معصومه ظهیری مشاور امور بانوان استانداری قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به فرارسیدن روز جهانی مساجد گفت: مساجد قلب جامعه اسلامی،پایگاه مسلمانان، محل عبادت و مکانی برای تجمع اجتماعات رسمی ، اطلاع رسانی بوده است.
وی افزود: بنا و اصل احداث و ساخت مساجد محلی برای عبادت و ذکر نام خداوند است که انسان می تواند با رفتن به مسجد مراحل آرامش ونزدیکی به خداوند را در خود ایجاد کند.
عضو هیت علمی جامعه الزهرا(س) ادامه داد: ورود به هرمکان مقدسی از جمله مسجد که به عنوان خانه خدا از آن یاد می شود دارای اداب و اصول خاصی است که افراد باید وارد طاهر بوده و با طهاردت و پاکیزیگی کامل وارد مسجد شوند این پاکی و طهارت علاوه بر ظاهر خود شخص نیازمند پاکی و طهار ت مسجد نیز می باشد .
ظهیری تصریح کرد: همچنین طهارت باطنی و ظاهری از جمله مهمترین اصولی است که فرد باید قبل از ورود به مسجد دورن خود را طاهر کرده یعنی وجود خود را از گناه و مبرا و با استغفار وارد مسجد شوند و علاوه بر آن پس از پایان عبادت نیز این حالت استغفار و طهارت درون را در خود حفظ نماید.
مشاور امور بانوان استانداری قم اظهار داشت: در صدر اسلام و در دوران پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی (ع) در مسجد کوفه که تا کنون نیز ادامه درد مسجد علاوه بر عبادات محلی برای وعظ و سخنرانی، قضاوت وعقد قرادادهای مهم و... بوده است.
وی خاطر نشان کرد: درحال حاضر نیز در کنار مساجد پایگاه های بسیج وهئیت های مذهبی و ..دایر شده که برگزاری جلسات تفسیر و تدبیر در قرآن سبب پیوند جوانان با قرآن و مضامین آموزشی آن شده است.
عضو هیت علمی جامعه الزهرا(س) یادآور شد:در بحث مساجد و کارکردهای مختلف آن دو انتقاد اساسی مطرح است که میتوان از جمله آن به اینکه مساجد تنها در هنگام اقامه نماز باز بوده و دردیگر ساعات روزکه میتوان بهرهمندی لازم را از مسجد در برگزاری برنامه های فرهنگی و اوقات فراغت داشت اشاره کرد.
مشاور امور بانوان استانداری قم گفت: وظیفه خادم مسجد تنها باز کردن درب و نظافت آن است و بقیه امور باید با مدیریت امام جماعت و هیئات امنا فعال انجام شود که در برخی مساجد با حضورخانمها مخالف بوده چرا که در حال حاضر زنان فعالی در محله وجود دارند که هئیت امنای مساجد اجازه ورود به مسجد برای برگزاری برنامه های فرهنگی را نمی دهند که این امر خود یکی از دیگر انتقادات لازم به امور مساجد است.
ظهیری افزود: همچنین در مناطق محروم نیز که مکان و محل خاص و امکانات مالی لازم را برای انجام فعالیتهای فرهنگی ندارند وجود مساجد به دلیل بالا بودن امنیت روحی و وروانی زنان و دختران برای حضور در دوره های آموزشی بسیار با اهمیت است و متولیان امور مساجد و مسئول کانون ها اهتمام بیشتری داشته باشند.
عضو هیت علمی جامعه الزهرا(س) ابراز داشت: ازدیگر راهکارهای جذب جوانان در مناطق مختلف و روستاها فعال کردن کتابخانه های سنتی و دیجیتالی است تا جوانان با انگیزه بیشتر و علاقه وافری علاوه بر اقامه نماز در مساجد حضور پیداکنند و شرایط را ایجاد کنند تا زنان و دختران نیز بتوانند جهت استفاده از کتابخانه در مساجد مشکلی نداشته باشند.
مشاورامور بانوان استانداری قم در پایان گفت: امیدواریم روحانیون و هئیت امنای مساجد فرصت مناسب و شیوه های نوین جذب جوانان به مسجد را برای اقشار مختلف مردم در مساجد ایجاد کنند تا بتوانیم کارکردهای علمی فرهنگی و اجتماعی را در مساجد استان قم فراهم سازیم.
پایان پیام/
نظر شما