پنج سال وزیر بودم و الان هم کشاورز هستم/فضای کشاورزی را می‌شناسم

خبرگزاری شبستان: حجتی در بخش دوم دفاعیات خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت:به منظور حمایت از تولید داخلی و ایجاد زمینه‌های اقتصادی برای استقرار و تولیدات برنامه‌هایی اصلی در دستور کار وزارت قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود حجتی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در بخش دوم دفاعیات خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: به منظور حمایت از تولید داخلی و ایجاد زمینه‌های اقتصادی برای استقرار و تولیدات برنامه‌هایی اصلی در دستور کار وزارت قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه در خصوص شیلات در جنوب کشور باید به تجهیز ناوگان جهت دست‌یابی به منابع آبزی در آب‌های بین‌المللی پرداخت، افزود: در شمال کشور نیز توسعه ذخایر آبزی پشتیبانی برای این ذخایر و گسترش فعالیت آبزیان در سطح کشور در چهارچوب فعالیت‌های زیست‌محیطی باید در دستور قرار بگیرد.

حجتی یکی از مشکلات بخش کشاورزی را اقتصادی‌کردن تولیدات کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعه‌یافته علی‌رغم اینکه دوره‌های مدرن و پسامدرن و صنعتی در بخش کشاورزی ایجاد شده و این بخش نقش بالایی در اقتصاد این کشورها دارد اما هنوز با ارایه یارانه‌هایی بخش کشاورزی حمایت می‌شود تا علاوه بر تولید خودشان بخش سرریز تولیدات جهانی نیز از سوی کشاورزی کشورهای توسعه‌یافته تأمین شود و قیمت تمام‌شده برای آن کشاورزان حتی پایین‌تر از قیمت خودشان است.

وی ادامه داد: مبنای قضاوت ما در ارتباط با حاصل دسترنج کشاورزان قیمت‌هایی است که باید یک بازنگری کلی در بحث واردات، قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی و حمایت از این قیمت‌ها داشته باشیم.

حجتی اقتصادی‌شدن تولید را برای تولیدکننده مهم دانست و خاطرنشان کرد: دولت باید از تمامی امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری خود برای کاهش هزینه‌های کلی و ایجاد سرفصل‌های رقابتی محصولات بهره‌مند گردد. اقدامات و سیاست‌های پیش‌روی ما باید بتواند به اقتصادی‌کردن تولید و کنترل هزینه‌ها بینجامد.

وی توسعه زیرساخت اقتصادی، ارتقای عوامل تولید، تأمین مکانیزاسیون، تأمین عناصر ارزان‌قیمت، تأمین نهادهای استاندارد، اصلاح نژاد دام و طیور، بکارگیری فناوری‌های دانش‌بنیان بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، آموزش و ترفیع یافته‌های تولیدکنندگان، تکمیل و بازنگری و اصلاح سند کشاورزی و بکارگیری سند نوع کشت و به اجرا گذاشتن آن با عملکرد بهره‌برداری و کمک نمایندگان دولت را از جمله اقدامات لازم جهت جلوگیری از اقتصادی‌شدن تولید دانست.

حجتی عوامل اقتصادی‌کردن تولید را نیز مدیریت محصولات پیش از تولید، توسعه انواع بیمه برای انواع محصولات کشاورزی و تولیدکنندگان، اعلام قیمت‌های تضمینی خرید، استقرار و توسعه صنایع تکمیلی، مدیریت نظام تعرفه‌ای برای جلوگیری از واردات بی‌رویه و حمایت از تولیدات داخلی خواند.

وی با بیان اینکه پایش واردات و صادرات در راستای حمایت منطقی از تولید به اتخاذ سیاست‌های علم‌محورانه و هدفمند در این زمینه کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: در ایران علی‌رغم همه محدودیت‌‌ها هزینه آب و خاک و میزان یک‌سوم متوسط بارش کره‌زمین محصولات کشاورزی از اغلب کشورهای دیگر بالاتر است.

وی به گزارش سازمان خواروبار جهانی در حمایت سایر کشورها از بخش کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: این گزارش که سال 2010 جمع‌آوری شده در کشورهای توسعه‌یافته صنعتی بخش کشاورزی 18 درصد تولید را تأمین کرده و این کشورها 227 میلیارد دلار از بخش کشاورزی حمایت کرده‌ است. در اتحادیه اروپا نیز 132 میلیارد دلار از این بخش حمایت شده و همچنین در ترکیه هم 19 میلیارد دلار این بخش مورد حمایت قرار گرفته است.

وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی بیان کرد: با مروری بر سیاست‌های کشورهای توسعه‌یافته در حمایت از بخش کشاورزی فارغ از اتخاذ سیاست‌های صحیح در حمایت از محصولات کشاورزی به حمایت از مصرف‌کنندگان در کنترل قیمت و تأمین منابع تغذیه‌ای توجه خواهد شد.

حجتی چالش‌های کوتاه‌مدت بر سر راه کشاورزی را این‌گونه بیان کرد: کمبود شدید کود شیمیایی، کمبود بذر و کمبود خوراک دام و طیور.

وزیر جهاد کشاورزی پیشنهادی از سوی روحانی در خصوص انتقادات واردشده از سوی نمایندگان به وی عنوان کرد: بنده 15 سال در بخش‌های مختلف مدیریتی و جهاد سازندگی و جهاد کشاورزی بوده‌ام. در آن زمان نیز که در جهاد سازندگی فعال بودم وظایف بخش کشاورزی جهاد در معاونت وزارت و شورای مرکزی با من بود و پنج سال نیز وزیر کشاورزی بودم الان هم یک کشاورز هستم، لذا فکر می‌کنم با مسایل ریز و درشت بخش کشاورزی آشنا هستم.

وی خود را پایبند به اسناد بالادستی در وزارتخانه دانست.

حجتی در پاسخ به انتقادات مخالفان‌اش در ادغام جهاد سازندگی با جهاد کشاورزی عنوان کرد: من مجری قانون ادغام جهاد در وزارت جهاد سازندگی و جهاد کشاورزی سابق هستم و زمانی که این قانون تصویب و پی‌گیری شد بنده در وزارت راه بودم که بعد مأموریت یافتم در وزارتخانه جدید قانون جهاد کشاورزی که مصوبه مجلس بود را اجرا کنم. در آن قانون پیش‌بینی شده بود عمران روستایی به وزارت ذیربط یعنی راه و شهرسازی مربوط باشد و صنایع غذایی و کشاورزی روستایی بر عهده وزارت جهاد و کشاورزی است.

حجتی در خصوص مشکلات چای‌کاران نیز خاطرنشان کرد: در دوره وزارت من مشکلات جدی ساختاری برای چای‌کاران وجود دارد و من معتقدم محروم‌ترین کشاورزان ما چای‌کاران هستند زیرا اراضی آنها شیب‌دار است و باغات‌شان ثمره کافی ندارد که باید به باغات، آبیاری و نوسازی آنها و عمل‌آوری و کارخانه‌ها با استفاده از فناوری روز پرداخته شود و برای واردات چای هم باید به گونه‌ای عمل کنیم که پشتیبان چای‌کاران داخلی باشیم.

وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در خصوص مشکلات برنج و برنج‌کاران نیز عنوان کرد: اولین مشکل در این حوزه یکپارچه‌سازی اراضی و پشتیبانی از اراضی پرمحصول و بازرگانی و صادرات درست است که باید با هماهنگی دیگر دستگاه‌ها به آن پرداخته شود.

وی در خصوص جنگل‌ها و مراتع نیز خاطرنشان کرد: در مورد جنگل‌های شمال ما نباید به جنگل‌ها برویم جز اینکه نگاه صیانتی و مراقبتی به آنها داشته باشیم زیرا جنگل‌های شمال منبع تأمین آب و خاک ما هستند که این سخنان حجتی با احسنت‌احسنت‌گفتن نمایندگان همراه بود.

وی در مورد خودکفایی و مشکلاتی که در زمان وی ایجاد شده بود به خودکفایی گندم در زمان وزارت‌اش در جهاد کشاورزی اشاره کرد و یادآور شد: نمایندگان محترم مجلس می‌توانند به گزارشی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس با استفاده از آمار گمرک کشور در مورد واردات است، دقت کنند؛ این گزارش گویای این است که در سال‌های اخیر چه بلایی سر مملکت آمده است.

گفتنی است، حجتی چند دقیقه بیشتر از 30 دقیقه وقت خود سخن گفت که قرار بود 5 یا 10 دقیقه از زمان 30 دقیقه‌اش را در اختیار رییس‌جمهور قرار دهد، به همین دلیل لاریجانی به او گفت: شما نه تنها وقت‌تان را در اختیار کسی قرار ندادید بلکه وقت دیگران را هم میل کردید.

پایان پیام/
 

کد خبر 282233

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha