سلب نقش مادری با اشتغال در بیرون از منزل

خبرگزاری شبستان:یک آسیب‌شناس اجتماعی گفت: اشتغال زن نقش مادری را از زنان سلب کرده و مادر دیگر نمی تواند با آموزه های خود ارتباط عاطفی با فرزندش داشته باشد همچنین در این شرایط حتی فرهنگ لالایی از بین رفته است.

جعفر بای، آسیب‌شناس اجتماعی و پژوهشگر در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه اشتغال زن فی‌نفسه موجب هیچ‌گونه مشکلی برای استحکام ساختار خانواده فراهم نمی‌کند، گفت: اما اگر کار در بیرون از منزل انجام شود منجر به دگرگونی همه‌جانبه در زندگی خواهد شد.

 

وی افزود: در عصر حاضر به علت تفاوتی که در نوع کار و اشتغال در بیرون از منزل اتفاق می‌افتد منجر به تغییراتی در نقش اجتماعی زن شده که می‌تواند توازن بسیاری از موارد را بهم بزند از جمله منجر به تغییرات شگرفی در هرم قدرت در منزل می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه حوزه تصمیم‌گیری در منزل دستخوش تحولات عظیمی شده، گفت: پایگاه و منزلت اجتماعی افراد تحت تأثیر اشتغال زن دچار دگرگونی شده است، اشتغال زن باعث کاهش روابط بین فردی و نوعی بیگانگی اجتماعی را بر اعضای خانواده حاکم ساخته است.

 

به گفته این آسیب‌شناس اجتماعی، اشتغال زن نقش مادری را از زنان سلب کرده و نقشی که بهشت به دلیل آن در آموزه‌های قرآنی در زیر پای مادران قرار گرفته و در فرهنگ ما ستوده شده تحت تأثیر قرار داده است.

 

وی ادامه داد: با اشتغال زن فرزندان خانواده دیگر مادر ندارند بلکه والده دارند یعنی متولدکننده و مادری که زمینه انتقال فرهنگ را به نوزاد می‌دهد و فرهنگ لالایی را منتقل می‌کند از بین می‌رود.

 

وی تصریح کرد: مادر با فرزندان خود نمی‌تواند در آن واحد که در خارج از منزل مشغول به کار است، ارتباط عاطفی داشته باشد چون نقش مادر در منزل و نقش وی در خارج از منزل در تضاد قرار دارد و فرد نمی‌تواند در عین حال بین این دو نقش تناسب برقرار کند.

 

بای با اشاره به اینکه زنان در جامعه سعی می‌کنند ثابت کنند توانمند هستند و برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند، لذا این امر باعث می‌شود تا ارجحیت وی بین شغل و نقش مادری برای شغل باشد و نقش مادری را فدای آن می‌کند.

 

وی افزود: مادر از یک‌سو مدیر منزل است که اشتغال، مدیریت منزل را از زنان گرفته است و فقدان حضور وی باعث شده نتواند در منزل اعمال مدیریت کند.

این پژوهشگر ادامه داد: زن در خانه مربی فرزندان است و انتقال فرهنگ را به فرزندان بر عهده دارد.

 

وی یکی دیگر از آسیب‌های اشتغال زنان را تحت تأثیر قرار دادن نقش همسری وی خواند و گفت: اشتغال زن چون قدرت اقتصادی زن را ارتقا می‌دهد و به تبع آن نقش اجتماعی وی را نیز تقویت می‌کند و از طرفی متأسفانه بعضی از زنان تحت تأثیر این عوامل طغیان کرده و باعث فروپاشی نظام خانواده می‌شوند.

 

بای اظهار کرد: اشتغال زنان باعث ایجاد بحران جنسیت شده است و هویت جنسی را دستخوش تغییر کرده، بر همین اساس جوانی که با سیاه‌کردن پشت لب در گذشته خود را شبیه پدر می‌کرد امروز با خالی‌کردن پشت ابرو دوست دارد مانند زنان جلوه کند.

 

این آسیب‌شناس اجتماعی افزایش طلاق، فساد و فحشا، سست‌شدن بنیان خانواده و حتی بحران زنان ویژه را یکی از تبعات اشتغال زن در بیرون از منزل برشمرد.

 

وی افزود: در خانواده‌های سنتی در گذشته هر عضوی به فراخور توان سهمی در اقتصاد خانواده داشت اما در حال حاضر اعضای خانواده همه سهم‌خواه شده‌اند و نمی‌گویند آورده‌مان چیست بلکه می‌گویند سهم من چیست.

 

وی با اشاره به اینکه تأثیرپذیری نقش پدری به موازات اشتغال زن یکی دیگر از آسیب‌های اشتغال زن است، گفت: به موازات اشتغال زنان نقش پدری نیز همراه با کاهش نقش مادری دچار نقصان شده و باعث شده نهادهای تربیتی نقش انتقال فرهنگ را داشته باشند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 283943

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha