پیشنهاد قزوه برای نام‌گذاری خیابانی به نام استاد مشفق کاشانی

خبرگزاری شبستان: علیرضا قزوه خطاب به امیر خوراکیان، رییس فرهنگی هنری شهرداری تهران پیشنهاد داد که یکی از خیابان‌های مشرف به محل سکونت استاد مشفق کاشانی را به نام ایشان کنند.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، همایش نکوداشت شاعر معاصر استاد عباس کی‌منش مشهور به «مشفق کاشانی» روز گذشته 21 مرداد با حضور «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم، «حمیدرضا شاه‌آبادی» معاون هنری وزارت ارشاد، «محسن مومنی شریف» رییس حوزه هنری، «امیر خوراکیان» رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری، استاد مشفق کاشانی و جمع کثیری از شاعران و ادیبان هم دوره استاد و شاعران جوان در تالار وحدت برگزار شد.

 

* پیشنهاد نام‌گذاری خیابانی به نام استاد مشفق کاشانی

علیرضا قزوه، یکی دیگر از سخنرانان مراسم نکوداشت استاد مشفق کاشانی بود که وی طی سخنانی به وزیر ارشاد پیشنهاد داد: عکس بزرگی که در این سالن از استاد مشفق کاشانی قرار داده‌اید را با امضاء خود ایشان در موزه قرار دهیم.

 

وی همچنین خطاب به امیر خوراکیان، رییس فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز گفت: هر وقت که از خیابان محل سکونت استاد مشفق کاشانی می‌گذرم، نام شهید افشار را بر خیابان مشاهده می‌کنم و در دو طرف این خیابان نیز دو خیابان وجود دارد به نام بابک غربی و شرقی. در تاجیکستان دو شاعر بزرگ وجود داشته‌اند که برای هر یک از این دو شاعر یک ناحیه یعنی از استان بزرگ‌تر را به نامشان کرده‌اند، حال ما انتظار زیادی نداریم و نمی‌گوییم که شهر و منطقه به نام استاد مشفق کاشانی کنند لااقل یکی از دو خیابان بابک را به نام استاد مشفق کاشانی نامگذاری کنند.

 

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در پایان گفت: نمی‌شود نام مشفق کاشانی را برد اما از سبزواری یاد نکرد، عظمت نام استاد حمید سبزواری را سال‌های بعد متوجه می‌شوید او دین بزرگی به انقلاب و سرودهای انقلابی دارد. استاد مشفق کاشانی را هم باید شنید و هم باید دید کسانی که ایشان را نبینند ضرر کرده‌اند.

 

* خاطره گلریز از محضر رهبر انقلاب و شکل‌گیری یکی از آهنگ‌هایش

در ادامه، محمد گلریز از خوانندگان انقلابی کشورمان به روی صحنه آمد و گفت: آشنایی بنده با آقای مشفق کاشانی به آغازین روزهای انقلاب می‌رسد و من افتخار داشتم سرودها و ترانه‌هایی را از او بخوانم. خدا را شاکرم که توفیق بهره از اشعار این بزرگوار را به من داده است.

 

وی درباره شکل‌گیری یکی از آهنگ‌هایش نیز برای حضار توضیح داد: در محضر رهبر انقلاب بودیم که رهبری با اشاره به غزل آقای مشفق فرمودند این غزل به ده‌ها اثر ادبی می‌ارزد؛ بنده نیز در بدو انقلاب با آقای مشفق آشنا بودم. در این مراسم رهبر انقلاب از شخصیت مشفق تمجید کردند و گفتند شعرهایشان ارزشمند است خصوصاً در حوزه شعر انقلاب؛ در همان جلسه و پس از مراسم همگان به محضر رهبری رسیدند. بنده هم این توفیق را یافتم. ایشان فرمودند شما این شعر را بخوانید من هم خوشحال شدم و شعر مشفق را تقدیم دکتر حسینی کردم. ایشان فرمودند شعر را بخوانید من هم از هادی آرزم درخواست آهنگ کردم تا آن را اجرا کنم.

 

گلریز در ادامه همین قطعه یعنی؛ همراه خود نسیم صبا می‌برد مرا/ یارب چو بوی گل به کجا می‌برد مرا؛ را اجرا کرد.

 

امیر خوراکیان، نیز به روی صحنه دعوت شد و وی نیز گفت:‌ حضور بنده در این مراسم نه برای بیان شایستگی‌های مشفق است چرا که بنده این صلاحیت را ندارم و نه برای وامداری عرصه فرهنگ و هنر به این استاد بزرگوار که فرصت این را نیز نداریم،‌ اما به عنوان یک عضو از خانواده فرهنگی کشور و از جانب مجموعه شهرداری ابراز ارادت و افتخار خدمت به این استاد می‌کنم و از همه بزرگواری‌های ایشان سپاسگزارم.

 

* جهشی بزرگ در زمان 4 ساله وزارت حسینی روی داده است

به گزارش شبستان، استاد عباس کی‌مرام مشهور به مشفق کاشانی نیز سخنران پایانی این مراسم بود. وی گفت: واقعیت این است که من زبان و بیانم عاجز از سپاس در قبال این بزرگواری است، و شرمندگی‌هایم بسیار است که اگر بخواهم بیان کنم سخن طولانی می‌شود و ممکن است من هم نام برخی را فراموش کنم. یکی از شرمندگی‌های من حضور استاد سبزواری مبتکر سرود انقلابی «خمینی ای امام» است که امیدوارم روزی داستان سرایش آن که مفصل است را بیان کند، او در این مراسم حضور دارد. در طول این سی و چند سال، 12 سال در رادیو و چندین سال صدا و سیما راهنما و گشایش‌گر مشکلات من آقای سبزواری بود. اینجا با تمام وجود از محضر ایشان التماس دعا دارم. امیدوارم تا سال‌ها سایه‌اش بر سر ادبیات مستدام باشد.

 

مشفق کاشانی در ادامه برای برگزاری این مراسم نکوداشت از سیدمحمد حسینی تشکر کرد و ادامه داد: در این چند ساله اخیر خدمات همه مسئولان دلسوز جمهوری اسلامی مورد عنایت است، از جمله وزرای اسبق وزارت ارشاد، اما یک نکته وجود دارد و آن این است که این جهشی که در زمان 4 ساله وزارت حسینی روی داده اعجاب انگیز و بی نظیر است، این سخنی گزاف نیست، تجلیل از یکصد هنرمند در رشته‌های مختلف، اهدای نشان و درجه هنری کاری بود کارستان، که در طول سال ها نظیری نداشتیم. اگر ما جشنواره‌ها، کنگره‌ها و مراسم تجلیل از هنرمندان و شاعران را در این 4 سال بررسی کنیم، خواهیم دید که با سال‌های پیش از آن برابری می‌کند به صورت یک جا و حتی فزونی دارد و این جز نتیجه تلاش حسینی نیست.

 

وی در پایان بیان کرد: برخی اشاره کردند من غزل «ابر» را بخوانم، با وجود اینکه رسم ندارم غزل تکراری بخوانم اما قبول کردم.

بر این کبود غریبانه زیستم چون ابر

تمام هستی خود را گریستم چون ابر

 

بر این اساس، کتاب «به رنگ آینه» یادنامه شاعر معاصر عباس کی منش مشهور به «مشفق کاشانی» نیز در این مراسم رونمایی شد. این کتاب به اهتمام رضا حمیدی مشاور وزیر ارشاد و مقدمه سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم آغاز می‌شود، در این اثر که با طرح جلد رضا اسماعیلی در 2150 تیراژ منتشر شده، سالشمار مشفق کاشانی، در آینه نقد و نظر، مشفق در آیینه شعر شاعران، در مکتب استاد مجموعه سخنرانی‌ها مقالات و آرا مشفق کاشانی، کتابشناسی مشفق گزیده اشعار و نوسروده‌ها را در بردارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 281730

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha