کتابی برای تبیین آموزه‌ها و آثار اجتماعی حج

«آموزه‌ها و آثار اجتماعی حج» کتابیست در چهار فصل که با موضوع دلایل توجه به بعد اجتماعی حج، آموزه‌های اجتماعی آن در سطح ملی و بین‌الملل از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت منتشرشده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب آموزه‌ها و آثار اجتماعی حج در چهار فصل، دلایل توجه به بعد اجتماعی حج، آموزه‌های اجتماعی حج، آثار اجتماعی آن در سطح ملی و بین‌الملل و بررسی عوامل آسیب‌زا، تلاش می‌کند تا جنبه‌های اجتماعی حج را تبیین و آسیب‌شناسی کند.
در دیباچه این اثر که به قلم حسین بافکار تنظیم شده است، می‌خوانیم: خداوند متعال، همه انسان‌ها، نه فقط مؤمنان و موحدان را به طواف و زیارت خانه‌اش، با آداب و مناسک ویژه‌ای، فراخواند تا مراتب بندگی و تسلیم را با زبان جهانی و بین المللی برای همگان توصیف کند.
این نوشتار می‌افزاید: «مناسک حج از نمادها و رمزواره‌هایی تشکیل شده است که به دین و فرهنگ خاصی محدود نمی‌شود؛ تعالیمی مانند گردش بر مدار توحید، مبارزه با شیطان و قربانی برای خداوند؛ به این ترتیب حج بزرگ‌ترین فراخوان و تجمع بشری است که از نظر قدمت، گستردگی و عمق معارف و سطح مناسک برتر از همه تجمع‌های دینی در جهان است».

همچنین در مقدمه این کتاب آمده است: بی‌شک فریضه عبادی حج، گسترده‌ترین و پرشورترین اجتماع انسانی در یک میقات زمانی است. ولی این اجتماع عظیم انسانی، خود، دعوتی فراملیتی از سوی معبود است که سالانه عموم جهانیان را به خود فرا می‌خواند.
فصل نخست این اثر آیات اجتماعی حج در قرآن و روایت‌های ائمه معصوم علیهم السلام، ویژگی‌های کنگره‌ای بودن مناسک حج، دیدگاه‌های اجتماعی موجود درباره حج و اجتماعات دینی در ادیان را بررسی می کند.
تمرین امنیت اجتماعی، تمرین همگانی برای نظم اجتماعی، کمک به همبستگی اجتماعی، آموزش حرکت و پویایی، آزمایش و تمرین عفت اجتماعی، آموزش مساوات و برابری اجتماعی، یادآوری حضور مشترک زن و مرد در عرصه اجتماعی، تمرین روحی برای انفاق، آموزش پذیرش مسؤولیت‌های اجتماعی، تقویت روابط اجتماعی و تجربه زندگی اجتماعی در میان امت اسلامی از عنوان‌های فصل دوم این اثر است.

فصل سوم به عنوان‌هایی همچون شناخت یکدیگر، مبادله افکار و اطلاعات، چاره‌جویی برای مشکلات کشورهای اسلامی، حفظ آثار و اخبار پیامبر و تاریخ اسلام در صحنه بین‌المللی، تقویت همکاری‌های بین‌المللی، خنثی کننده توطئه‌های دشمنان، نمایش زندگی اجتماعی بدون فاصله به جهانیان، تبلیغ دین و ایجاد دیدگاه جهانی بین مسلمانان اختصاص دارد.
در فصل چهارم نیز آثار اجتماعی حج در سطح ملی بررسی شده و عوامل آسیب‌ساز به اهداف اجتماعی حج همچون آلوده کردن حج به منافع دنیوی، برگزاری حج و عمره برای سیاحت و تفریح، امتیاز طلبی خواص، وارد کردن انبوه کالاهای خارجی و فخرفروشی برای کسب منزلت اجتماعی واکاوی می‌شوند.

شایان ذکر است کتاب آموزه‌ها و آثار اجتماعی حج به قلم حسین بافکار در قطع پالتویی، 156 صفحه، شمارگان 5000 نسخه و به قیمت هزار و پانصد تومان از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر منتشر شده است.
پایان پیام/


 

کد خبر 281234

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha