همه آنچه مخالفان و موافقان وزیر امور خارجه گفتند/ظریف در دفاع چه گفت

خبرگزاری شبستان: محمد جواد ظریف، وزیر پیشنهادی امور خارجه پس از سخنان موافقان و مخالفانش به دفاع از برنامه های خود در صحن علنی مجلس پرداخت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف، وزیر پیشنهادی امور خارجه در معرفی برنامه‌های خود برای وزارت امور خارجه در جلسه بعدازظهر سه‌شنبه 22 مرداد گفت: ایران اسلامی کشوری قدرتمند است و قدرت ایران را باور کنید. مشارکت گسترده مردم در انتخابات و پذیرش رویکرد ریاست‌ جمهوری پیام روشنی برای جهان داشت.
ظریف ادامه داد: این پیام ملت بزرگ ایران برای تعامل عزت‌مند با جهان بدون ذره‌ای کوتاه‌آمدن از حقوق حقه آنان و بر اساس اصل عزت، حکمت و مصلحت است تا از این مسیر مصالح کشور و منافع نظام هم در جهت آرمانی و هم در جهت منافع ملی که از دیدگاه نظری منافع آرمانی است و منافع ملی کشور را هم‌راستا می‌داند، تأمین شود.
وزیر پیشنهادی امور خارجه تأکید کرد: در چند سال اخیر سلطه‌گران تحریم‌ها و فشارهای زیادی را بر مردم عزیز ایران تحمیل کردند ولی علی‌رغم این فشارهای بی‌منطق مردم با هوشیاری و خودباوری و با تقویت انسجام ملی در انتخابات اخیر استقلال و عزت ایران عزیز را تضمین کردند.
ظریف ادامه داد: احترام به مردم‌سالاری اسلامی و تبعیت از آرای مردم و احترام به حقوق و اراده آنان و رعایت ارزش‌های اسلامی و اصول اخلاقی می‌تواند الگویی از حکمرانی خوب و موفق در میان کشورهای اسلامی ارایه دهد.
وی تصریح کرد: سخن حکیمانه و بلند مقام معظم رهبری که فرمودند رأی مردم حق‌الناس است بعد جدید و بی‌نظیری را بر مفاهیم مردم‌سالاری و حقوق بشر افزود و مسئولیتی را در برابر خالق بصیر علاوه بر پاسخ‌گویی در برابر مردم را به ادبیات این حوزه علوم انسانی اضافه کرد.
تلاش دقیق ظریف در مذاکرات 598 موجب محکومیت عراق شد
جواد جهانگیرزاده نماینده تکاب، شاهین دژ، میاندوآب در موافقت با وزیر پیشنهادی امور خارجه (ظریف) گفت: آیا تردید دارید در شرایط فعلی به فردی قوی نیاز داریم در شرایط موجود ما به فردی ورزیده و کارآمد و توانا نیازمندیم که نسبت به عرصه دیپلماتیک جهان دیدی گسترده داشته باشد.
وی با اشاره به منشاء بیداری اسلامی در جمهوری اسلامی افزود: کسانی که به نهضت بیداری اسلامی متکی هستند نیازمند فردی با دیپلماتیک قوی و کارآمد هستند کسی که در آن عرصه ورزیده شده باشد.
جهانگیرزاده تصریح کرد: جوان گرایی درست اما این موضوع منافی کار درست نیست عملکرد دقیق ظریف در مناسبات و مذاکرات 598 نشان داد که نتیجه این مذاکرات نفس گیر محکومیت عراق در جنگ نابرابر دو کشور بود پیشبرد اهداف نظام مند جمهوری اسلامی نیازمند ظرفیت عظیم خارجی است.
این نماینده مجلس اظهار کرد: وزارت امور خارجه براساس پیروی از فرمان رهبری براساس عزت، حکمت و مصحلت عمل می کند به همین جهت باید از نیروهای کارآمد استفاده کند.
انتصاب ظریف به عضویت باند نیویورک پوچ و بی اساس است

در دومین روز از بررسی صلاحیت وزرای دولت یازدهم در مجلس کاشانی نماینده کاشان موافق وزیر امور خارجه گفت: آقای ظریف به عنوان کسی که در خارج از کشور تحصیل کرده است اما برای ایران خدمت کرده است.
وی افزود: اقای ظریف با توجه به اینکه در زمان پس از انقلاب اسلامی شرایط ایران خصوصاً کسانی که عرق اسلامی داشتند خیلی بد بود اما ایشان توانستند با کسب موفقیت های علمی شرایط خوبی را در کشور امریکا داشته باشند.
وی ادامه داد: با وجود تحصیل در خارج همواره از عقاید و ارزشهای نظام اسلامی دفاع کرده اند.
وی با بیان اینکه ظریف فردی دارای تخصص و تجربه است اظهار کرد: وزیر پیشنهادی امور خارجه اولین وزیری است که با توجه به تخصص خود در این پست قرار گرفته است.
قاضی‌پور و مطرح کردن سوال از ظریف

در دومین روز از بررسی صلاحیت وزرای دولت یازدهم در مجلس شورای اسلامی، قاضی‌پور، نماینده ارومیه مخالف وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه گفت: سیاست وزارت امور خارجه بر اساس نفی سلطه‌جویی و حفظ استقلال و تمامیت عرضی کشور است.
وی با بیان اینکه تعهد و روابط صلح‌آمیز با دول مختلف از نقش‌های این وزارتخانه است، اظهار کرد: تعهد باید بر اساس معیارهای اسلامی صورت گیرد.
وی افزود: وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه عضو باند نیویورکی مشهور است که عدم تعهد را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: ظریف شناختی به خاورمیانه و آسیا ندارد و نمی‌دانیم موضع ظریف در مقابل جنبش و بیداری اسلامی چیست، آیا جنبش و بیداری اسلامی را قبول دارد؟
وی با بیان اینکه در برنامه‌های وزارت امور خارجه 10 وظیفه اصلی وجود دارد، تصریح کرد: در حالی که در برنامه وزیر پیشنهادی پنج وظیفه بیشتر نوشته نشده است.
برنامه های ظریف منطبق بر هویت ملی و اسلامی است

در دومین روز از بررسی صلاحیت وزرای دولت یازدهم در مجلس دستغیب نماینده شیراز موافق وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه گفت: برای اولین بار است که تصدی وزارت امور خارجه به دست کسی سپرده می شود که تخصص و تجربه اش مرتبط با پستش است.
وی با بیان اینکه ما امروز به دیپلمات‌هایی که شناخت نظری و تئوریک از روابط بین‌الملل داشته باشد نیاز داریم افزود: دیپلمات ها باید شناخت تجربی و حرفه‌ای را هم داشته باشند.
به گفته وی در واقع مدیریت دستگاه دیپلماسی در شرایط کنونی بدون شناخت محیط سیاست خارجی و شناخت جایگاه ایران امکان‌پذیر نیست.
وی با بیان اینکه وزیر امور خارجه باید اقتدار ایران را در امور بین الملل نشان دهد خاطرنشان کرد: در شرایط امروز منکر ارتباط معنادار بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با حوزه خارجی هیچ کس نیست؛ همه این را می‌دانیم و توقعات، انتظارات و مطالبات فراوانی نیز در این حوزه وجود دارد.
شاهد عقب نشینی و انفعال در برنامه های ظریف هستیم

در دومین روز از بررسی صلاحیت وزرای دولت یازدهم در مجلس، پژمان‌فر، نماینده مردم مشهد، مخالف وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه گفت: آقای ظریف باید نسبت به برنامه‌هایی که ارایه داده‌اند توضیحاتی را برای شفاف‌سازی بیشتر ارایه دهند.
وی با اشاره به راهبردهایی که در برنامه‌های ظریف آمده است، اظهار کرد: برخی از این راهبردها باید دقیق و واضح شفاف‌سازی شود، همانند فرصت‌سازی و تنش‌زدایی که آمده است.
وی افزود:ظریف در برنامه هایش صحبت از تعامل دارد درصورتی که رابطه ما با برخی از کشورها قطع نشده است بلکه آنان این رابطه را قطع کرده‌اند، بنابراین آقای ظریف با تعامل یک‌سویه چگونه می‌تواند تعامل فعال داشته باشد.
وی افزود: برنامه‌ریزی عملیاتی، خنثی‌سازی ایران و اسلام‌هراسی از دیگر برنامه‌های ایشان است در صورتی که این نشان می‌دهد نظام در مقابل سیاست‌هایش باید عقب‌نشینی کند که این اشتباه است.
برنامه پیشنهادی ظریف حکایت از اشراف کامل بر مسایل بین المللی دارد

حسین سبحانی نیا نماینده موافق ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه با بیان اینکه ظریف دارای دکترای روابط بین‌الملل و حقوق بین‌الملل است گفت: ظریف در بیش از دو دهه فعالیت خود در این زمینه کتاب‌های زیادی به زبان‌های فارسی و انگلیسی تالیف کرده است.

سبحانی نیا با بابیان اینکه برنامه پیشنهادی ظریف حکایت از اشراف کامل وی به مسائل بین‌المللی دارداظهار کرد: ظریف معتقد است فرصت‌ها را در زمینه‌های عدم وابستگی و استقلال ملی کشور باید غنیمت شمرد و البته سابقه غنی فرهنگی و حضور پرشور مردم در انتخابات‌های مختلف بخصوص انتخابات 24 خرداد 92 نقش اساسی در بازیگری ایران در دوران گذار بین‌المللی دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر چالش‌های فراوانی علیه ایران در عرصه بین‌المللی وجود دارد گفت:دشمنان در تلاشند تا با تحریم‌ها موقعیت ایران در عرصه بین‌المللی تضعیف کنند.
پایان پیام/

کد خبر 282035

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha