به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود حجتی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه چهارشنبه صبح 23 مرداد در دفاع از برنامههای پیشنهادی خود برای این وزارتخانه گفت: بندهایی از اصل 44 قانون اساسی بر افزایش تولیدات کشاورزی و همچنین تأمین نیازهای عمومی کشور تا رسیدن به مرحله خودکفایی تأکید دارد و در کنار این موضوع چه در احکام بودجه و چه در سند چشمانداز و اسناد بالادستی توسعهیافتگی کشور و تأکید بر خودکفایی بر محصولات اساسی کشور بسیار مورد توجه است.
وی تولیدات کشاورزی و همچنین تأمین نیازهای عمومی کشور تا رسیدن به مرحله خودکفایی تأکید دارد و در کنار این موضوع چه در احکام بودجه و چه در سند چشمانداز و اسناد بالادستی توسعهیافتگی کشور و تأکید بر خودکفایی بر محصولات اساسی کشور بسیار مورد توجه است.
وی ادامه داد: در اسناد بالادستی در خودکفایی در تولید محصولات اساسی و ارتقای ارزش افزوده به میزان هفت درصد در هر سال، نوسازی ناوگان و ماشینآلات کشاورزی و انجام عملیات آب و خاک در اسناد بالادستی بسیار مدنظر قرار گرفته است و ما ملزم هستیم بر اساس این اسناد برنامههای خود را برای وزارت جهاد کشاورزی تدوین کنیم.
حجتی با تأکید بر امنیت غذایی در کشور آن را از وظایف اصلی دولتها عنوان کرد و ادامه داد: حمایتهایی که از بخش کشاورزی انجام میشود در راستای تحقق آرمان ملی است ولی متأسفانه وضعیت امنیت غذایی کشور روز به روز تضعیف شده است و انتظارات برای ایجاد تحول در این بخش روز به روز ناتوانتر شده است.
وزیر پیشنهادی کشاورزی با بیان اینکه سهم تولیدات داخلی در تأمین نیازهای غذایی کشور بسیار شکنندهتر از قبل هستند، گفت: متاسفانه متوسط واردات سالیانه کشور در برنامه سوم توسعه 3/10 میلیون تن بوده است که طی برنامه با 34 درصد رشد به 8/13 میلیون تن در سال اول و در سال دوم به 6/16 میلیون تن و در سالهای اخیر نیز به رشد 38 درصدی رسیده است و همین موضوع وابستگی کشور را در تأمین انرژی غذایی به واردات نشان میدهد.
حجتی تأکید کرد: بخش کشاورزی علاوه بر مسئولیت حمایت از تولید وظایف حاکمیتی نظیر مدیریت قرنطینه دامی، نباتی و حفاظت از منابع طبیعی و خاک کشور را نیز بر عهده دارد و توجه جدی به این سه حوزه لازم و ضروری است.
وی گفت: متأسفانه این مسایل یعنی قرنطینه دامی و نباتی و عبور از مسایل بلندمدت و صیانت از آب و خاک را گاهی مورد بیتوجهی قرار میدهیم و بر روی آنها چشم میبندیم که همین موضوع مشکلات زیادی را برای آیندگان ایجاد میکند کمااینکه بیتوجهیهایی که در بخش آب صورت گرفته مشکلات عدیده را برای کشور ایجاد کرده است.
وی افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و آب در زمینههایی نظیر توسعه سیستمهای آبیاری اعم از تحت فشار یا سطحی را لازم و ضروری دانست و ادامه داد: یکپارچهسازی اراضی این است که سرمایهگذاری زیربنایی در بخش کشاورزی انجام شود.
وی اضافه کرد: کشورهایی که بار خودشان را بستهاند در بخش زیربنایی یعنی آب و خاک بار خودشان را بستهاند و مشکلاتی که ما متأسفانه در بحث مکانیزاسیون داریم به همین بحث یکپارچهسازی اراضی برمیگردد که متأسفانه در این زمینه عقب هستیم.
حجتی تأکید کرد: نوسازی توسعه باغات به ویژه باغات چای کشور که وضعیت خوبی ندارند و مدرنسازی پرورش دام و طیور و آبزیان، ارتقای کیفیت بذر و نهال و توسعه تحقیقات و صنایع تکمیلی و تکمیلی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و ما در دولت آینده قطعا به این موضوع توجه میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر بناست روستاها توسعه یابند و ارزش افزوده بیشتر در مناطق روستایی مورد توجه قرار گیرد ما باید بحث توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را با حساسیت ویژهای مورد توجه قرار دهیم.
نظر شما