از پرداخت یارانه‌ها به روش فعلی تا تکذیب شایعه‌ انتخاب کابینه تحت فشار

خبرگزاری شبستان: رییس جمهور در نشست خبری امروز خود به مطالبی چون الویتهای اقتصادی دولت، شیوه پرداخت یارانه ها، ارتباط با آمریکا و موضوع سیاست خارجی دولت اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان در اولین نشست خبری با اصحاب رسانه در هفته اول کاری خود گفت: در ابتدا مایلم از تمام خبرنگاران داخلی و خارجی که در دو ماه اخیر در انعکاس اخبار مربوط به انتخابات خرداد 92، پیروزی‌های مردم، شادمانی‌های ملت ایران، امید و اعتماد به وجود آوردند و این موارد را به خوبی به جامعه منعکس کردند به ویژه از تلاش‌های رسانه ملی تشکر کنم.
وی با اشاره به روز تاریخی تنفیذ و تحلیف افزود: از حضور اصحاب رسانه در این کنفرانس تشکر می‌کنم و پیشاپیش روز خبرنگار و عید سعید فطر را تبریک می‌گویم.
رییس‌جمهور ادامه داد: انتخابات خرداد 92 از لحاظ داخلی نشانگر فرآیند تصویب‌شده دموکراسی است و تعمیق پویایی سیاسی در ایران بود و از لحاظ خارجی رویکرد اعتدال و عقلانیت پیام روشنی بود که برای همه جهانیان داشت.
حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: این انتخابات عزم ملت ایران و تعامل عزت‌مندانه را به جهان نشان داد و نشان‌دهنده پی‌گیری منافع و مصالح کشور است، هدف اینجانب در اولین روزهای شروع مسئولیت از دعوت اصحاب رسانه وفای عهدم بود. من در دوران تبلیغات و پس از آن به مردم وعده دادم دولت آینده دولت پاسخگو خواهد بود و با شفافیت عمل خواهد کرد.
وی گفت: بر اساس وعده‌ام به صورت نوبه‌ای و مستمر با مردم کشور سخن خواهم گفت و از پیشرفت‌ها، عملکردها، موفقیت‌ها و حتی کاستی‌ها و نقص‌ها به مردم گزارش می‌دهم.
وی گفت: این دولت به حق هیچ سرمایه‌ای را بالاتر از مردم ندارد، امید این دولت به حمایت مردم و همکاری مستمر مردم بزرگوار و فهیم ایران است، دولت بدون حمایت مردم هیچ‌گاه نمی‌تواند به اهداف بلند خود دست یابد.
حجت‌الاسلام روحانی تاکید کرد: رسانه‌ها می‌توانند رابطه بسیار خوبی را میان دولت و مردم برقرار کنند و نظرات دولت را به مردم و نظرات مردم را به دولت منعکس کنند.
وی گفت: بعد از پیروزی ملت ایران در انتخابات 24 خرداد وظیفه اساسی بر دوش اینجانب بود. وظیفه اول تهیه خط‌مشی و برنامه کلی برای دولت تدبیر و امید بود، به همین دلیل کمیته‌ها و کارگروه‌هایی برای شرایط کشور، منطقه و جهان تعیین کردم که در نهایت منجر به تدوین برنامه دولت شد، همان برنامه‌ای که در روز تحلیف تقدیم مجلس شد و در اختیار افکار عمومی قرار گرفت.
وی وظیفه دوم را معرفی تیم اجرایی دانست و افزود: در تیم اجرایی افراد ذی‌صلاح در کابینه را معرفی کردم، برای این کار تمام افراد شناخته‌شده و افرادی که در مسئولیت‌های بزرگی می‌توانستند قرار بگیرند را با کمک نمایندگان، متخصصان و تمام نظراتی که از طریق فاکس و ایمیل به کمیته‌ها رسید مورد بررسی و انتخاب قرار گرفت.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به تشکیل چهار کمیته اصلی با مشارکت 500 نخبه و صاحب‌نظر اظهار کرد: نتایج بررسی‌ها مجددا با مشاوران مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت تلاش شد در فرصتی کوتاه افراد مورد نظر برای کابینه در اختیار مجلس برای کسب رأی اعتماد و بررسی قرار گیرد.
وی اظهار کرد: مبنای من برای برگزیدن افراد کابینه شایستگی اخلاقی و انقلابی، تجربه، تخصص و توان کار گروهی در دولت بود. ترکیب کابینه دولت مجموعه‌ای است برای تحقق اهداف و برنامه‌ها که به صورت یکپارچه و هماهنگ عمل کنند.
وی ادامه داد: البته مجلس دارای اختیارات قانونی برای بررسی رأی اعتماد است و برای من مبنای همکاری تعامل با قوای سه‌گانه است. خوشحالم اعلام کنم برای اولین بار در جمهوری اسلامی علاوه بر نشاط که در داخل کشور در حماسه انتخاباتی به وجود آمد تعامل سازنده با منطقه و جهان نیز آغاز شد.
وی با اشاره به حضور 55 هیئت بلندپایه از منطقه و جهان در مراسم تحلیف و تنفیذ اظهار کرد: من با بسیاری از سران در چند روز گذشته ملاقات کردم و آنها گفتند انتخابات ایران شور و شوقی را در میان ملت‌های ما نیز ایجاد کرد و این موضوع برای من حایز اهمیت و جالب توجه بود.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: مسئولان کشورهای منطقه گفتند در 24 خرداد در منطقه امید صلح و آشتی و ثبات در منطقه آغاز شد و این موضوع نشانگر عظمت ایران و تأثیر این نظام پربرکت و جایگاه جمهوری اسلامی در منطقه و جهان است.
وی تصریح کرد: تأکید اساسی ما در دولت آینده بر قانون‌گرایی و اخلاق‌مداری است، اخلاق و قانون پایه‌های اصلی خط اعتدال هستند و خوشحالیم که می‌بینیم از همین روزهای ابتدایی فضای مطلوب کار در سایه اعتماد اجتماعی به وجود آمده و این اولین چراغ امید و حرکت به سمت ثبات و آرامش در کشور است.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: این انتخابات نشان داد که چه سرمایه عظیم عاطفی و اجتماعی در کشور وجود دارد و این سرمایه توسط ملت ایران به نمایش گذاشته شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن قدردانی از تلاش‌ها و بیانات مقام معظم رهبری اظهار کرد: از مقام معظم رهبری سپاسگزاری می‌کنم به خاطر تأثیر بیانات‌شان در ایجاد حماسه و برای دعوت معظم‌له از همگان برای کمک به دولت و همچنین نکته مهمی که بیان کردند مبنی بر اینکه برخورد ما با جامعه جهانی برخوردی حکمت‌آمیز و از موضع منطق خواهد بود، همواره هدایت‌های ایشان سرمایه بزرگی برای ملت و دولت است.
دولت مصمم است پرداخت یارانه به شیوه فعلی ادامه یابد
حجت‌الاسلام حسن روحانی، در بخش دیگری از نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی مبنی بر اولین اولویت اقتصادی و تغییر شیوه پرداخت یارانه‌ها گفت: پرداخت یارانه به شیوه فعلی ادامه خواهد یافت و مسلما موضوعات اقتصادی جزء اولویت‌های دولت خواهند بود، این موضوع به دلیل مشکلات خاص مردم است. تیم اقتصادی با سرعت و هماهنگ تعیین شده است و این تیم اقتصادی قبل از معرفی در کارگروه‌ها فعالیت خود را آغاز کرده و در نهایت مسایل مهمی را مورد بررسی قرار داده است و برنامه‌ای برای چهار سال در کارگروه‌ها در برنامه‌ای یک‌ساله تدوین شده است.
وی افزود: دولت در اولین دستور جلسه خود قرار است موضوع یارانه را در دستور کار قرار داده و یارانه به همان مقدار که پرداخت می‌شد، ادامه می‌یابد. دولت مصمم است آن را ادامه دهد و با توجه به شرایط اقدامات مقتضی دیگر انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر بهبود روابط ایران و کشورهای همسایه و عربی در منطقه اظهار کرد: دولت آینده نسبت به روابط با همسایگان و کشورهای منطقه اولویت قایل است. توسعه روابط با همسایگان جزء دستور کار دولت فعلی است.
وی تصریح کرد: تلاش برای ایجاد آرامش و ثبات در منطقه و کاهش تنش‌ها در منطقه با کمک کشورهای منطقه جزء برنامه‌ها و اولویت‌های این دولت است.
رییس‌جمهور ادامه داد: در ملاقات با کشورهای منطقه در دو روز گذشته یکی از موارد مورد تأکید کشورهای منطقه حضور فعال ایران برای ثبات و توسعه در منطقه بود که دولت این راه و مسیر را آغاز و ادامه خواهد داد.
وی در مورد مطالبات دانش‌آموزان و برگرداندن فضای نشاط و شادابی در دانشگاه‌ها گفت: همان‌گونه‌ که قبلا وعده داده شده بود تدوین حقوق شهروندی جزء وعده این دولت است. این کار با شروع دولت در بخش مربوطه آغاز شده، مبنا در تدوین حقوق شهروندی فصل سوم قانون اساسی حقوق ملت است.
وی گفت: قانون ما پویاست و اصول قانون اساسی می‌تواند حقوق مردم را تأمین کند به شرطی که در کنار آن قوانین مورد نظر تدوین شود.
وی در مورد بازگرداندن فضای نشاط و شادابی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: فضای دانشگاه‌ها باید فضای بازتر و با احساس امنیت بیشتر و آزادی بیشتر برای بیان اظهارنظر و با نشاط بیشتر و توأم با فضای علمی و فرهنگی باشد.
وی با تأکید بر فضای علمی و فرهنگی به همراه نشاط و شادابی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: در کنار این فضا باید فضای سیاسی مورد نیاز جامعه و کشور باشد. در این چهارچوب با بخش فرهنگی دولت و همین‌طور کاندیدای پیشنهادی برای وزارت علوم آینده مفصل بحث شد و امید داریم دولت با کمک همگان، فعالان و دانشجویان فضای بهتری را برای تضارب آرا، علم و دانش و انتقادات سازنده به وجود آوریم.
آنچه مهم است پاسخ عملی آمریکاست نه بیانیه‌ها
حجت‌الاسلام حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان در بخش دیگری از نشست خبری خود با اصحاب رسانه در مورد واکنش کاخ سفید و گفت‌وگو با آمریکا گفت: رأی مردم ایران در حماسه 24 خرداد خود یک اقدام بسیار جدی و معنادار بود که هنوز پاسخ عملی و متناسب با این حماسه از سوی مقامات آمریکا داده نشده است.
وی افزود: بیانیه اخیر کاخ سفید نشانگر آن است که برخی مسئولان آمریکا هنوز درک صحیح و کاملی از واقعیت‌های کشور و این انتخابات و پیام ملت ایران ندارند.
رییس‌جمهور تأکید کرد: رفتارهای متناقض و پیام‌های ناهمسو در گفتار و عمل آمریکا وجود دارد، متأسفانه در آمریکا گروه‌های فشار و گروه‌های جنگ‌طلب که مخالف گفت‌وگوی سازنده هستند در پی منافع کشورهای خارجی هستند و بیشتر از آنها دستور می‌گیرند.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: منافع یک کشور خارجی و یک گروه بر نمایندگان مجلس آمریکا تحمیل شده است و ما می‌بینیم حتی در این اقدامات منافع آمریکا هم مدنظر قرار می‌گیرد. دولت تدبیر و امید معنایش اجماع ملی و داخلی با عزم راسخ ملت ایران برای حراست از حقوق ملت از مسیر تعامل سازنده است.
وی گفت: از مسیر سازنده و متناسب با اقدامات عملی می‌توان گفت‌وگو کرد، برای ما آنچه مهم است پاسخ عملی دولت آمریکاست نه بیانیه‌ها، ما همه اقدامات آمریکا را رصد خواهیم کرد و به اقدامات عملی پاسخی متناسب از طرف دولت ایران داده خواهد شد.
رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر حل بحران هسته‌ای و تأثیر این موضوع در چرخش زندگی مردم اظهار کرد: باید بدانیم برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای یک موضوع ملی و فراجناحی است، اصولی که در این زمینه وجود دارد حفظ خواهد شد به این معنا که حقوق هسته‌ای ایران بر اساس مقررات بین‌المللی مورد تأیید دولت است و ما از حق مردم کوتاه نخواهیم آمد.
وی ادامه داد: در همین راستا اصل تعامل و گفت‌وگو را مدنظر قرار داده‌ایم و آمادگی داریم با جدیت و بدون اتلاف وقت با طرفین وارد مذاکره جدی و محتوایی شویم و اگر آمادگی مقابل باشد نگرانی‌های دو طرف در زمانی نه‌چندان بلند رفع می‌شود.
وی تأکید کرد: هرگز درخواست‌های غیرمعقول و از تاریخ مصرف‌گذشته راه به جایی نمی‌برد، باید با واقع‌بینی با مسئله مواجه شویم، راه‌حل صرفا و صرفا گفت‌وگو است و تهدید جز افزودن به مشکل کاری از پیش نمی‌برد، اگر کسی فکر می‌کند که از طریق تهدید خواسته‌هایش را به ملت ایران تحمیل می‌کند دچار اشتباه عمیقی شده است.
وی ادامه داد: مسئله از دیدگاه من روشن است، من به عنوان رییس‌جمهور ایران اسلامی اعلام می‌کنم که نظام جمهوری اسلامی اراده جدی برای حل این مسئله با حفظ حقوق مردم ایران را دارد و همزمان رفع نگرانی‌های طرف مقابل را نیز مدنظر قرار می‌دهد، امید ما این است که طرف مقابل نیز دارای چنین دید سیاسی باشد تا نتیجه مطلوب در کوتاه‌مدت حاصل شود.
مسیر دوگانه آمریکا صداقت مقامات‌اش را زیر سوال می‌برد
حجت‌الاسلام حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان در بخش دیگری از نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که در مذاکره با غرب در مورد مسئله هسته‌ای تا چه اندازه خوشبین هستید، گفت: بیانیه‌های کاخ سفید با رفتارهایی که مشاهده می‌کنیم همسویی ندارد، من در کل بدبین به آینده مذاکره نیستم، من فکر نمی‌کنم غرب پیام ایران را شنیده باشد و فکر نمی‌کنم که غرب فکر کند ادامه تهدیدها و تحریم‌ها آنها را به جایی می‌رساند.
وی تأکید کرد: تعامل و گفت‌وگوی سازنده به نفع دو طرف خواهد بود، ما در پی بازی برد-برد هستیم، این کار امکان‌پذیر است.
وی تصریح کرد: البته آمریکا مسیر دوگانه‌ای را انتخاب کرده و این مسیر دوگانه آنها را به نتیجه نمی‌رساند، صداقت مقامات آمریکایی در مسیر دوگانه زیر سوال قرار می‌گیرد، آنچه برای ما مبناست سیاست عملی آمریکاست.
وی ادامه داد: در صورتی که آمریکا با حسن نیت بر اساس احترام متقابل از موضع برابر بدون دستور کار پنهانی برخورد کند راه برای تعامل باز خواهد بود.
رییس‌جمهور در پاسخ به مبارزه با فقر و فساد و تبعیض اظهار کرد: یکی از برنامه‌های محوری مبارزه با فساد است، این مبارزه برای رونق اقتصاد است و رونق اقتصاد در کنار سیاست منجر به بازتولید علاقه می‌شود.
حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: مبارزه با فساد با شعار درست نمی‌شود، مبارزه با فساد این است که در زمینه اقتصادی فضای رقابتی ایجاد شود و انحصارها شکسته شود و هر کس با هر ویژگی‌ای که دارد اگر می‌خواهد فعالیت اقتصادی انجام دهد و در فضای رقابتی وارد شود، اصل رقیب در فضای رقابتی یعنی ایجاد فساد.
رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: برای رقابت نیازمند شفافیت هستیم و اینکه رانت اطلاعاتی برای گروه‌ها کسب شود. رانت اطلاعاتی به معنای فساد است، اگر بخواهیم در یک جمله مبارزه با فساد را خلاصه کنیم باید برای مبارزه با فساد با عوامل اصلی و ریشه‌های اصلی برخورد شود و دولت این کار را انجام می‌دهد و می‌دانم چه مشکلاتی پیش روی دولت خواهد بود. من با صداقت با مردم صحبت خواهم کرد البته از همان ابتدا که کار شروع شد برخی فشارها به وجود آمد که امروز زمان گله نیست و هنوز فرصت باقی است و باید در مسیر اعتدال دست به دست هم حرکت کنیم.
وی گفت: با سعه صدر جلو می‌رویم، امیدواریم هیچ‌گاه لازم نباشد گله‌ها را برای مردم بازگو کنیم و امیدواریم فضای رقابتی سالم در جامعه ایجاد شود و این موضوع آغاز رونق اقتصادی و مبارزه با فساد و تحقق عدالت است.
وی در مورد همکاری با کشور روسیه در زمینه ساخت نیروگاه بوشهر اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران بعد از تکمیل نیروگاه بوشهر و قبل از آن به فکر نیروگاه‌های هسته‌ای نیز بود و این موضوع در مجلس هفتم به دو روش مصوب شد، یکی ساخت نیروگاه هسته‌ای توسط ایران بود که آغاز شد و طبق برنامه‌ریزی کار ادامه می‌یابد تا با سوخت تولید کشور خودمان نیروگاه اداره شود و راه دوم خرید نیروگاه هسته‌ای از سوی سایر کشورها بود که در حال حاضر فقط روسیه اعلام آمادگی کرده است و دولت نیز برای ادامه این همکاری اعلام آمادگی می‌کند.
وی در مورد کاهش قدرت خرید کارگران و افزایش شکاف طبقاتی اظهار کرد: میان افزایش دستمزد و تورم فاصله ایجاد شده است یعنی فشار به زندگی روزمره مردم و کارگران به وجود آمده و این فشار را ما حس می‌کنیم، دولت مصمم به حل مشکل است و اجرای این برنامه در زمان‌بندی لازم پیش می‌رود که البته حل آن وابسته به برنامه‌هاست.
رییس‌جمهور تصریح کرد: همان‌طور که گفته بودم در طول 100 روز اول واقعیت‌های اقتصادی به سمع و نظر مردم گزارش می‌شود و همزمان در ظرف همین 100 روز نیز اقدامات فرهنگی و اقتصادی در سیاست داخلی و خارجی اعمال می‌شود. در برنامه زمان‌بندی کارگروه‌ها نیز برنامه بلندمدت، کوتاه‌مدت و میان‌مدت برای حل این موضوع در نظر گرفته شده است.
وی گفت: راه‌حل این موضوع وابسته به شرایط است.
وی در مورد اقتصاد مقاومتی و ارتباط با سایر کشورها گفت: من نسبت به این موضوع بدبین نیستم و مایلم در صحنه افکار عمومی با منطق وارد شویم، معتقدم در مقام اول و در میان سایر کشورها باید با بیان منطقی و مودبانه با تمام کشورهای دنیا حرف بزنیم به گونه‌ای که دنیا بفهمد جمهوری اسلامی به دنبال حقوق مسلم خود است.
رییس‌جمهور ادامه داد: دنیا باید بداند ما قصد تهدید و دخالت در امور سایر کشورها را نداریم، حتما بدانند راهکار و مسیر ما برای اقدامات با گفت‌وگو و تعامل است.
سیاست چماق و هویج آمریکا را نمی‌پسندیم/مذاکره با 5+1 با شکست مواجه نشد
حجت‌الاسلام حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان در بخش دیگری از نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر ملاقات با اوباما در سفر نیویورک گفت: سفر به نیویورک من در دست بررسی است و من هنوز تصمیمی برای سفر نگرفته‌ام اما کارگروهی بررسی این موضوع را آغاز کرده است و ممکن است سفر انجام شود یا نشود.
وی تاکید کرد: اما آنچه مهم است حقوق مردم و رسیدن به اهداف ملی است که موضوع ملاقات مسئله‌ فرعی است، اگر حسن نیت را ببینیم و اگر احترام مقابل را ببینیم و دوگانگی‌ها و موضع دستوری نباشد و دستور کار پنهانی وجود نداشته باشد فرعیات در زمان خود حل می‌شود.
وی در مورد هدف تحریم‌ها اظهار کرد: هدف تحریم‌ها برخلاف ادعاها ایجاد فشار بر اقشار مختلف مردم است و اینکه گفته می‌شود به منظور جلوگیری از مسئله‌ای هسته‌ای است کاملا بی‌اساس است.
وی یادآور شد: ما می‌بینیم امروز برای خرید مایحتاج مردم و نقل و انتقال مالی با مشکل مواجه هستیم، معلوم است هدف نشانه هسته‌ای نیست بلکه فشار بر زندگی مردم است. ما به عنوان خدمتگزاران بر مردم وظیفه داریم با اتخاذ سیاست داخلی و خارجی با تحریم مقابله کنیم، انتظار مردم حل مشکل اقتصادی است.
رییس‌جمهور تصریح کرد: ما مذاکره جدی با طرف خارجی را آغاز خواهیم کرد و نشان می‌دهیم این مذاکرات را جدی می‌بینیم و برای رفع تحریم‌ها درنگ نمی‌کنیم، یکی از راه‌حل‌ها مذاکره است که با داشتن اراده سیاسی برای رفع نگرانی‌های دو طرف انجام می‌شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مذاکره با 5+1 با شکست مواجه شده است آیا در این موضوع به مذاکره با آمریکا فکر می‌کند، اظهار کرد: مذاکره با 5+1 به شکست منجر نشده اما نتیجه مورد نظر بدست نیامده است.
وی تاکید کرد: با 5+1 مذاکرات سریع‌تر و جدی‌تری خواهیم داشت، با تعیین مسئولان مذاکره، مذاکرات شروع خواهد شد. ما با هر کس که با حسن نیت با ما حرف بزند و احساس کنیم منافع ملی ما در آن تعیین می‌شود، مذاکره خواهیم کرد چه آن طرف آمریکایی یا غیره باشد. اگر بدانیم آمریکایی‌ها در مذاکره جدی هستند و به دنبال فشار و تهدید نیستند، مذاکره خواهیم کرد. ما سیاست چماق و هویج آنها را نمی‌پسندیم، اساس منطق و احترام به طرف متقابل از اصول مذاکره است و راه برای مبارزه با آمریکا باز است.

هیچ‌کس بر من فشاری نیاورده است تا کسی را در کابینه انتخاب کنم

حجت‌الاسلام حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان در بخش دیگری از نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در مورد انتخاب افراد کابینه و نادیده گرفتن سهم زنان گفت: معیار ما برای انتخاب کابینه شرایط کشور، افراد باتجربه و باسابقه بوده است، ما احساس کردیم زمان برای خطا نداریم و باید افراد باتجربه و متخصص را که در گذشته در کار اجرای بودند، انتخاب کنیم.

وی تاکید کرد: هیچ‌کس بر من فشاری نیاورده است تا کسی را در کابینه انتخاب کنم، در شرایط فشار تصمیم نمی‌گیرم، تمام افراد با تصمیم خود من بوده‌اند و آنچه در بیرون شایع شده است، واقعیت ندارد.

رییس‌جمهور تاکید کرد: دولت شرکت سهامی نیست که این جناح و آن جناح در آن سهم‌شان را مشخص کنند، مبنای ما برای تعیین کابینه کاردانی، اخلاق‌مداری و پاکدستی بوده است.

رییس‌جمهور تاکید کرد: اتهاماتی که به افراد کابینه می‌زنند، درست نیست و غیراخلاقی است که البته در مجلس به آنها پاسخ خواهم داد. از تمام وزرا با واقعیت دفاع می‌کنم و آنها را قبول دارم. بنده در مسئولیت‌های مختلفی با اکثر افراد کابینه همراه و همرزم بودم البته چند تن از افراد کابینه نیز وجود دارند که با گذشته آنها آشنایی نداشتم اما از طریق افراد مطمئن انتخاب شدند و به بنده معرفی شدند.

رییس‌جمهور تاکید کرد: مبنای انتخاب من نه سهم‌خواهی گروه‌ها و جناح‌ها و نه فشار آنها بوده است، مبنا 28 معیار عنوان‌شده در کارگروه‌ها بود. آنچه در گوشه و کنار بیان می‌شود، واقعیت ندارد مبنای من در انتخاب شایسته‌سالاری و انتخاب‌گرایی است، من بر مبنای قولم عمل کردم و اگر به قولی که داده‌ام عمل نکنم به اشتباه یا به عمد از مردم عذرخواهی می‌کنم و وظیفه خود می‌دانم امانت‌دار حقوق مردم باشم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اظهار تمایل شما برای مذاکره با آمریکا گفت: بنده اظهار تمایل نکردم، گفتم برای احقاق حقوق ملت ایران با هر کشوری که لازم باشد صحبت می‌کنم نه اشتیاق و نه تمایل اعلام کردم، آمریکا پیام مردم را بشنود، ملت ایران حماسه خلق کرد، تمام دنیا و 55 کشور در مراسم تحلیف و تنفیذ شرکت کردند و حتی برخی مقامات اروپایی و آسیایی تلفنی تبریک گفتند اما آمریکا این پیام را نشنید. کاخ سفید واقعیت‌ها را ببیند و تصمیم بگیرد.

وی در مورد سهم بانوان در کابینه اظهار کرد: قول من این بود دولت تلاش می‌کند در فعالیت‌های اجتماعی فرصت برابر برای همه ایجاد کند، در هیئت ‌دولت افرادی از خانم‌ها نیز خواهند بود البته تنها وزرا نیستند بلکه معاونان نیز از خانم‌ها انتخاب خواهند شد.

وی تاکید کرد: خانم‌ها نباید قانع باشند که حتی فقط یک نفر در کابینه حضور داشته باشد، تمام عقب‌ماندگی‌های در سطوح مختلف مدیریتی باید جبران شود. تاکید می‌کنم از خانم‌های صاحب تخصص در این عرصه باید استفاده شود.

وی در مورد تحولات سوریه اظهار کرد: حضور تروریست‌ها در سوریه را محکوم می‌کنیم، دخالت‌های خارجی را محکوم و راه‌حل سوریه را نظامی نمی‌دانم، راه‌حل سوریه با حضور تمام گرو‌‌ه‌های سوری است. مذاکره تمام گروه ‌های سوری و همین‌طور حضور مردم برای حل مشکل آنها ضروری است و در نهایت دموکراسی و انتخابات است که این مسئله را حل می‌کند البته ترکیه و ایران هم می‌توانند با مساعدت یکدیگر در حل این پروسه موثر باشند.

وی در مورد لایحه جرم سیاسی و آزادی زندانیان سیاسی و امنیتی گفت: اقدامات برای تصویب این لایحه در مجلس انجام شده است و دولت حمایت خود را برای تصویب این لایحه اعلام می‌کند. در مورد آزادی زندانیان سیاسی نیز نیازمند اجماع ملی و مذاکره میان سه قوه هستیم، دولت بعد از تشخیص مذاکره با سایر قوا را انجام خواهد داد.

وی در مورد اجرای سیاست‌های اصل 44 گفت: آن چیزی که در دوران تبلیغات انتخابات و برنامه دولت تبلیغ کردم این بود که سیاست‌های اصل 44 به خوبی عملی و اجرا نشد، اساس سیاست‌های اقتصادی رقابت است، تصدی‌گری دولت باید به حداقل کاهش یابد و برخی موارد نیز باید به بخش خصوصی واگذار شود، دولت اهتمام جدی دارد که سیاست‌های اصل 44 که مورد تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام است، کاملا اجرایی و عملیاتی شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 280202

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha