به گزارش خبرگزاری شبستان ،مرتضی سرهنگی مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری،گفت: سفر به هیروشیما از سوی موزه صلح تهران برنامه ریزی شده بود، این دهمین سال است که این موزه به همراه تعدادی از جانبازان شیمیایی و برخی از دست اندرکاران موزه به هیروشیما سفر می کند. امسال به همراه هدایت الله بهبودی و حبیب احمدزاده که خود در دوران دفاع مقدس در منطقه حلبچه حضور داشته اند و آقای تقیپور رئیس موزه صلح و دکتر شهریار خاطری از مسوولان موزه به این سفر رفتیم.
وی ادامه داد: این سفر حدود 10 روز طول کشید، از موزه بمباران توکیو بازدید کردیم، از دو جزیره بازدید داشتیم، از موزه های جنگ بازدید داشتیم و 6 آگوست در مراسم بزرگداشت قربانیان حضور داشتیم، مراسم ساده اما عمیقی بود، بعد از مراسم در پارک صلح یعنی جایی که بمب اتم به آن اصابت کرد رفتیم و موزه ایی در آنجا هست که از آن بازدید کردیم و با 3 نفر از بازمانده های حادثه ملاقات داشتیم.
این نویسنده و پژوهشگر گفت: وقتی ژاپنی ها متوجه می شدند ما از خبرنگاران جنگ بودیم برایشان جالب بود و آنها از اطلاعاتی که از جنگ تحمیلی می دادیم تقریبا بی خبر بودند و حتی تا چند سال قبل نمی دانستند ما هم جانبازان شیمیایی داریم و عراق در جنگ از سلاح های شیمیایی استفاده کرده است.
مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری با بیان این که بسیاری از جنگ ها به دلیل مرزها اتفاق می افتد، تاکید کرد: ادبیات و هنر جنگ بی مرز است زیرا انسانی است، مشترکات زیادی در آثار هنری دو کشور وجود دارد، ژاپنی ها کارهای خوبی برای جنگ جهانی دوم و بمباران اتمی هیروشیما کرده اند، اما ما هم در زمینه ادبیات جنگ و چاپ کتاب کارهای درخشانی منتشر کرده ایم. نکته دیگر این است که آنها از فاجعه ایی مثل انفجار بمب اتمی، به عنوان یک فرصت استفاده کردند و آن را به نفع صلح جهانی مطرح کردند.
به گزارش روابط عمومی روابط عمومی حوزه هنری ،سرهنگی تصریح کرد: می خواهیم موزه جنگی بسازیم که جهانی باشد، در صورتی که موزه جنگ جهانی نمی شود، موزه صلح جهانی می شود. این تفاوت ها در نگرش وجود دارد، آنها این کار را کرده اند، یک شعار مرگ بر آمریکا در آنجا نمی شنویم در حالی که در و دیوار هیروشیما مرگ بر آمریکا است. از ملیت های مختلف در سالروز هیروشیما به ژاپن می آیند و همدردی می کنند و همه می آیند تا زیبایی صلح را بتوانند برای جهان بازگو کنند و دور صلح جمع می شوند.
او افزود: ما در کشورمان هفته جنگ داریم اما در ابتدایی ترین شکل خود که تبلیغی است برگزار می شود در حالی که دنیا علیه صدام شورید، همان دنیایی که صدام را علیه ما ترغیب و حمایت کرده بود علیه او شورید و می توان از این دریچه وارد شد و در سالروز شروع جنگ برنامه های برای صلح جهانی در کشورمان داشته باشیم چرا که در جنگ هشت ساله مردم ایران در برابر جنگ ایستادند. ملتی که از خود دفاع می کند صلح طلب ترین ملت جهان است.
از جمله اعضای هیئت اعزامی به هیروشیما می توان به مرتضی سرهنگی و هدایت الله بهبودی (نویسنده و پژوهشگر)، پرویز پرستویی (بازیگر)، حبیب احمد زاده (نویسنده ومستند ساز)، علی دهباشی (ایران شناس و نویسنده) اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما