احمد حاج شریف، معاون آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به قیمت گذاری های هنگفت بر قرآن های زینتی موجود به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: در سالهای اخیر برخی افراد اقدام به چاپ قرانها به شکل های فانتزی، ورق های گلاسه، رنگ های مختلف کرده اند و تنها مبالغ این قرانها را افزایش داده اند همچنین در نمایشگاه بین المللی قرآن نیز قرانهایی به قیمت 100 هزارتومان به چشم می خورد که با توجه به نظر کارشناسان شاید حداکثر 50 تا 40 تومان نسبت به این قرانها هزینه نشده بود.
حاجشریف عنوان کرد: سازمان دارالقرآن الکریم مجوز کتابت قرآن را به مؤسسات و انتشارات میدهد و در نحوه چاپ و شکل و شمایل قرآن دخالتی نمیکند.
وی افزود: متأسفانه طی یکی دو سال گذشته تولیدات ناشران در حوزه چاپ قرآن کریم ناانصافی می کنند، همچون برخی از ناشران قرآنهایی را با ویژگی گلاسه چهاررنگ که به قیمت 20 هزار تومان تمام شده و یا افزودن جلدهای فلزی و پوست طبیعی که به قیمت 50 هزار تومان به چاپ رسیده به ارزش مالی چند برابر به فروش میرساند.
متأسفانه در کشور نظارت دقیقی در این مسئله وجود ندارد و قرآنها با تزیینات مختصر و قیمتهای هنگفت در اختیار مردم قرار میگیرد که در نمایشگاه بینالمللی قرآن شاهد بسیاری از این قرآنها بودیم که به مسئولان اجرایی وزارت
فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص توصیههایی از سوی سازمان دارالقرآن الکریم انجام شد تا ناظران با دقت بیشتری در این خصوص ورود نمایند.
حاج شریف افزود: قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه از کتبی هستند که به سرعت فروش میروند و ناشران به هر تعدادی که به چاپ برسانند مورد استفاده مردم قرار میگیرد اما دستبردن به ظاهر قرآن و قیمت هنگفتگذاشتن روی این کتب غیرعادلانه است.
وی افزود: سازمان دارالقرآن الکریم وظیفه بررسی صحت کتابت و ترجمه قرآن را بر عهده دارد و وظیفه نظارتی بر نحوه چاپ مصحف شریف ندارد.
حاج شریف با اشاره به افت شدید چاپ قرآن در چند سال اخیر عنوان کرد: از سال 1391 نسبت به سال 90 با افت 50 درصدی چاپ قرآن مواجه بودیم که امسال همچون سه ماهه اول سال گذشته این روند تغییر نکرده است. امیدواریم کیفیت چاپ، صحافی و قیمتگذاری مصحف شریف قرآن با نظارت بیشتری مواجه شویم.
پایان پیام/
نظر شما