چرا مقاومت می کنیم؟

خبرگزاری شبستان: عده ای معتقدند که راهبرد مقاومت در جمهوری اسلامی پیشرفت ایران در علوم و فنون مختلف را باعث شده است و بر کسب استقلال و انگیزه برای رشد علمی در کشور تاکید کرده اند.

خبرگزاری شبستان: مقاومت، اصطلاحی است از ریشه‌ قوام یا قیام، ریشه‌ای که در دین اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و به همین منظور مقاومت یک اصطلاح بومی محسوب می‌شود. مقاومت را به فارسی استواری یا ایستادگی یا پایداری می‌گویند. خداوند متعال در قرآن کریم دین اسلام را دینی «استوار» معرّفی می‌کند . این استواری حاصل ریشه‌داری اسلام در حقایق هستی است و بر این اساس حرکت در راه دین، استواری و تکامل هر چه بیشتر را به همراه دارد. در تعداد قابل توجهی از آیات قرآن کریم مشتقاتی از این ریشه وجود دارد. مشتقاتی مانند:
1. مُستَقیم - 37 آیه
2. أقیموا - 13 آیه
3. قوموا - 1 آیه
4. قیِّم - 6 آیه
5. أقِم - 8 آیه
6. إسْتَقِمْ - 2 آیه
7. إسْتَقِیمُوا - 2 آیه
8. إسْتَقَامُوا 4 آیه
در اسلام شرط پیروزی حرکت و مجاهدت است: پیروزى، بدون مجاهدت، بدون حرکت، بدون خطرپذیرى، امکان ندارد. خداى متعال وعده‌ى پیروزىِ بدون حرکت به هیچ کس نداده است. صِرف مؤمن بودن هم کافى نیست؛ مجاهدت لازم است، صبر لازم است؛ «و لنصبرنّ على ما ءاذیتمونا» - این حرف پیغمبران است به مخالفانشان - ما ایستادگى میکنیم. پیغمبران ایستادگى کردند.((آیت الله خامنه ای ،1391/03/29) خداوند در جایی دیگر شرط پیروزی را استقامت و ایستادگی (همون مقاومت) می دانند: خداى متعال وعده کرده است: «لینصرنّ اللّه من ینصره انّ اللّه لقوىّ عزیز» این تأکید الهى است. وقتى ملتها بایستند، مقاومت کنند، ایستادگى کنند، قطعاً پیروزند؛ نمونه‌ى زنده‌اش ملت ماست. (به گفته ایشان ایستادگی ما، حرکت به سوی خداست : اگر ما ایستادگى‌مان را ادامه دهیم، این معارضه نهایت روشنى دارد؛ «و لینصرنّ اللَّه من ینصره». خداى متعال به‌تحقیق و بدون تردید نصرت را براى کسانى قرار داده است که به طرف حق حرکت میکنند و دعوت میکنند .(آیت الله خامنه ای،1389/09/04) یا در جایی دیگر استقامتی که خدا به پیامبرامر می کند را ، راه را مستقیم ادامه دادن و در جهت درست حرکت کردن، عنوان می کنند: در سوره‌ى مبارکه‌ى هود، خداى متعال به پیغمبرش میفرماید: «فاستقم کما امرت و من تاب معک و لاتطغوا انّه بما تعملون بصیر».پیغمبر را امر میفرماید به استقامت. استقامت، یعنى پایدارى؛ راه را مستقیم ادامه دادن؛ در جهت درست حرکت کردن.((آیت الله خامنه ای،1389/03/14)
علاوه بر دلایل قرآنی نیکو بودن مقاومت و تاکیدات رهبری باید به نکات دیگری نیز توجه داشت. ایرانیان در ذهنیت تاریخی خود خاطر خوشی از سازش با بیگانگان و غرب ندارند. حضور بیگانگان در کشور، استفاده از منابع ملی ایران به نفع خود و ممانعت از اتحاد ملی در راستای پیشرفت همانند تجربه تلاش های صورت گرفته برای صنعتی شدن نفت در ایران ،سازش با غرب را تیره می نمایاند. استراتژی سازش که همواره در برابر مقاومت مطرح بوده است، همواره شامل نتایج تلخی برای جمهوری اسلامی ایران بوده است که این مسئله نشان از بهانه جویی،تقابل بنیادین اندیشه و ایدئولوژیک و خصومت دائمی غرب با جمهوری اسلامی در هر شرایطی دارد. به گفته بسیاری از کارشناسان راهبرد مقاومت اسلامی ایران به الگویی برای کشورهای دیگر به منظور مطالبات حق خود و عدم سکوت در برابر تظلمات شده است. موضوع دیگر آنست که عده ای معتقدند که راهبرد مقاومت در جمهوری اسلامی پیشرفت ایران در علوم و فنون مختلف را باعث شده است و بر کسب استقلال و انگیزه برای رشد علمی در کشور تاکید کرده اند. رشد رتبه علمی و تحقیقاتی ایران از این منظر نشان از موفقیت راهبرد مقاومت بوده است. عده ای نیز مطرح می کنند که صدور انقلاب اسلامی نیز و الهام بخشی به موج عظیم بیداری اسلامی نتیجه حاصل از راهبرد مقاومت بوده است. مقاومت جمهوری اسلامی موجب گردید که معادله‌های جهانی به خصوص در خاورمیانه و کشورهای اسلامی شکل جدیدی به خود بگیرد و پس از قرن‌ها نقش آموزه‌های اسلامی پررنگ شود و از این رهگذر این الگو به عنوان یک الگوی موفق جهانی معرفی شود.
نویسنده: حدیث اقبال
پایان پیام/
 

کد خبر 280936

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha