به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، محمد رضا سوقندی شب گذشته در نشست کمیته رسانه، تبلیغات و ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در مرکز صداوسیمای استان سمنان احیای امر به معروف و نهی از منکر را یک نکته کلیدی برشمرد و گفت: رسانه های نوشتاری و دیداری بخصوص صدا و سیما نقش مهمی در احیای امر به معروف و نهی از منکر دارند.
وی گفت: سلامت اجتماعی، بهداشت روانی و در کل سلامت نظام بستگی به احیای امر به معروف و نهی از منکر دارد.
سوقندی افزود: در عصر حاضر، فرهنگ سازی، فرهنگ پذیری و توسعه فرهنگی بستگی به استفاده از ابزار رسانه دارد و هیچ چیز بهتر از ابزار رسانه سراغ نداریم.
وی ادامه داد: نقش رسانه ها در ترویج امر به معروف و نهی از منکر و همچنین آموزش آن انکارناپذیر است، به طوری که با کمک رسانه ها ظرفیت های موجود در این مسیر دو چندان می شود.
سوقندی امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان اصل "نظارت عمومی" یا "ضمانت اجرایی" قوانین اسلام مطرح کرد و گفت: خدا نظارت بر حسن اجرای احکام الهی را برعهده فرد فرد جامعه اسلامی از هر قشری نهاد، از این رو هر فرد و گروهی همواره چشمان بیدار امت اسلامی را مراقب خویش دانسته و تلاش می کند حتی الامکان قوانین اسلامی را رعایت کرده و زیر پا قرار ندهند، امام باقر(ع) می فرمایند: امر به معروف و نهی از منکر فریضه بزرگی است که به سبب آن واجبات برپا می شود.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی سراسری امر به معروف و نهی از منکر در سی ام مرداد در سمنان گفت: این همایش فعالیت برای اسلام است.
سوقندی برگزاری این همایش را برای صدا و سیمای استان سمنان که عامر و عامل به معروف است فرصتی دانست تا فرهنگ پذیری و گفتمان سازی را در سطح جامعه رواج دهد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ضمن تاکید بر نقش امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از مهم ترین واجبات اجتماعی دین اسلام، گفت: این امر بهترین استراتژی در مقابله با شبیخون فرهنگی غرب بر علیه مقدسات و باورهای ملت ایران است.
سوقندی ضمن بیان اینکه این فرضیه حیاتی در ایجاد و برقراری امنیت اجتماعی مثبت ارزیابی شده است تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر، بهترین استراتژی در مقابله با شبیخون فرهنگی است.
در ادامه مدیرکل صدا وسیمای مرکز گفت: این مرکز توان و تلاش خود را برای احیای امر به معروف و نهی از منکر بکار می گیرد تا این امر به فراموشی سپرده نشود.
عبدالمحمد منتظرالحجت افزود: احیای امر به معروف و نهی از منکر آثار مثبتی فراوانی دارد و این آگاهی باید از مهد کودک شروع شود و تا دانشگاه ها ادامه یابد و بصورت مستمر جریان داشته باشد.
وی گفت: صدا وسیمای مرکز سمنان سخنرانی های همایش ملی و سراسری امر به معروف و نهی از منکر را پوشش می دهد و برنامه سازی در این مرکز در احیای امر به معروف و نهی از منکر ادامه دارد.
منتظر الحجت با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر کمک قانون است، ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر در روند سلامت جامعه، یک قاعده پیش گیرنده است.
وی یادآور شد: امر به معروف و نهی از منکر، کارکردهای قوی در مسائل اجتماعی دارد و جوامع انسانی جوامع گسترده ای هستند که بدون نیاز به تعامل، همکاری و همراهی انسان ها با هم در قشرهای اجتماعی، زندگی روزمره ممکن نیست و این فریضه الهی زمینه ساز مشارکت اقشار جامعه است.
وی با اشاره به اینکه فریضه امر به معروف و نهی از منکر مبنا و مستند صریح قرآنی دارد، بیان کرد: فریضه امر به معروف و نهی از منکر کارکردهای فراوانی دارد که باید از این کارکردها در راستای تعالی جامعه استفاده کرد.
وی برنامه سازی های متنوع و سرگرم کننده برای اقشار مختلف مردم برای روی گردانی آنان از دیدن شبکه های ماهواره ای را بسیار موثر دانست و گفت: در صورتی که صدا و سیما از نظر بودجه مشکل نداشته باشد می تواند برنامه های متنوع، جالب و سرگرم کننده تهیه و ارائه دهد.
پایان پیام/
نظر شما