حوزه علمیه در حال تهیه و استخراج شیوه های سبک زندگی از متون روایی است

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه فرهنگسازی سبک زندگی نیازمند تبلیغات است؛ نقش حوزه علمیه را در این راستا بسیار مهم و حساس دانست و افزود: حوزه هم اکنون در حال تهیه و استخراج شیوه های سبک زندگی از متون روایی است.

استاد حوزه علمیه سفیران هدایت قم که در ایام تبلیغی ماه مبارک رمضان در مسجد جامع راین حضور دارد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان راجع به سبک زندگی دینی با بیان اینکه زندگی ائمه اطهار یک سیره نورانی است که قالب سبک زندگی را به ما می آموزد؛ به فلسفه مطرح کردن این موضوع توسط رهبری پرداخت.


حجت الاسلام امیرحسین فرجی، طرح موضوع سبک زندگی دینی توسط رهبری را نشانه درایت ایشان دانست و گفت: هر زمان که ممکن است انحرافی در مسیر انقلاب و جامعه به وجود بیاید، معظم له در این بزنگاه ها وارد شده و نمی گذارند مسیر از هدف اصلی خود خارج شود.


وی با بیان اینکه امروز جامعه در بسیاری از مسائل فردی و اجتماعی از سیره ای که در فرهنگ اسلام وجود دارد و نیز از اخلاقیات فاصله گرفته است؛ گفت: "سبک زندگی اسلامی" از حساسیت های اخلاقی و نابی بود که رهبری بر آن دست گذاشتند تا در برخورد با اجتماع، قانون، خانواده، جایگاه زن و.. که همه نوعی سبک زندگی است، رعایت شود.


حجت الاسلام فرجی با ذکر این نکته که بومی سازی در حقیقت یک فرهنگ اصیل خودی است؛ گفت: سبک زندگی که رهبری به آن اشاره دارد در واقع این است که از فرهنگ خودمان، سبک زندگی را احیاء کنیم.


وی در این زمینه نگاه غربی به مسائل زندگی و تأثیر آن در رفتار افراد و یا حتی در سبک ساختمان سازی را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: بسیاری از ساختمان های کنونی که با فرهنگ حیا و عفت ما سازگار نیست الگوگرفته از غرب است.


مشاور حوزه علمیه قم با بیان اینکه سبک زندگی، هدف نیست بلکه بلکه شیوه و روش است وهر جامعه ای حتی جوامع غربی هم برای خود سبک زندگی دارند؛ تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی دینی دو معیار برای جامعه ما در مقابله با دشمن و شیوه های زندگی است که بر ما تحمیل کرده است.


وی حاکم بودن شیوه های غربی و اروپایی بر زندگی ها و تأثیر ماهواره را باعث نبود سبک زندگی اصیل دانست و افزود: در قدیم اینگونه نبود، آنان شیوه های جالبی برای زندگی داشتند و اصالت یک فرهنگ و کشور را رعایت می کردند.


استاد سفیران هدایت قم با اشاره به فاصله گرفتن جامعه از فرهنگ اصیل خودی و ضرورت اصلاحگری و بازنگری در شیوه های زندگی، خاطرنشان کرد: نخستین گام در این راستا داشتن سبک در اخلاقیات اعم از اخلاق سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و.. است زیرا اخلاق اساس جامعه و زیربناست لذا باید در فرهنگ جامعه جریان داشته باشد تا افراد از سبک زندگی فاصله نگیرند.


وی ضعف کنونی جامعه را ضعف اخلاقی عنوان کرد و با اشاره به اینکه چنانچه اخلاق فردی و اجتماعی اصلاح نشود آسیب پذیری ها زیاد می شود؛ گفت: ریزش تعهد کاری افراد، بالارفتن آمار طلاق، آسیب دیدن اقتصاد، رحم نکردن نسبت به یکدیگر و.. نتیجه بی اخلاقی است و تا اخلاق رشد نکند سبک زندگی صحیح نخواهیم داشت.


حجت الاسلام فرجی، اخلاق را ثبات سبک زندگی دینی دانست که در صورت وجود آن تزلزل و استرس برای افراد وجود ندارد و لذا زیربنای سبک زندگی دینی اخلاقیات است.


وی نخستین گام برای احیاءسبک زندگی دینی را تبلیغ دانست و افزود: در این زمینه نخست فرهنگسازی شیوه ها از طریق رسانه، روحانیت، صدا وسیما، کتب درسی، مسائل هنری نظیر تئاتر، و ... باید انجام شود تا این سبک زندگی در جامعه نهادینه شود.


مشاور حوزه علمیه قم با تأکید بر این مطلب که فرهنگسازی سبک زندگی نیازمند تبلیغات است؛ نقش حوزه علمیه را در این راستا بسیار مهم و حساس دانست و بیان داشت: حوزه هم اکنون در حال تهیه و استخراج شیوه های سبک زندگی از متون روایی است  که پس از اتمام کار، منابع خود را برای انجام تبلیغات در اختیار رسانه ها قرار می دهد.


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عواملی که باعث فاصله گرفتن جامعه از سبک زندگی دینی شده است؛ عملکرد مسئولینی که فاصله طبقاتی را در جامعه به وجود آورده، رانت خواری را زیاد کردند و.. را از جمله این عوامل دانست واظهارداشت: رانت خواری و اشرافی گری یکی از ضرباتی بود که باعث ایجاد فاصله طبقاتی زیاد شد و سبک زندگی را از اسلامی بودن آن خارج کرد.


حجت الاسلام فرجی، اهمیت ندادن به تولید داخلی و استفاده از اشیاء لوکس و خارجی را از دیگر آثار اشرافی گری که منجر به خارج کردن سبک زندگی از اسلامی بودن آن شد؛ ذکر کرد.


وی فاصله گرفتن از دین و عدم احساس نیاز جدی به روحانیت از یک سو و کم کاری عده ای از روحانیت در ارائه مطالب دینی به جامعه از سوی دیگر و نیز عامل اقتصاد را از دیگر عوامل فاصله گرفتن از سبک زندگی دینی دانست و افزود: همیشه دو عامل فقر و ثروت زیاد مشکل ساز بوده در حالی که شیوه زندگی اقتصاد اسلامی شیوه اعتدال است.


مبلغ حوزه علمیه قم، نقش ایثار و انفاق و کمک به همنوع را در اعتدال اقتصادی یادآور شد و گفت: خودخواهی ها، منیت ها و خودمحوری های اقتصادی باعث می شود تا افراد تنها به فکر سود و منافع شخصی خود باشند.


وی ادامه داد: این در حالی است که اسلام علاوه بر تأکید بر کار و فعالیت و کسب سرمایه بر تزریق این سرمایه به جامعه در قالب خمس، زکات، کمک به ایتام و فقرا و.. نیز تأکید دارد.


حجت الاسلام فرجی اظهار کرد: در غرب، سبک زندگی فقط خود روی است و افراد تنها به فکر افزایش سرمایه خود هستند و دیگران نمی توانند از این سرمایه استفاده کنند.


وی چهارمین عامل فاصله گرفتن جامعه از سبک زندگی دینی را تغییر الگوها در زندگی و استفاده جامعه از هنرمندان، فوتبالیست ها، ماهواره ها و.. به عنوان الگو دانست و با تصریح به اینکه امروز جامعه، چهره های مذکور را بیشتر از چهره های دینی می شناسند و این یک ضعف فرهنگی است؛ گفت: هویت سازی و شخصیت سازی ما ضعیف است؛ به عنوان مثال چقدر توانستیم شخصیت زن را بالا ببریم و به او اهمیت بدهیم؟

 

 
پایان پیام/

کد خبر 280329

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha