بازنگری درساختار معاونت پژوهشی اولین گام در ایجاد تحول در حوزه خواهران

معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران بازنگری در ساختار و وظایف این معاونت را اولین گام در راستای ایجاد تحول در حوزه های علمیه خواهران ارزیابی کرد.

 محمود خالقی، معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در خصوص بحث تحول در حوزه های علمیه به خبرنگار شبستان گفت: یکی از مهمترین اهداف تحول در حوزه های علمیه، نهادینه کردن تفکر به جای حفظ کردن است. نهادینه سازی به معنای جاری کردن روح پژوهش در کلیه عرصه های تعلیم و تربیت است و این امر تنها در قالب یک نظام پژوهشی صحیح، قابل اجرا است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه ایجاد تحول در حوزه های علمیه گفت: بخش اعظم فرمایشات مقام معظم رهبری مربوط به امور پژوهشی و تحول در این عرصه اختصاص داشت به گونه ای که ایشان در جهت ارتقاء فعالیت های پژوهشی در حوزه علمیه حتی راهکارها و شیوه هایی را نیز مطرح کردند.
خالقی گسترش کارهای گروهی، تهیه ابزارها و شیوه های مناسب و مفید و کارآمد بودن تحقیقات را از جمله راهکار های مطرح شده از جانب رهبر انقلاب در این زمینه عنوان کرد و افزود: طرح این موضوع و ارائه راهکار برای عملی شدن آن بیانگر میزان اهمیت و ارزش این مسئله در نظر مقام معظم رهبری و دغدغه و توجه ایشان نسبت به این موضوع است.
تاثیر فعالیت های پژوهشی در نهضت نرم افزاری و تولید علم 
معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران افزود: رهبر انقلاب در بخشی از بیانات خود به مسئله نهضت نرم افزاری و تولید علم اشاره کردند که در این زمینه نیز امر پژوهش و فعالیت های پژوهشی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است چرا که شناسایی آفات و بایسته های نهضت نرم افزاری و تولید علم یکی از شاخه های مهم در عرصه امور پژوهشی است.
وی در رابطه با تحول در سایر بخش های حوزوی گفت: کلیه امور محتوایی اعم از امور آموزشی، پژوهشی، مباحث فرهنگی، اخلاقی و تربیتی در حوزه های علمیه خواهران، تحت نظر شورای برنامه ریزی آموزشی – تربیتی حوزه، طراحی و اجرا می شود. مسئولیت این شورا نیز برعهده معاونت پژوهش است بنابراین تحول در سایر عرصه های حوزه نیز در بستر فعالیت ها و برنامه ریزی های پژوهشی امکان تحقق می یابد.
 وی در تشریح برنامه های معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در راستای عملی شدن منویات رهبر معظم انقلاب و فراهم کردن زیر ساخت های مورد نیاز در این زمینه گفت: با بازنگری در ساختار معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران یک جامعیت و مانعیت نسبی در ماموریت ها و وظایف معاونت پژوهش ایجاد شد .
ارتقاء سطح برنامه های پژوهشی در حوزه های علمیه خواهران
خالقی افزود: با ایجاد تغییر ساختار درمعاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، بخشی از امور که سازو کار آن در اختیار معاونت پژوهش نبود مانند بررسی و ارزیابی دستاوردهای پژوهشی یا امور کتابخانه ها و منابع علمی مدارس که پیش از این درحیطه فعالیت های معاونت آموزش یا فرهنگی تعریف شده بود، به معاونت پژوهش واگذار شد همچنین در مدیریت های استانی حوزه های علمیه خواهران پست جدیدی به نام مدیریت پژوهش ایجاد شد که این رویکرد اثر مثبتی درارتقاء سطح برنامه های پژوهشی درحوزه های علمیه خواهران دارد.
معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران اولین اقدام این معاونت در راستای اجرای طرح ها و برنامه های جدید را، شناسایی خواهران طلبه نخبه و حمایت از آنها، ساماندهی تحقیقات، پایان نامه ها و آثار پژوهشی فارغ التحصیلان و افزایش تعامل های علمی- پژوهشی با سایر مراکز عنوان کرد.
پایان پیام/
کد خبر 28333

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha