21 مرداد؛ آغاز روند رسیدگی به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم

خبرگزاری شبستان: روند رسیدگی به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم از دوشنبه 21 مرداد در جلسات صبح و عصر انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بر اساس آیین‌‌نامه داخلی مجلس، یک هفته پس از معرفى وزرای پیشنهادی از سوی رئیس‌جمهور، جلسات صحن علنی مجلس برای بررسى برنامه‌های دولت و أخذ رأى اعتماد براى هیأت وزیران به‏طور متوالى تشکیل می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی هیأت رئیسه مجلس، روند رسیدگی به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم از دوشنبه 21 مرداد در جلسات صبح و عصر انجام می‌شود. پایان هفته جاری رأی‌گیری برای تمام وزیران پیشنهادی یکجا صورت می گیرد و در روز رأی‌گیری برای هر وزیر صندوقی جداگانه تعبیه شده و بعد از دفاع رئیس‌جمهور از کابینه خود، نمایندگان آرای خود را درون صندوق‌هایی به نام وزرا می‌اندازند.

بنابراین گزارش، در آغاز بررسی و اخد رأی اعتماد به وزرا، رئیس جمهور برنامه دولت را تشریح و از کلیات برنامه‌های وزیران دفاع می کند.‌ بررسى کلیات ترکیب هیأت وزیران با اظهارات پنج نفر از نمایندگان مخالف و پنج نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام براى مدت پانزده دقیقه انجام و بعد از این درباره کلیات هیأت وزیران از سوی نمایندگان رأی گیری می‌شود.

این گزارش می افزاید: بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس، اگر نمایندگان در مخالفت با وزیر پیشنهادی اظهار نظر نکنند، موافقان نمی‌توانند در دفاع از وزیر مربوطه اظهار نظر کنند. مجموع مدت نطق اولیه رئیس جمهور و دفاعیات اخیر دو و نیم ساعت است و بعد از دفاعیات رئیس جمهور، مجلس بررسی برنامه‏ها و صلاحیت هریک از وزیران را به صورت جداگانه آغاز می کند و در این رابطه دو نفر از نمایندگان به عنوان موافق و دو نفر به عنوان مخالف با حفظ ترتیب به مدت پانزده دقیقه در دفاع و یا مخالف با هر وزیر صحبت می‌کنند، پس از آن وزیر و در صورت تأیید رئیس جمهور به مدت سى دقیقه براى دفاع از برنامه‌های خود صحبت می‌کند. بررسى هر یک از وزیران به ترتیب حروف الفباى وزارتخانه انجام مى‌شود و رئیس‌جمهور می‌تواند بخشی از زمان نطق وزرا را نگه داشته و در پایان توضیحات خود را ارائه کند.

یادآور می شود: بر اساس قانون وزرای پیشنهادی برای کسب رأی اعتماد از مجلس نیاز به رأی بیش از نیمی از نمایندگان حاضر در صحن علنی دارند. چنانچه مجلس به یک یا چند وزیر رأى اعتماد نداد، رئیس جمهور می‌تواند برای آن وزارتخانه حداکثر سه ماه سرپرستی را تعیین کرده و در این مدت وزیر جدید پیشنهادی را به مجلس ارائه کند، از طرف دیگر امکان معرفی وزیر پیشنهادی جدید در روز بررسی رأی اعتماد به وزرا از سوی رئیس‌جمهور یازدهم وجود دارد. پایان پیام/

 

کد خبر 281040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha