به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، «علی اسماعیلی» سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در حاشیه گردهمایی تخصصی چاپ با حضور کارشناسان چاپ ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی که صبح امروز برگزار شد، در جمع خبرنگاران درباره معاونان پیشنهادی علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد احتمالی دولت یازدهم سخن گفت. وی در این باره بیان کرد: از معاونان پیشنهادی دولت یازدهم اطلاعی ندارم، اما دیروز خبرهایی مبنی بر مذاکرات آقای جنتی شنیدم، اما تاکنون هیچ معاونتی مشخص نشده و به قطعیت هم نرسیده است و همه افراد پیشنهادی تنها گمانهزنیهای رسانهها است.
اسماعیلی همچنین درباره برنامههای وزیر پیشنهادی اظهار کرد: برنامههای خوبی را آقای جنتی به مجلس شورای اسلامی ارائه داده است که اگر این برنامه در جهات اجرایی کردن پیش آمد طبیعی است که میتواند در حوزه فرهنگ نیز تاثیرگذار باشد.
وی پس از آن در پاسخ به پرسشی دیگر درباره اینکه آقای جنتی بر توانمندسازی بخش خصوصی توجه و تاکید بسیاری داشته، بیان کرد: اصل 44 قانون اساسی کشور قطعاً به این نکته تاکید دارد و سهم بخش دولتی باید در پایان برنامه پنجم توسعه به 20 درصد برسد اما اکنون ما نسبت به این رقم فاصله داریم. در این ارتباط بخش دولتی باید به بخش خصوصی اعتماد کند و به این ترتیب بخش خصوصی نیز باید بتواند اعتماد بخش دولتی را در حوزه امنیت تامین و تضمین کند که اگر این اتفاق نیفتد، طبیعی است فرایندی اتفاق نخواهد افتاد.
* گفتگوی 2 ساعته جنتی با اسماعیلی درباره مشکلات و چالشهای نشر کشور
در ادامه خبرنگار دیگری درباره حضور علی جنتی در وزارت ارشاد و گفتگو با معاونان این وزارتخانه درباره مشکلات و چالشهای حوزههای مختلف سوال پرسید که اسماعیلی این گونه پاسخ داد: بله، در جلسهای تقریباً 2 ساعته در روز پنجشنبه با آقای جنتی در این مورد داشتم، اما به دلیل اینکه وی در آستانه رای اعتماد و دفاع از برنامههایشان بودند، میخواستند یک آشنایی اجمالی با وزارتخانه ارشاد پیدا کنند و در این خصوص موارد و گزارشهایی درباره اقدامات صورت گرفته به صورت گزارش به وی ارائه شد.
وی ادامه داد: قرار شد بعد از رای اعتماد مجلس، آقای جنتی با معاونان وزارت ارشاد به صورت تک تک جلساتی را برپا کنند تا هم گزارشی از اهم فعالیت و اقداماتشان در حوزههای مختلف ارائه کرده و هم آسیبها و چالشهایی که تاکنون با آن مواجه هستند و نیز سیاستهای کلانی که هر مدیر یا معاونتی با آن روبرو است را به وی ارائه دهند اما این جلسه به بعد از رای اعتماد موکول شد.
* توضیح درباره اداره کتاب وزارت ارشاد و بحث تسهیل در صدور مجوزها
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر درباره اداره کتاب توضیح داد: یکی از مشکلات اساسی که در حوزه اداره کتاب وجود دارد، این است که آئیننامه ضوابط نشر که در سال 89 مصوب شد، همه اختیارات بررسی و کارشناسی کتاب را به هیاتهای نظارت یعنی 2 هیات نظارت که در بخش کودک و نوجوان و بزرگسالان است، داد و این هیاتها مرجع اصلی تصمیمگیری در رابطه با بررسی کتابها قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: بر اساس ضوابط نشر، آئیننامههایی در سال 89 تدوین شد که آن آئیننامه در واقع میخواست بتواند ضوابط نشر را برای هیئتهای نظارت، اجرایی کند. تعیین اعضای هیاتهای نظارت باید به پیشنهاد وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی و تائید شورای عالی انقلاب فرهنگی و حکم و ابلاغ رییس جمهور میرسید که در بخش کودک این اتفاق افتاد یعنی اعضاء و معاونت فرهنگی به وزیر ارشاد پیشنهاد دادند و وزیر هم طی نامهای رسمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضای هیات کودک و نوجوان را معرفی کردند و پس از بررسی، رییس جمهور حکمی در این راستا صادر کرده و این گروه فعالیت خود را آغاز کرد. در بخش هیات بزرگسالان این فرایند تا شورای عالی انقلاب فرهنگی رفته و به تصویب رسید اما ابلاغ آن در ناحیه ریاست جمهوری اتفاق نیفتاد لذا براساس آئیننامه تاکنون در حوزه بزرگسال فعالیتی صورت نگرفته و آن آئیننامه هم منطبق بر سیاستگذاریهایی بوده که در ضوابط نشر دیده شده است یعنی کتابی که اعلام وصول و ثبت میشود به گروه کارشناسی مربوطه خود ارائه میشود.
اسماعیلی در ادامه در مورد تسهیل در صدور مجوزهای کتاب نیز گفت: در همه حوزههای مختلف، گروههای کارشناسی وجود دارد و هرکدام از این گروهها یک سرگروه، بررّس و کارشناس دارند که در آئیننامه مربوطه همه این ضوابط مشخص شده است و حداکثر زمان فرصت برای صدور مجوز 2 ماه بوده که در ضوابط نشر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای صدور مجوز پیشبینی شده که یک ماه آن ضوابط زمان مهلت و یک ماه هم قابل تمدید است و در کل آئیننامهای که نوشتهشده، منطبق بر این دو ماه است.
* 95 درصد کتابها مجوز خود را طی 45 روز گرفتند/ کمتر از 300 کتاب طی 4 سال مجوز نگرفتند
وی خاطرنشان کرد: تاکنون حدود 95 درصد از کتابهایی که به اداره کل کتاب ارشاد ارسال شده است در کمتر از 45 روز پاسخ داده و به صدور مجوز پرداختهایم و امکان اینکه دو درصد از آنها به دلایل مختلف و گوناگون مجوز دریافت نکردهاند وجود دارد.
اسماعیلی بیان کرد: برای تسهیل این روند در سال گذشته کمیتهای 3 جانبه را تشکیل دادیم تا موارد اینچنینی را در آن کمیته با حضور معاون فرهنگی و اداره کل کتاب تعیین و تکلیف کنیم و امیدواریم در پایان این دولت کتابی بلاتکلیف باقی نمانده باشد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آمار عدم ارائه مجوز کتاب طی 4 سال گذشته به چه میزان بوده است، گفت: شاید اگر در طول 4 سال میانگینی از تولید کتابها بگیریم کمتر از 300 کتاب اصلاح خورده و زمان ارائه مجوز به آنها بیشتر از 3 ماه باشد اما اعداد و ارقام بسیار پایین است.
پایان پیام/
نظر شما