برای جذب بیشتر جوانان از جاذبه های هنری در مساجد استفاده شود

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: همزمان با روز جهانی مسجد باید طرحی برنامه ریزی شود که امامان جماعت با روشنفکری و خلاقیت و ایجاد جاذبه های هنری حضور پرشور جوانان را پررنگ کنند.

حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به روز جهانی مساجد و کارکردهای آن گفت: با توجه به اهمیت مساجد باید کارکرد مساجد در زمینه دینی را در جامعه مورد بررسی قرار دهیم چرا که مساجد در عصرحاضر همچون گذشته علاوه بر محل نیایش و عبادت، محل قضاوت و رسیدگی به امور جوانان نیز می باشد.


وی افزود: مساجد از مهمترین مراکز دینی که فعالیت های دینی مذهبی را در خود متبلور می کنند چرا که تصمیم گیری های بزرگ در تاریخ اسلام نیز در مساجد برگزار می شود.


عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: در حال حاضر نیز تصمیم های کلان و مهم کشور نیز توسط روحانیون وائمه جماعت در مساجد توسط تریبون نماز جمعه و منبرها بیان و مطالب بیان می شود که ایجاد موج مثبت را در جامعه ایجاد می کنند.


حجت الاسلام و المسلمین غرویان تصریح کرد: مساجد همیشه یک سوی تمام مسائل سیاسی و اجتماعی بوده اند به طوری که در طول تاریخ دیدگاه علمای دینی نسبت به مسجد موثر بوده و در یک دوره و عصر دیدگاه فقها بر این اصل که دین باید در سیاست دخالت و یا همواره باید استوار باشد.


وی اظهار داشت: مساجد همیشه ضمیر قدرتمند و دارای ظرفیت بالایی هستند که باید در جهت صحیح استفاده شوند چرا که غفلت از این امر تبعات بسیار خوبی نخواهد داشت.


عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه عنوان کرد: در کشور ما مساجد از اصلی ترین پایگاه های دینی داری و دین مداری است که تبلغ دین به همراه عبادت نیز در آن انجام می شود.


حجت الاسلام و المسلمین غرویان یادآور شد: همچنین توجه به مسجد و کارکردهای آن امری مهم و ظریفی است که انرژی بالایی در تحریک مردم در جهت توجه آنان به مسائل مختلف را دارا می باشد.


وی با اشاره به اینکه بهره برداری مناسب از مساجد میتواند فعالیتهای فرهنگی را در جامعه افزایش دهند، گفت: مسلمانان باید همه احتیاجات خود را که نیازمند کمک های دینی هستند بامراجعه به مسجد مرتفع ساخته وزمینه بهره برداری مناسب را در جهت انجام فعالیت های فرهنگی در مساجد فراهم سازند.


عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه خاطر نشان کرد: البته در کشور ما توجه و اهتمام به مساجد در حد مطلوبی نیست بخصوص مساجدی که در مسیر راه مسافران قرار دارند نه تنها از پاکیزگی لازم برخوردار نبوده که حتی رغبت فرد برای اقامه نماز را هم کاهش می دهند.


حجت الاسلام غرویان اظهار داشت: در کشورهای عربی که بیشتر اهل تسنن هستند مکان عبادت و مسجد آنان از چنان شکوه و زیبایی برخوردار است که نمازگزاران شیعه نیز ناخودآگاه جذب عبادت در آن می شود.


وی افزود: مساجد ما در عصر حاضر باید جاذبه حضور داشته باشند یعنی امکاناتی فراهم شود که جوانان علاوه بر نگاه عبادی به مسجد علاقه و شور بیشتری برای اقامه نماز خود در مسجد داشته باشند و این امرامکان پذیر نخواهد بود جز پاکیزگی و نظافت و ایجاد جاذبه های هنری در مساجد که باید با آن توجه ویژه داشت.


حجت الاسلام غرویان با توجه به اینکه انسان هم دارای دل و عقل می باشد و باید هماهنگی لازم را در بین آنها ایجاد کند افزود: باید هم دل و هم عقل را در مسیر و سمت خدا هدایت کنیم و چشم را به جاذبه های زیبای عبادت در محلی پاکیزه و مبرا از هر گونه آلودگی ظاهر و باطن روشن سازیم.


عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: باید در مساجد به منظور بالا بردن کارکردهای فرهنگی و اجتماعی از امامان جماعت جوان، خوش فکر، خوش ذوق و روشنفکر استفاده شود چرا که تاثیرگذاری نحوه برقرای اربتاط بین مسجد و جوانان از سوی امام جماعت جوان بیشتر و موثرترخواهد بود.


وی گفت: روز جهانی مسجد روزی است که باید با مدیریت و برنامه ریزی و استفاده از امامان جماعت روشنفکر و خلاق و ایجاد جاذبه های هنری حضور پرشور جوانان را برای اقامه نماز در مساجد بیشترکنیم.


حجت الاسلام غرویان تصریح کرد: هرگز نباید از حضور امامان جماعت تنها برای اقامه نماز استفاده شود بلکه باید جهت بهره مندی معنوی و مادی جوانان از مسجد، مدیریت امامان جماعت و همراهی آنان در زمینه های فرهنگی و بحث اوقات فراغت جوانان مورد توجه قرار گیرد.


عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: امید است در مدیریت مساجد از امامان جماعت بروز، خلاق و آشنا به علوم جدید استفاده شود تا مردم و اقشار مختلف جامعه بتوانند با انگیزه بیشتری برای اقامه نماز خود به جای منزل در مساجد حضور پیدا کرده وسبب پیوند عمیق و محکمی بین خانواده و مساجد شوند.


پایان پیام/


 

کد خبر 282553

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha