خبرگزاری شبستان: یکی از پیشنهادات ارزنده ای که توسط جمهوری اسلامی ایران به سازمان کنفرانس اسلامی ارایه شد، نامگذاری روز جهانی مسجد(30 مرداد) مصادف با به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی است.
پیشنهاد نامگذاری روز جهانی مسجد برای اولین بار توسط حجت الاسلام تقی قرائتی، مدیر موسسه مسجد به رئیس جمهور وقت داده شد و مورد استقبال قرار گرفت. به همین جهت در گفتگویی دلایل این پیشنهاد از جویا شدیم.
حجتالاسلام تقی قرائتی، مدیر مؤسسه مسجد در رابطه با تاریخچه نامگذاری روز جهانی مسجد و ارایه این پیشنهاد به خبرنگار شبستان گفت: در سال 1373 نامگذاری روز جهانی مسجد توسط اینجانب به رییسجمهور وقت پیشنهاد شد که با استقبال مواجه شد. پس از بررسی و کارشناسی این پیشنهاد در 20 جلسه با حضور کارشناسان وزارت خارجه، ارایه آن به سازمان کنفرانس اسلامی در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: پیشنهاداتی که برای نامگذاری روز جهانی مسجد ارایه شد، روزهای 12ربیعالاول (ساخت اولین مسجد توسط پیامبر (ص)) و یا روز به آتش کشیدهشدن مسجدالاقصی بود که در نهایت روز به آتش مسجد الاقصی مورد تأیید قرار گرفت.
وی افزود: این مسئله در دبیرخانه سازمان کنفرانس اسلامی در جده، توسط رییسجمهور وقت ایران مطرح شد و در نهایت این پیشنهاد در اجلاس سی ام وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی در تهران تصویب شد.
حجت الاسلام قرائتی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شیعیان نسبت به مسجد فرهنگ غنیتری دارند و در آن پیشنهاد هم اعلام شد که هر روز نسبت به هتک حرمت و حمله به مساجد خبر ناگواری داریم، به همین دلیل قرار شد در سازمان کنفرانس اسلامی مطرح شود که همان گونه که کسی حق تعرض به معبد را ندارد باید در مورد مساجد هم چنین قانونی باشد.
وی با اشاره به اینکه کشورهای اسلامی آن زمان از این پیشنهاد استقبال کردند و بنا شد دبیرخانه روز جهانی مسجد هم در ایران تشکیل شود، خاطر نشان کرد: متأسفانه استقبال از ایجاد دبیرخانه روز جهانی مسجد در ایران مورد موافقت واقع نشد و کشورهای مصر، عربستان و عراق در تلاش بودند دبیرخانه روز جهانی مسجد در کشور آنها باشد از طرفی بنا به دلایلی این قضیه مسکوت ماند که امیدواریم در دولت یازدهم این موضوع پیگیری شود.
تصویب این پیشنهاد در اجلاس سی ام وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی در تهران نشان از اهمیت و توجه جدی تر به مقوله مسجد با نگاه فرا کشوری و جهان اسلامی است و در قطعنامه ای که به این مناسبت از سوی سازمان کنفرانس اسلامی صادر شده، از کشورهای عضو خواسته شده است، تا در راستای تحکیم مساجد، در توسعه فرهنگ و ارزشهای اسلامی برای تکریم و بزرگداشت این روز مذکور تلاش کنند. آنچه که در این میان وظیفه جمهوری اسلامی را بیش از پیش سنگین تر می کند، لزوم پرداختن عمیق تر و اهتمام ویژه به این امر بنا به دلایل زیر است :
١- این پیشنهاد توسط ایران ارایه شده است.
٢-جایگاه کشورمان به عنوان ریاست اجلاس سی ام وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی.
٣-جمهوری اسلامی ایران به عنوان تأثیر گذارترین کشور در میان جهان اسلام
٤-نقش محوری مساجد، در تشکیل نظام اسلامی.
٥- مسجد به عنوان مهمترین عامل ایجاد کننده تعامل و ارتباط معنوی در بین جوامع اسلامی می تواند در این زمینه به نقش آفرینی بپردازد.
٦- شأن و جایگاه بسیار رفیع مساجد در بین تمام فرق و مذاهب اسلامی و برخورداری از مقبولیت تمام و کمال در بین امت اسلامی.
٧-مسجد خاستگاه وحدت بوده و در این خصوص و با هدف استمرار نقش وحدت آفرین آن از ظرفیت ،قابلیت و پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است.
٨-استقرار دهها اماکن مقدس، بی بدیل و بی نظیر در گستره کشور که هر یک به تنهایی نمادی از هنر و معماری و نیز تاریخ گویای فرهنگ و تمدن اسلامی است.
پایان پیام/
نظر شما