به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی مدرسه قرآنی به مدرسه ای اطلاق می شود که در آن دانش آموزان مستعد و علاقه مند، علاوه بر برنامه رسمی و ساعات مقرر در جداول درسی دوره ها و رشته های مختلف تحصیلی، حداکثر 6 ساعت آموزشی در هفته(حداقل دو ساعت در ابتدایی و سه ساعت در راهنمایی و متوسطه)، معارف، شایستگی ها و مهارت های تکمیلی قرآنی را فرا می گیرند و در پایان به فارغ التحصیلان این دسته از مدارس، گواهینامه قرآنی اعطا می شود.
به گفته محمد بنیادی، مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی، بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش مبنی بر راهاندازی مدارس تخصصی قرآن، این مدارس در 32 استان کشور راهاندازی و در شیفت صبح مدارس در قالب برنامه رسمی آموزش و پرورش فعالیت می کنند.
وی افزود: در نخستین سال راهاندازی، 10 هزار مدرسه قرآن به صورت آزمایشی فعالیت داشتند که طی یک سال اول، تمامی بسترهای اجرایی برای ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای این مدارس فراهم شد و در سال جاری توسعه کیفی فعالیتهای قرآنی را در این مدارس شاهد بوده ایم.
مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت 10 هزار مدرسه قرآن در شیفت عصر مدارس و راه اندازی مدارس تخصصی قرآن از سال تحصیلی 92-91 گفت: مدارس تخصصی قرآن که به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است در شیفت صبح مدارس فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه در اساسنامه مدارس قرآن آمده است که دانشآموزان در مقطع ابتدایی و راهنمایی دو تا سه ساعت آموزش قرآن در کنار ساعات رسمی و سایر دروس خود دارند، تصریح کرد: مدارس تخصصی قرآن، بستر حفظ، روخوانی و روانخوانی و درک مفاهیم و معانی قرآن کریم را برای دانشآموزان فراهم میکنند تا دانشآموزان پس از فارغالتحصیلی از مدارس و کسب دیپلم آموزش و پرورش دارای مهارتهای ویژهای در روخوانی و روانخوانی قرآن، حفظ قرآن و ... باشند.
وی با بیان اینکه حفظ، روخوانی و روانخوانی قرآن در مدارس تخصصی قرآن که در شیفت صبح مدارس فعالیت خواهند داشت به صورت رسمی دنبال میشود، گفت: دانشآموزانی که در مدارس تخصصی قرآن حضور داشته و از برنامهها و کلاسهای رسمی این مدارس استفاده کنند، پس از کسب نمرات قبولی، گواهینامه قرآنی دریافت میکنند و در نهایت پس از فارغالتحصیل شدن، دارای مهارتهای ویژهای خواهند بود.
مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش از مدارس تخصصی قرآن به عنوان قطب فعالیتهای مذهبی و دینی کشور یاد کرد و بیان داشت: در مدارس تخصصی قرآن برای تمامی دانشآموزان حاضر در مدارس، جلسات عمومی و رسمی به منظور آموزش قرآن برگزار میشود.
وی به استعدادیابی و گزینش دانشآموزان بااستعداد برای بهرهگیری از فعالیتهای تخصصی و ویژه اشاره کرد و گفت: علاوه بر برگزاری کلاسهای رسمی قرآن در مدارس تخصصی قرآن، دانشآموزانی که دارای استعداداها و تواناییهای بالقوه هستند نیز انتخاب شده و برای این دانشآموزان دورههای آموزشی ویژه گذاشته میشود.
دکتر قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به پشتیبانی مجلس از توسعه فعالیت های قرآنی، متذکر شد: اگر آموزش و پرورش نیاز به پشتیبانی بیشتر در این زمینه داشته باشد تا حد امکان بودجه این وزارتخانه را در این راستا تقویت کنیم.
نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در خانه ملت با اشاره به استقبال زیاد والدین و دانش آموزان از این مدارس، خاطرنشان کرد: باید زمینه پاسخگویی بهتر به متقاضیان ثبت نام در این مدارس را با ایجاد فضای بیشتر در زیرساخت ها و نوسازی مدارس فراهم کرد.
وی متذکر شد: اگر آموزش و پرورش طرح های خاص و ویژه ای در این زمینه داشته باشد به طور حتم مورد حمایت مجلس قرار می گیرد و همه پشنهادات از هر بخشی که باشد مورد بررسی قرار می گیرد.
نماینده مردم بجنورد، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان و رازو جرگلان در مجلس با تاکید بر اهتمام ویژه مجلس در شرایط خاص به بحث قرآن، تصریح کرد: از کسانی که به عنوان متولیان مباحث قرآنی در کشور انتخاب می شوند انتظار می رود بیشترین آشنایی را با معارف قرآنی داشته و از تجربه و انگیزه کافی نیز برخوردار باشند و خود نیز عامل به قرآن باشند تا فرهنگ قرآنی در جامعه گسترش یابد.
محمد وحیدی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز با بیان اینکه سازمان آموزش و پرورش، بحث آموزش عمومی را با توسعه مدارس قرآنی انجام داده، به فعالیت دو نوع مدرسه قرآنی در استان اشاره کرد.
وی افزود: در حال حاضر 143 مدرسه قرآنی فوق برنامه در نوبت صبح و 19 مدرسه تخصصی قرآن در استان مشغول به فعالیت هستند که به صورت ویژه به آموزش روخوانی، روانخوانی، تجوید و حفظ قرآن در بین دانش آموزان می پردازند.
وی با اشاره به استقبال فراوان خانواده ها برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس تخصصی قرآن، یادآور شد: در حال حاضر امکان جذب بیش از 50 درصد متقاضیان در این مدارس فراهم نشده است.
وحیدی تصریح کرد: در همین رابطه برای توسعه این مدارس برنامه ریزی و به شهرستان ها فرصتی داده شده تا اگر امکاناتی فراهم شود، این مدارس در نوبت صبح ایجاد شود.
وی متذکر شد: در راستای آموزش تخصصی قرآن نیز فرصتی به مدرسین قرآن موسسات قرآنی دارای مجوز داده شده تا در قالب مدرسین قرآن در این مدارس مشغول به کار شوند تا ظرفیت حوزه معلمین در فعالیت های تخصصی قرآن افزایش داده شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی از توسعه فعالیت های قرآنی به عنوان یکی از فعالیت های مطلوب شورای عالی انقلاب فرهنگی یاد کرد و اظهار داشت: مسئولیت کمیسیون آموزش و توسعه قرآن این شورا نیز به آموزش و پرورش واگذار شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز از تحصیل 13 هزار و 200 دانش آموز در مدارس قرآنی استان طی سال تحصیلی 92-91 خبر داد و گفت: در حال حاضر مدارس قرآنی در دو نوبت صبح ویژه مدارس ابتدایی و مدارس نوبت عصر ویژه تمامی مقاطع دایر است.
محمدرضا رحیمی تصریح کرد: برنامه ها و ساعات آموزشی مدارس قرآنی نوبت صبح همانند مدارس عادی است با این تفاوت که عوامل اجرایی با رویکرد قرآنی انتخاب می شوند و علاوه بر فعالیت های آموزشی، فعالیت های قرآنی نیز به جد انجام می شود.
رحیمی تصریح کرد: 143 مدرسه قرآنی نوبت عصر نیز شامل تمامی مقاطع می شود و در شهر و روستاها فعالیت داشته و به آموزش قرآن می پردازند.
وی متذکر شد: در حال حاضر در هر شهرستان و منطقه یک مدرسه تخصصی قرآن پسرانه و یک مدرسه دخترانه فعال است.
رحیمی با بیان اینکه مدارس قرآنی نوبت عصر در هفته سه روز دایر است، گفت: دانش آموزان داوطلب که تمایل دارند می توانند در برنامه های قرآنی نوبت عصر شرکت کنند.
وی یادآور شد: طی سال گذشته 3 هزار و 200 دانش آموز در مدارس قرآنی تخصصی نوبت صبح و 10 هزار نفر نیز در نوبت عصر به فراگیری آموزه های قرانی پرداختند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان بیان کرد: در سال تحصیلی گذشته 64 مربی قرآن پس از مصاحبه و آزمون جذب مدارس قرآنی شدند.
وی متذکر شد: بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته اولویت اول برنامه های اوقات فراغت تابستان امسال را نیز قرآن و آموزه های دینی تشکیل می دهد.
پایان پیام/
نظر شما