به گزارش خبرگزاری شبستان، دیوید ویلسون، عضو ائتلاف ضد جنگ انگلیس در مقالهای فاش کرد : تنها در روزهای اولیه حملات آمریکا به لیبی که به بهانه مداخلههای انساندوستانه انجام شده است بمبافکنهای آمریکایی 45 بمب اورانیومی غولپیکر به ارزش دو هزار پوند را بر فراز لیبی پرتاب کردهاند.
وی در مقاله خود آورده است: این بمبها به همراه موشکهای کروز که از سوی هواپیماها و ناوهای جنگی انگلیس و فرانسه شلیک شدهاند همگی شامل کلاهکهای اورانیوم ضعیف شده هستند.
این در حالی است که ویلیام گورتنی، رییس کادر اداری و سخنگوی پنتاگون مدعی شده است که از هرگونه استفاده اورانیوم ضعیف شده از سوی نظامیان آمریکا در لیبی بیاطلاع است.
اما استفاده از اورانیوم ضعیف شده از سوی نظامیان آمریکایی نه تنها در جنگ لیبی بلکه برای حملات نظامی آمریکا به دیگر کشورها از جمله عراق برای همه جهانیان مشهود است.
نیروهای نظامی آمریکا به ویژه در سال 2003 میلادی به مقدار زیادی از بمبهای دارای اورانیوم ضعیف شده در حملات خود به بغداد، سامرا، موصل، فلوجه و دیگر شهرهای بزرگ عراق استفاده کردند.
استفاده از اورانیوم ضعیف شده در عراق منجر به بروز بیماریهای فراوانی از جمله سرطان خون، ریه، بیماری پوستی، اختلالات عصبی و اختلالات ژنتیکی در نوزادان عراقی شد.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاعرسانی legitgov، در ماه مارس سال 2011 میلادی دولت آمریکا خواستار صدور قطعنامهای از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی شد.
آمریکا مدعی شد به دلیل نگرانیهای انساندوستانه برای مردم لیبی این طرح را ارایه داده است و سرانجام پس از کشمکشهای بسیار و تصویب این طرح آمریکا و متحدانش حملات خود به نیروهای هوایی و همچنین زمینی در این شهر را آغاز کردند.
گفته میشود تنها هزینه موشکهایی که آمریکا در منطقه پرواز ممنوع استفاده میکند بیش از 100 میلیون دلار است.
این اقدام دولت امریکا در حالی صورت میگیرد که مردم این کشور همواره نارضایتی خود را از مداخلههای نظامی کشور خود در سایر کشورها که دارای هزینههای بسیار هنگفت است و موجب کشتار تعداد زیادی از شهروندان بیگناه میشود را بارها اعلام کردهاند.
پایان پیام/
نظر شما