به گزارش سرویس دیگر رسانههای خبرگزاری شبستان به نقل از نامه، مهدی خورشیدی، داماد احمدینژاد تفاوت زیادی با پدرزنش دارد. بعد از آنکه از دولت اخراج شد، به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و برخلاف احمدینژاد تعامل خوبی با اعضای این مجمع برقرار کرد. کمتر کسی است که عکس او را که به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع اقتدا کرده، ندیده باشد. «حاشیه» با او درباره حاشیه های حضور احمدینژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتوگو کرده است. او به پدرزنش توصیه کرد «مجمع را از خودش بداند».
به عنوان کسی که محمود احمدینژاد را از نزدیک میشناسد، فکر می کنید او عضویت در مجمع را می پذیرد؟
ایشان قبول کردهاند که عضو مجمع باشند، اگر قبول نمی کرد باید استعفا می داد که تابهحال استعفا نداده است.
بهنظر میرسد عضویت در مجمع چندان با روحیات احمدینژاد هماهنگ نیست. فکر می کنید دلیل پذیرفتن این حکم از سوی او چیست؟
شاید بیکاری برایشان عار است! بالاخره هر دو هفته یکبار و هر ماه چندبار جلسات مجمع و کمیسیون برگزار می شود و مجمع کار کارشناسی دارد و ایشان هم می تواند از تجربیاتش استفاده کند و کمک بدهد. درست است که ایشان دانشگاهی است و در دانشگاه تدریس می کند اما بالاخره مجمع وقتش را پر می کند.
عضویت در مجمع چه مزیتهایی از نظر سیاسی برای احمدینژاد دارد؟
اجازه بدهید زمان دراینباره قضاوت کند. باید منتظر بود و دید که ایشان چند جلسه در مجمع حضور پیدا میکند، چه برخوردی با مجمع دارد و چطور کار می کند چون مجمع مرکز تعاملات و جای کار کارشناسی و بحث و تشخیص مصلحت نظام است.
با توجه به حضور آقای هاشمی در مجمع فکر می کنید احمدینژاد تعامل خوبی با مجمع داشته باشد؟
این موضوع غیرقابل پیش بینی است زیرا شخصیت احمدینژاد غیرقابل پیش بینی است.
فکر نمی کنید اختلافات این دو نفر بر فضای مجمع تاثیرگذار باشد؟
خیر، زیرا آقای هاشمی سالها رئیس مجمع بوده است و فضای مجمع را مدیریت میکند. من با توجه به مسئولیتی که در مجمع داشتم، دیده ام که آقای هاشمی اجازه میدهد همه بحثها انجام شود و بعد جمعبندی کلی و کارشناسی انجام می دهد. باید بدانیم که مجمع اساسا جای بحث و کارشناسی است و گروههای مختلف سیاسی کشور هم در مجمع عضو هستند. نحوه مدیریت و اصول کاری آقای هاشمی هم همین است که اجازه می دهد همه بحثها صورت گیرد. من فکر نمی کنم با وجود آقای هاشمی مشکل خاصی پیش بیاید.
این بحثهای کارشناسی طولانی با روحیه احمدینژاد که بیشتر عملگراست و زیاد به بحثهای کارشناسی توجه نمی کند، مغایر نیست؟
اتفاقا شاید حضور در مجمع لازم باشد! شاید لازم باشد احمدینژاد برود در مجمع بنشیند و بحثها و مسائل کارشناسی را ببیند تا از این حالت عملگرایی بیرون بیاید. شاید مقام معظم رهبری هم اینطور تشخیص داده اند که اگر ایشان در این فضا قرار بگیرد، خلأشان در این زمینه پر شود.
خب این عضویت در مجمع برای کسی مثل احمدینژاد محدودکننده نیست؟
خیر، چون احمدینژاد فقط باید در جلسات کمیسیونها و جلسات صحن شرکت کند و بیرون از مجمع می تواند کارهایش را دنبال کند.
منظورم از نظر سیاسی بود. از نظر سیاسی با عضویت در مجمع امکان انتقاد و مخالفخوانی از احمدینژاد گرفته نمی شود؟
خیر، درحالحاضر هم اعضای مجمع اعتقادات متضاد با هم دارند و آن را بیان می کنند و این موضوع با عضویت آنها در مجمع مغایرت ندارد. از گروههای مختلف اصولگرا، اصلاحطلب و مستقل در مجمع وجود دارد. اینها در بیرون گرایشات خود را نشان میدهند ولی در داخل مجمع فقط بحث کارشناسی صورت میگیرد که بروز بیرونی ندارند مگر از طریق دبیر مجمع.
احمدینژاد این چنددستگی که در مجمع وجود دارد را تشدید نمی کند؟
این شکل بحث کارشناسی در مجمع درونی شده است باید ببینیم احمدینژاد چقدر از این فضا استقبال میکند.
فکر می کنید استقبال نکند؟
احتمالش هست چون احمدینژاد غیرقابل پیشبینی است. من پیشنهادم به آقای احمدینژاد این است که از این فرصت بسیار خوب استفاده کند و در جلسات شرکت کند چون بحثهای خوبی درباره سیاستهای کلی نظام در آنجا صورت میگیرد؛ فعالانه برخورد کند، کمیسیونها را شرکت کند و مجمع را از خودش بداند. اگر احمدینژاد راه تعامل را پیش بگیرد در آینده سیاسی ایشان هم موثر است.
شما قبل از اتمام دولت یازدهم احتمال می دادید که احمدینژاد به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود؟
بله، احتمال میدادم چون طبیعی هم هست افرادی که مدتی کار اجرایی کرده اند و تجربیاتی اندوخته اند، مقام معظم رهبری تشخیص می دهند که عضو مجمع آن هم در این سطح باشند. من در مصاحبهای که قبل از عید انجام دادم هم گفتم که این احتمال وجود دارد چون حتی به آقای خاتمی هم این پیشنهاد داده شده بود اما او نپذیرفت.
در سالهای اخیر احمدینژاد روابط سردی با مجمع داشت. فکر میکنید مجمع استقبال گرمی از او داشته باشد؟
بگذارید زمان بگذرد و زمان این موضوع را مشخص کند. باید منتظر باشیم و ببینیم که ایشان در مجمع حضور پیدا می کند یا نه؟ البته نوع برخوردهای مجمع با احمدینژاد با عملکرد دولت فعلی هم ربط دارد.
چه ارتباطی؟
عملکرد دولتها با هم مقایسه میشود. بالاخره دولت احمدینژاد روی خوشی به مجمع نشان نداد ولی هرچه این دولت گرایش نشان دهد به مجمع و خودش، معاونان و وزرایش در مجمع حاضر شوند، با دوره قبل مقایسه می شود.
فکر نمیکنید ارتباط احمدینژاد با مشایی و جریان انحرافی بر رابطه او با مجمع تاثیر داشته باشد؟
ممکن است در نگاه بعضی از اعضای مجمع این موضوع تاثیر داشته باشد ولی مجمع محل کار کارشناسی است.
پیش بینی میکنید دولت جدید با مجمع تعامل خوبی داشته باشد؟
بله حتما چون آقای روحانی خودش رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع و سالیان سال در مجمع بود و مسیری که طی شد توسط دولت را دید. من هم همان زمان در مجمع بودم و نوع نگرش ایشان را میدانم. بهنظرم حتما روی خوشی به مجمع نشان خواهد داد.
- حضور احمدینژاد در مجمع تاثیری بر تصمیم گیریهای مجمع درباره دولت روحانی نخواهد داشت؟
- آقای روحانی با شناختی که از ایشان دارم مستقلتر و مقتدرتر از این حرفهاست. خیلی بعید میدانم که احمدینژاد بتواند بر تصمیمگیریها تاثیر داشته باشد. ممکن است حضور او در طول کار اصطکاکهایی را بهوجود بیاورد ولی از این حوزه با شناختی که از روحیه آقای روحانی و مدیریت او دارم مشکلی پیش نمیآید.
پایان پیام/
نظر شما