به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات شبستان ، نشست خبری یازدهمین جشنواره شعروداستان جوان سوره با حضور علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش های ادبی ، امین مرادی دبیر اجرایی جشنواره و محمد علی قاسمی دبیر هنری یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان امروز 21 مرداد در تالار اندیشه شماره دو حوزه هنری برگزار شد.
انجمن ادبی شهریار در هند راه اندازی شد
در این نشست خبری علیرضا قزوه با اشاره به یاد و خاطره محمد حسین فردی، گفت: حوزه هنری در سالهای گذشته از حیات خود از جدیترین پایگاههای ادبیات و شعر انقلاب اسلامی بود و بسیاری از برترین اندیشمندان و هنرمندان انقلاب از این مرکز رشد کرده اند.
وی افزود: درخشانترین نامهای شعر انقلاب اسلامی مانند مرحوم قیصر امینپور، سلمان هراتی و سیدحسن حسینی از این مرکز رشد کردند و نخستین آثارشان را اینجا به چاپ رساندند. بنا براین باید گفت: که زیباترین اتفاقات در ادبیات انقلاب را همواره جوانان رقم زدهاند.
وی خاطر نشان کرد:امسال استان کردستان که به شجاعت، مسلمانی و آدابدانی شهره است و نماد غیرت و مسلمانی و پاکدامنی و دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی نیز به شمار میرود، میزبان جشنوارهای است که قرار است جوانان ادیب انقلاب را گرد هم جمع کند.
در ادامه قزوه به برخی ازفعالیتهای خود در زمان تصدی گری بر مرکر آفرینش های ادبی خبری داد و یاد آورشد: از زمانی که به حوزه هنری آمدم چند دفتر را در این مرکز افتتاح کردیم که مهمترینش دفتر ادبیات فارسیزبانان بود و تصمیم دارم که فعالیت برای آنها را در اولویت کاری قرار دهم و در آینده برای آن برنامههای جدی ادبی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه خبری برای علاقه مندان به ادبیات فارسی دارم خاطر نشان کرد: چندی پیش در حوزه هنری جلسات هیئت علمی جایزه بینالمللی شهریار برگزار شد و در آن بحثی مطرح شد که بتوانیم انجمنهای ادبی و بنیادهای ادبی با این عنوان را در کشورهای مختلف برگزار کنیم. امروز اعلام میکنم که در سفر اخیر من به هند و در دانشگاه «جامعه ملیةالاسلامیه دهلی»نخستین انجمن ادبی شهریار را بنیانگذاری کردم و چهار استاد این دانشگاه با اسامی عراق رضا زیدی، کلیم اصغر، عبدالحیلم اخگر و سیدعباس نقوی با مدیریت رضا زیدی انتخاب شدند و انشاءالله هر ماه جلسات آن برگزار خواهد شد.
مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری سپس از مراسم گرامیداشتی برای مرحوم شیرکو بیکس در حاشیه این جشنواره خبر داد و افزود: به دلیل اینکه این جشنواره در کردستان برگزار می شود از" شیرکو بی کس" شاعر بزرگ کردستان که به تازگی در گذشته است، تجلیل به عمل می آید. همچنین در این مراسم نمونه هایی از شعرهای این شاعر بزرگ خوانده و در مورد وی سخنرانی خواهد شد.
این شاعر انقلاب اسلامی در ادامه با یاد آوری این نکته در سالهای نخست دهه 80 من به عنوان مسئول انجمنهای ادبی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری برنامهای با عنوان شبهای شهریور را با همکاری عبدالجبار کاکایی برگزار میکردم ،گفت: این برنامه که مربوط به تجلیل از شاعران جوان کل کشور در تهران و به همت شهرداری بود که با حضور من در هند، ابتر ماند که امیدوارم به زودی دوباره ادامه یابد.
حضور یک هزار و 261 اثر به دبیرخانه جشنواره شعر و داستان سوره
در ادامه این نشست خبری محمد علی قاسمی دبیر هنری یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با ارائه گزارشی از این جشنواره ، پرداخت و گفت: از اردیبهشت ماه امسال فراخوان یازدهمین دوره جشنواره منتشر شد و تا اواخر خرداد ماه ادامه داشت و آثار در بخش های مختلف به دست مان رسید.
وی ادامه داد: در مجموع یک هزار و 261 اثر به دبیرخانه رسید و البته آثار دیگری هم به غیر از این آثار به دستمان رسیده بود اما به دلیل محدودیت سنی که برای شرکت کنندگان لحاظ کرده بودیم این آثار پذیرفته نشدند. از بین مجموع آثار رسیده، 316 اثر در بخش داستان کوتاه، 60 اثر در بخش ترانه، 69 اثر در بخش داستان کوتاه، 329 اثر شعر کلاسیک، 270 اثر در بخش نیمایی و 62 اثر در بخش شعر کودک حضور دارند و همچنین بخش ویژه ایی که طراحی کرده ایم و اختصاص داشت به شعر و داستان کردی که در این بخش نیز 12 اثر در بخش شعر کودک، 39 اثر در بخش شعر نو کردی ، 10 اثر در بخش شعر کلاسیک کردی، و 10 اثر در بخش داستان بلند کردی به دستمان رسید.
وی درباره کم بودن حجم آثار رسیده به این دوره جشنواره جوان سوره نسبت به دوره های پیشین ، گفت: در جشنواره یازدهم شعر و داستان جوان سوره برای اولین بار کیفیت اثر را در نظر گرفتیم، در دوره های گذشته نویسندگان و شاعران آزاد بودند هر تعدادی اثر به جشنواره بفرستند اما در این دوره پالایش اولیه را برعهده خود شاعران و نویسندگان قرار دادیم و می توانستند تعداد محدودی اثر به جشنواره ارسال کنند.
قاسمی یاد آور شد: به همین دلیل آثاری که امسال به جشنواره رسید از لحاظ کیفی از ویژگی های ممتاز تری نسبت به سال های گذشته برخوردار بودند.
دبیر هنری یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با بیان این که افتتاحیه این جشنواره 26 مرداد ماه و اختتامیه آن نیز بعد از ظهر 27 مرداد در شهر سنندج برگزار می شود، عنوان کرد: برای زنده یاد امیر حسین فردی نویسنده پیشکسوت انقلاب اسلامی نیز مراسم ویژه ایی خواهیم داشت که پس از هماهنگی های بیشتر با مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری اطلاعات دقیق این برنامه اعلام می شود.
وی درباره برگزیدگان و نفرات اول تا سوم این جشنواره نیز خاطر نشان کرد: در بخش ویژه کردی یک نفر برگزیده، یک نفر تقدیری در بخش شعر کلاسیک داریم، در بخش شعر نو هم دو نفر تقدیری داریم، در بخش داستان کوتاه نوجوان 3 نفر اول تا سوم و دو نفر برگزیده داریم و در بخش داستان 3 نفر برگزیده و یک نفر تقدیر داریم. در بخش شعر کودک و نوجوان نفرات اول تا سوم را داریم،
وی به بخش ترانه اشاره کرد: در بخش ترانه و سرود نفرات اول تا سوم را داریم. در بخش شعر نو نفرات اول تا سوم و شعر کلاسیک هم نفرات اول تا سوم را خواهیم داشت. در بخش داستان بزرگسال نیز تنها یک نفر تقدیری خواهیم داشت.
وی درباره اعتبار جوایزی که برای جشنواره در نظر گرفته شده است، گفت: کل اعتبار جوایز 42 میلیون تومان است و نفر اول 3میلیون تومان، نفر دوم یک و نیم میلیون تومان و نفر سوم و برگزیده هم پانصد هزار تومان است.
قاسمی افزود: در داوری شعر کردی از شاعران و نویسندگان به نام کشور که به زبان کردی مسلط بودند استفاده کردیم. در بخش داستان کردی به دلیل این که آثار راه یافته به دبیرخانه جشنواره در حدی نبودند که قابل بررسی و داوری باشند ، دیگر داوری نشدند و تنها لوح سپاس و هدیه ایی از طرف دبیرخانه به آنها اهدا خواهد شد.
وی اضافه کرد: فرهنگ بومی و محلی باعث غنا و پشتوانه فرهنگ ملی کشور ما است و در راستای ارج نهادن به فرهنگ بومی در کشورمان در جشنواره شعر و داستان جوان سوره برنامه ایی داریم که بر طبق آن قرار است در کنار ادبیات ملی به ادبیات بومی و محلی به خصوص شعر کردی (به دلیل این که مرکز برگزاری جشنواره در سنندج است) توجه شود.
وی گفت: این اولین تجربه ما است و با نگاه آسیب شناسانه وارد این عرصه شده ایم و قرار است نو قلمانی که در آستانه قلم زنی هستند به صورت ویژه مورد حمایت قرار دهیم و در دوره های بعد هم اگر در شهرهای دیگر کشور برگزار شد به ادبیات بومی آن شهر ها می پردازیم.
در ادامه دبیرهنری یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با اشاره به کارگاه های آموزشی که در روزهای برگزاری جشنواره یازدهم برپا می شوند، گفت: کارگاه شعر کودک ونوجوان، داستان کودک و نوجوان، شعر کلاسیک و آزاد و نیمایی، داستان بزرگسال، ترانه و بخش ترجمه و شعر کردی در این دوره جشنواره برگزار می شود و 100 شرکت کننده در این جشنواره در این کارگاه ها حضور پیدا می کنند.
او تصریح کرد: هدف از برگزاری این کارگاه ها اعتلاء بخشی به جوانان و کسانی است که می خواهند قدم در راه نویسندگی بگذارند، همچنین حوزه هنری با شناسایی استعدادهای ادبی آنها را به مرکز آفرینش های ادبی معرفی می کند و با برگزاری کارگاه های مداوم و نقد و بررسی آثارشان و همچنین چاپ آثار با معیارهای مناسب و خوب باعث تقویت و شناساندن این افراد می شوند و با ادامه داشتن این روند نسلی از نویسندگان و شعرا خواهیم داشت که ادبیات ملی و انقلاب اسلامی کشورمان را با نگاه تازه ایی رصد کنند.
در ادامه این نشست خبری امین مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان و دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره به بیان دلیل اصلی برگزاری این جشنواره در استان کردستان پرداخت و گفت: این مهم نشات گرفته از تاکید مقام معظم رهبری در توجه به زبان کردی طی سفر تاریخی خود به استان کردستان در اردیبهشت سال 88 است که طی فرمایشاتی کردستان را استان فرهنگ و هنر نامیدند و به صورت شفاف تصریح کردند که هر کسی ندای تفرقه سر دهد چه سنی و چه شیعه دانسته یا ندانسته مزدور دشمن است .
وی در ادامه تجلیل از سه ادیب و پیشکسوت کردستان را از برنامه های جنبی این جشنواره خواند و افزود: شاعر نامدار کرد مرحوم عبدالرحمان شرف کندی "ماموستا هه ژار" و مترجم کتاب قانون ابوعلی سینا، استاد مرحوم "شاهرخ اورامی" و هنرمند سقزی استاد "عمر صالحی صاحب" که مترجم دیوان شعر حافظ به کردی به نام "تافگه ی ئه وین" است، از جمله کسانی هستند که در این جشنواره از آنها تجلیل می شوند.
مرادی محل برگزاری جشنواره را پردیس سینمایی بهمن سنندج عنوان کرد و ادامه داد: این پردیس سینمایی که یکی از بزرگترین و مجهزترین مجموعه های فرهنگی غرب کشور و از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی است با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان با 3 سالن سینمایی و گالری سال گذشته افتتاح شد.
وی همچنین ازدر کانون خبر قرار گرفتن استان کردستان به عنوان یک استان مرزی خبر داد و گفت: این فرصت مناسبی است که با توجه به حضور خبرنگاران و پوشش رویدادهای جشنواره؛ خدمات ارزنده دولت و نظام مقدس اسلامی در سال های انقلاب در استان به نحو مناسب انعکاس پیدا کند.
نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان سوره امروز دوشنبه در تالار اندیشه شماه دو حوزه هنری برگزاری شد.
پایان پیام/
نظر شما