به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمدعلی نجفی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در دولت یازدهم دقایقی پیش در دفاع از برنامه و صلاحیت خود برای نظارت گفت: واقعیت این است که قلمرو و فعالیت آموزش و پرورش بزرگترین و مؤثرترین فعالیت خدمات دولت است.
وی با بیان اینکه از این مهمتر آموزش و پرورش رسالت پرورش انسانهای کارآمد برای دفاع از ارزشهای انقلاب را دارند، افزود: این فعالیت چون با روح و جسم حساس کودکان و نوجوانان سروکار دارد بسیار ظریف و پیچیده است و باید فارغ از شتابزدگی به اتخاذ تصمیم در این زمینه پرداخت.
نجفی با اظهار اینکه یکی از ضعفهای گذشته آموزش و پرورش مسئله فقدان یک برنامه راهبردی در مورد این وزارتخانه بوده است، عنوان کرد: به همین دلیل تصمیمات ضد و نقیض در زمینه آموزش و پرورش گرفته شده است، امروز یکی از فرصتهای آموزش و پرورش این است که اسناد بالادستی قابل احترام و ارزش از نظر علمی، فنی و دینی در اختیار آن است.
وی آییننامه تحول آموزش و پرورش، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و سیاستهای کلی آموزش و پرورش که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و در سال 92 ابلاغ شده است را اسناد بالادستی مادر برای این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: سند چشمانداز، نقشه جامع علمی کشور و برنامه پنجساله هم جزء اسناد بالادستی هستند اما با اتکا به اسناد مذکور که مادر حساب میشوند برای 20 سال آینده میتوان در وزارت آموزش و پرورش دستور کار داشت.
نجفی تأکید کرد: برای اجرای این سندها نیز باید نیروهای کاربلد و کارشناس انتخاب کنیم و مهمترین بخش برنامههای من هم همین اسناد و انتخاب نیروهای اجرایی آن است.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت یازدهم به اظهارات مخالفان خود در روز گذشته اشاره کرد و گفت: آقای زاکانی در مخالفت خود گفتهاند که من قصد تغییر در سند سیاستهای کلی آموزش و پرورش ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را دارم که این درست نیست. من بحثام این است که جمعی از نخبگان برای بررسی سند را جمعآوری کنیم تا ابتدا آنچه در دو سال اخیر برای این سند صورت گرفته را بررسی و در صورت لازم اصلاح کنند و بعد برای اجرای سند نیز نقشه راه تهیه کنند و سوم به بررسی محتوایی سند بپردازند زیرا در خود آن نیز آمده که هر پنج سال یک بار این بررسی محتوایی باید صورت بگیرد.
نجفی افزود: علاوه بر این موارد من 59 برنامه پیشبینی کردهام که غیر از دو مورد 57 برنامه مستند به سند تحول آموزش و پرورش است، همه اجزای اصلی صنعت در این برنامه پیشبینی شده است، پس چگونه من میتوانم مخالف سند تحول آموزش و پرورش باشم؟
نجفی ادامه داد: بحث دیگر تربیت است که مخالفان آن را بیان کردند و گفتند بنده به تربیت دینی اعتقاد نداشتم که در این باب باید بگویم تربیت از دیدگاه من بخصوص تربیت دینی جایگاه ویژهای دارد، من معتقدم آموزش ابزار و هدف تربیت است، پس اگر تربیت نادیده گرفته شود اصل آموزش و پرورش محمل است و نسبت تربیت با آموزش و پرورش نسبت شیرینی است به قند که قابل تصور نیست.
وی با بیان اینکه در زمان وزارت من در آموزش و پرورش صحبت از تلفیق فعالیتهای پرورشی بود، تصریح کرد: آن موقع صحبت از این بود که معلم و مدیر هم در کنار مربی پرورشی به تربیت دانشآموزان بپردازد.
وزیر آموزش و پرورش دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: برخی از مخالفان گفتند من زمینه را به گونهای ایجاد کردم که معاونت پرورشی منحل شود، این صحبت اصلا منصفانه نبود زیرا شش سال بعد از وزارت من معاونت پرورشی منحل شد یعنی دو سال بعد از وزارت من و چهار سال بعد از وزارت آقای مظفر که وزیر بعد از من بود این انحلال صورت گرفت و چه ربطی به من دارد؟!
نجفی همچنین در خصوص نگاهاش به پژوهش و تربیت عنوان کرد: مباحث نظری سند تحول همان حرفهایی است که من سال 76 در مورد پرورش زدم، خیلی از دوستان که اینجا هستند در زمان من معاون آموزش و پرورش بودند که میتوانند شهادت دهند که قویترین معاونتها در آن زمان معاونت پرورشی است.
وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای آموزش و پرورش با اظهار اینکه من معتقدم تعلیم و تربیت در نظام دینی باید دینمحور باشد، خاطرنشان کرد: روح و جان همه اجزای آموزش و پرورش باید دین باشد و تعلیم دینی، من معتقدم انتخاب دانشآموز و تقویت حس دینی در آن اصل است. من برای کشوری که حکومتاش دین است فعالیت کردم، چطور به آن اعتقاد ندارم؟
نجفی در واکنش به اظهارات روز گذشته مخالفان مبنی بر اینکه وی به حکومت دینی اعتقاد ندارد، تصریح کرد: من کسی هستم که 35 سال است در کشوری با حکومت دینی فعالیت میکنم، من تحصیلاتام را به دلیل اینکه در ایران حکومت دینی تشکیل شد در آمریکا نیمهتمام رها کردم و به ایران آمدم، حال به من میگویند به نظام دینی اعتقاد نداری و مستنداتاش هم این است که در فلان جلسه من گفتهام برای این رییسجمهور نمیشوم که رییسجمهور باید به نظام دینی اعتقاد داشته باشد، آیا این انصاف است؟ شما پیش وجدان خودتان آرام هستید؟
نجفی به سخنان دیروز مخالفان مبنی بر اینکه معاونان وزارت آموزش و پرورش در زمان وی تحصیلکرده غرب بودند، اشاره کرد و یادآور شد: در زمان وزارت من سه تن از روحانیون برجسته حجتالاسلام قرائتی، اژهای و محمدی معاونان من بودند و حال به من اینچنین میگویند.
در تمام زمان دفاع نجفی از خود در برابر ایرادات مخالفان تمام مجلس در سکوت فرو رفته بود و تمام نمایندگان بر سر جای خود نشسته و با دقت به صحبتهای وی گوش میدادند.
نجفی ادامه داد: 80 درصد فرهنگیان به تأیید نمایندگان از بازگشت من به وزارت آموزش و پرورش دفاع کرده و به آن امیدوارند یعنی من 9 سال کار ضدارزشی در این وزارت کردهام و فرهنگیان نفهمیدهاند؟ این تهمت بزرگی به فرهنگیان است که از سوی برخی از دوستان بیان میشود.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در دولت یازدهم به شأن فرهنگیان اشاره کرد و افزود: این انسانهایی که همواره در حقشان ظلم میشود آیا باید به آنها تهمت زد، به من میگویند شما اقتصاد آموزش و پرورش را بلدید و چون حقوق فرهنگیان را افزایش دادهاید آنها موافق حضور شما هستند، اینها چه صحبتهای باطلی است که میکنید؟
نجفی یادآور شد: در زمان من در وزارت آموزش و پرورش دارالقرآنهای دانشآموزی، فرهنگ نماز و چند مورد دیگر شکل گرفت، دستگاه آموزش و پرورش قرآنیترین دستگاه آن زمان بود.
وی در دفاع از خود اظهار تأسف کرد و افزود: اینکه نخواستم رییسجمهور شوم چون بدم میآمد در بین مردم از خودم دفاع کنم و الان هم متأسفم که از خودم دفاع میکنم اما برای مسایل قرآنی زنگ بزنید از آقای قرائتی در مورد فرهنگ قرآنی در زمان بنده بپرسید، من نمیدانم ایشان چه جوابی به شما میدهند ولی پیگیری کنید و بعد سخن بگویید. دکتر حدادعادل که در زمان بنده معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش بودند میدانند و میتوانند جواب دهند که در آن زمان ما اکثرا کار پژوهشی و دینی انجام میدادیم و حال میگویند در آن زمان این کارها انجام نشد.
وی به تماسهای مکرر فرهنگیان با خودش اشاره کرد و گفت: روز گذشته از خوزستان به من زنگ زدند و گفتند من وقتی وزارت آموزش و پرورش را تحویل گرفتم شش مرکز تربیت معلم وجود داشت که وقت رفتنام این مراکز به 60 عدد رسید. در زمان بنده 57 هزار دانشجو در مراکز تربیت معلم از 15 رشته مختلف تحصیل میکردند که توصیه من به وزیر بعدی برای تربیت معلم این بود که همه مراکز با سیاستگذاری درست در قالب دانشگاه فرهنگیان اداره شوند که 16 سال بعد از این حرف من این دانشگاه تأیید شد و حال برخی به من هجمه میدهند که مخالف دانشگاه فرهنگیان هستم و پز آن دانشگاه را میدهم.
وی به ایرادات اجرایی دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: البته من معتقدم باید جلوههای اجرایی این دانشگاه قوی باشد و دانشجوی آن نسبت به دانشگاههای دیگر احساس ضعف نکند و زمانی که وزیر شوم برنامههای اجرایی دانشگاه فرهنگیان را تغییر میدهم.
نجفی گفت: یک عدهای اصرار میکنند من حقوق فرهنگیان را اضافه کردهام و آنها از من به این دلیل حمایت میکنند، آقایان رضایت شخصی فرهنگیان بر چهار محور است که یکی از آنها حقوق است، فرهنگیان باید احساس کنند که دانش حرفهای و مهارت کافی بدست آوردهاند تا در کلاس با دانشآموز سر و کله بزنند، چرا در سالهای اخیر فرهنگیان تازه فارغالتحصیل را سر کلاس ششم میفرستادید؟
نجفی در مورد نظام تحصیلی 6-3-3 در آموزش و پرورش تصریح کرد: من حرفام این است که چون این نظام تصویب شده باید اجرا شود و متعهد به اجرای آن هستیم اما باید مقدمات آن آماده شود، متأسفانه امروز تنها به عوامفریبی در این برنامه پرداخته شده است.
وی در خصوص برنامههایش در وزارت آموزش و پرورش گفت: برای اجرای تکتک 59 برنامهام اصرار دارم و متعهد به این برنامه هستم.
نمایندگان نگاه سیاسی را کنار بگذارند/ نجفی در ستاد کروبی مسئولیت نداشت
غلام محمد زارعی در نشست علنی امروز (دوشنبه 21 مرداد) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی برنامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت یازدهم با بیان اینکه قوم لر به شایستگی، وجاهت، ایثار و از خود گذشتگی شهرت دارد و در منطق موضوعی به نام چماق وجود ندارد، گفت: امروز زاگرس مناطق لرنشین است و این امر افتخاری است برای همه لرنشینان که صادقانه در طول تاریخ در خدمت ایران و اسلام بودند.
نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سخن گفتن در مورد شخصیت محمدعلی نجفی کار سختی است افزود: بیش از 27 سال در سمت های بالا در وزارتخانه ها و به عنوان رئیس جمهور خدمت کرده و کارنامه وی شامل خدمت، اعتقاد، صداقت و تلاش است و اتفاقا در دورانی که در آموزش و پرورش بودم دوره وزارتی وی، مقطعی درخشان و نورانی و به یادماندنی است.
وی با بیان ایکه یکی از دلایل بیان موافقتم با وزارت وی درخواست های متعدد جامعه فرهنگی برای موافقت نمایندگان از حضور نجفی بود ادامه داد: من موجی از نشاط و شادی را در جامعه خدمتگزار فرهنگیان دیدم و لازم است که این استقبال از دکتر نجفی توسط فرهنگیان را به آقای نجفی، دکتر روحانی و دولت تدبیر وامید تبریک بگویم.
نجفی اعتقاد لازم را نسبت به جایگاه آموزش و پرورش ندارد
علیرضا زاکانی در نشست علنی عصر امروز (دوشنبه 21 مرداد)در مخالفت با نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: بنده مخالف جناب آقای نجفی هستم و دلایلی را در چند سرفصل بیان میکنم که نخستین دلیلم موضع اعتقادی جناب آقای نجفی است.
نماینده مردم تهران، ری شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به واسطه جایگاه و رویکرد اساسی که آموزش و پرورش در تقابل نظام ارزشی اسلام با نظام ارزشی غربی دارد، منشأ این مخالفت نوع نگاهی است که آقای نجفی نسبت به آموزش و پرورش و حوزه فعالیتی که برای آن معرفی شدهاند دارند؛ در نظام ارزشی اسلامی انسان بعد مادی و معنوی دارد و رشد آن بینهایت است، اما در غرب بعد مادی انسان مدنظر است و همچنین در نظام اسلامی هویت دارد و رشد فضائل اسلامی را مسئولان نظام باید به عنوان یک مسئولیت بپذیرند، اما در غرب تنها خلق ثروت مطرح است، در جامعه اسلامی فرهنگ اساس است، اما در غرب اقتصاد اساس است.
سرمایههای نظام را درون زبالهدان تاریخ نریزیم/نجفی از سرمایههای نظام
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در ادامه نوبت جلسه علنی صبح سهشنبه 22 مرداد که به بررسی وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم و وزیر آموزش و پرورش اختصاص داشت در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: یکی از مخالفان آقای نجفی معتقد است که آقای نجفی در زمان تصدیاش در وزارت آموزش و پرورش به اهداف شهیدان رجایی و باهنر لطمه وارد کرده است که باید به این نماینده گفت مگر فراموش کردید که در زمان دولت رجایی و باهنر خود آقای نجفی مورد تأیید رجایی و باهنر بود که تصدی وزارت علوم را به وی داده بودند.
وی همچنین با اشاره به سخنان مخالفان در مورد ارتباطنداشتن نجفی با حوزه یادآور شد: بروید از آقای قرائتی بپرسید که در زمان آقای نجفی آیا بحث نماز مدارس پایهگذاری نشد؟
لاهوتی با اشاره به انتقادات مخالفان در مورد تأسیس مدارس غیرانتفاعی در زمان تصدی نجفی در وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: باید بدانیم تأسیس مدارس غیرانتفاعی در کشور هیچ تحمیلی به مردم نیست یعنی شما میتوانید فرزندانتان را در مدارس غیرانتفاعی ثبتنام کنید یا نکنید، اتفاقا تأسیس این مدارس بار و هزینه مالی را از دوش دولت برداشت.
پایان پیام/
نظر شما