قزوه: شعر جوان امروز می درخشد

خبرگزاری شبستان :مدیر مرکز آفرینشهای ادبی در مراسم افتتاحیه یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره بر رشد و پیشرفت شعر جوان در جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، علیرضا قزوه در ابتدای سخنان خود ضمن تشکر از مسئولان کردستان جهت تهیه و تدارک جشنواره شعر و داستان جوان سوره و هیئت داوران گفت: امیدوارم روزهای خوشی همراه با خاطرات خوب در شهر سنندج داشته باشید.


وی با ذکر یادی از زنده‌یادان امیرحسین فردی، شاهرخ اورامی و شیرکوه بی کس گفت: شاید وقتی خبر فوت شیرکوه اعلام شد رسانه‌های که متعلق به پنجره‌های دیگری هستند به تکاپو افتاده و خواستند این شاعر را طوری دیگر جلوه دهند. ما با شعر انسانی شیرکوه سال‌ها زندگی کردیم. 22 سال پیش شعر «سوت مانچ» از شیرکوه در صفحه روزنامه اطلاعات را چاپ کردیم و موسی بیدج ادیب توانای کردستان آن شعر کردی را ترجمه کرد.


وی به سرایش اشعاری از خود برای شهیدان کرد در سال‌های قبل اشاره کرد و گفت: در حدود 20 سال پیش برای 50 کرد شهید که در جاده‌های برفی به شهادت رسیدند، اشعاری را سروده و به آن‌ها تقدیم کردم.


قزوه به شاعران بزرگ فوت شده کُرد اشاره کرد و گفت: هژار، مولا پریشان اورامی، ماموستا، عمری صالحی صاحب، گلشن کردستانی و سید ابراهم ستوده از شاعران کردی بودند که سال‌ها نام آن‌ها شنیده‌‌ایم.


مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی به یکی از آخرین سفرهای خود به کردستان اشاره کرد و افزود: چند سال پیش با شهید احمد زارعی به کردستان آمدم و او از خاطرات خود از ایام دفاع مقدس برای من تعریف کرد. اینجا سرزمین مجاهدت و حماسه مردان بزرگی مانند شهد همت‌ها و بروجردی‌ها هم است.


علیرضا قزوه ارزش شاعر کرد را هم اندازه یک قله دانست و ادامه داد: تلاش کنید انجمن‌های ادبی بیش از پیش در کردستان‌ها بگیرد و شاعران بزرگی مانند شیرکوه بی‌کس به وجود آیند.


سرزمین کردستان سرزمین خاکان است و افتخار می‌کنیم بزرگانی در طول تاریخ همواره به این کشور خدمت کرده اند.


قزوه با اشاره به جمله مقام معظم رهبری که «کردستان سرزمین فرهنگ و هنر است» خاطر نشان کرد: بایستی کردستان سرزمین فرهنگ بماند. کردها برای ما نماد نویسندگان، شاعران و بزرگانی همچون اورامی‌ها است.


وی با تأکید بر این نکته که امروز شعر جوان در حال درخشیدن است، گفت: چندی پیش در دیدار شاعران با مقام معظم رهبری از 31 شاعر، 20 نفر را شاعر جوان تشکیل می‌داد. رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار شعر را دارای پیش رفت دانستند و همواره از این مسئله ابراز رضایت کردند. شاعرانی جوان این رضایت را تا به امروز دوام داده‌اند.


وی ادامه داد شعر جوان به جریان ادبیات ما پویایی، حرکت و برکت داده که این حرکت باید همراه با معلم و در سایه‌ی بزرگان باشد.


قزوه بر این نکته تأکید کرد که نباید 30 یا 40 سال از عمر شاعری بگذرد تا کاری انجام دهد. بسیاری از شاعران انقلاب مانند احمد عزیزی، علی معلم، سید‌حسن حسینی و سلمان هراتی که شاعری مرگ آگاه بود بین 20 تا 30 سالگی سبک ادبی‌شان را ثبت کردند.


این شاعر کشورمان در پایان خطاب به راه یافتگان جوان، جشنواره شعر و داستان شعر و جوان سوره گفت: شما برای گرفتن جایزه به اینجا نیامده اید بلکه شما اینجایید تا شاگرد استادان حاضر در جشنواره باشید بلکه در بازگشت به سرزمین خود باعث پیشرفت ادبیات خودتان شوید.
پایان پیام/
 

کد خبر 283039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha