آداب و رسوم کردستانی ها در عید سعید فطر

خبرگزاری شبستان: خطه فرهنگ پرور کردستان همواره جایگاه علما، ادبا و عرفای بزرگ دینی بوده و باورهای عمیق و اعتقادات راسخ مردمان این دیار همواره زبانزد عام و خاص بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، همزمان با آغاز ایام پرفیض رمضان شاهد آداب و سنن ویژه ای در مناطق مختلف شهری و روستایی کردستان هستیم.


مردم این خطه از میهن اسلامی طی قرون متمادی در کنار همدیگر و در فضایی سرشار از تقریب بین مذاهب و وحدتی مثال زدنی زندگی کرده و آداب و سنن ویژه ای را در مناسبت های دینی و مذهبی دارند که در کمتر جایی از جهان اسلام مشاهده می شود.


در مناطق مختلف شهری و روستایی آداب و رسوم ویژه ای برای گرامیداشت عید سعید فطر دارند که این مهم نشان از تدین و خلوص نیت آنان برای پاسداشت احکام و آموزه های دینی است.

 

مردم متدین و مسلمان کردستان با مذاهب مختلف اسلامی در ماه مبارک رمضان و به ویژه عید سعید فطر با حضور مشترک در مساجد، آداب و سنت‌ های والایی را با نذورات فراوان و اعمال نیکی انجام می‌ دهند که موجب تقویت روحیه همدلی و اتحاد در فضای استان می شود.

 

کردستانی ها در طول ایا ماه مبارک رمضان با تشکیل مجامع مردمی اقدام به فعالیت ‌های منسجم نیکوکاری و اطعام ایتام و مستضعفان می کنند و در روزهای نزدیک به عید سعید فطر نیز با تمام تلاش و شوق فراوان زکات فطریه خود و افراد وابسته خانوادگی را در بین فقرا توزیع می ‌کنند.


مردم متدین این دیار در روز عید سعید فطر و با طلوع آفتاب در یک اجتماع گسترده و متشکل از پیروان مذاهب مختلف اسلامی وحدت و انسجام خویش را به منصه ظهور می ‌رسانند.


در زمان برپایی نماز عید و به منظور تقدیر و تشکر از خدمات امام جماعت و خادم مسجد از طرف همه نمازگزاران هرکسی به وسع خویش هدایایی برای این دو نفر در نظر می گیرد و در این روز مبارک جایگاه علمای دینی و خادمان قرآن و مسجد نیز بیش از هر روز دیگری گرامی داشته می شود.

 

در مناطق روستایی کردستان علاوه بر جمع آوری کمک برای ایتام و نیازمندان سنت حسنه دیگری نیز وجود دارد که در تلاطم هجمه های فرهنگی و گذر روزگار هنوز رنگ نباخته و به آن "چیشتی مجیور" به معنی غذای خادم مسجد است.


این سنت حسنه بدین شکل است که اهالی روستا هرکس بخشی از غذای تهیه شده برای ناهار روز عید را به مسجد آورده و خادم مسجد را در این شادی و سرور خود سهیم می کند.


از دیگر سنت‌ های حسنه مردم کردستان در روز عید فطر زیارت اهل قبور و پخش نذورات و غذاهای محلی در این فضای معنوی در بین افراد خاضر در مزار افراد متوفی است که در این مکان ها بار دیگر افراد مستضف و ایتام اطعام می‌ شوند و با این عمل حسنه تمامی افراد با خوشحالی و خوشنودی روز عید را سپری می کنند.

 

عیادت از بیماران، پخت غذاهای سنتی و شیرینی‌ های محلی به مناسبت نخستین سالگرد فرد متوفی خانواده و توزیع آن در بین افراد مستمند راز دیگر آداب و رسوم مردم مسلمان کردستان در روز عید سعید فطر است.


سنت حسنه دیگری که فقط در استان کردستان بیشتر نمود دارد سرکشی همسایه ها از یکدیگر و عید دیدنی و بازدید همه همسایه های محلات مختلف شهری و روستایی است که در نوع خود فرهنگی بی نظیر و سنتی حسنه در به جای آوردن صله رحم بوده و همچنان به نسل های آینده جامعه اسلامی کردستان منتقل می شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 280529

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha