برنامه های ویژه نوروز در بقعه امامزاده سید حمزه تبریز اجرا می شود

مدیر بقعه امام زاده سید حمزه تبریز از اجرای برنامه های ویژه نوروز در این بقعه خبر داد و گفت: بقعه امامزاده سید حمزه بن موسی بن جعفر(ع) در کنار مقبرة الشعرای تبریز دارای قداست خاصی بوده و در طول سال به ویژه ای

رحیم باقری در گفتگو با خبرنگار شبستان به تشریح برنامه ها و تاریخچه و مشخصان تاریخی بقعه این امامزاده پرداخت و گفت: در طول سال و مناسبت های دینی و مذهبی و ملی به خصوص تعطیلات نوروز برنامه های خاصی در این بقعه متبرکه اجرا می شود.
 
باقری افزود: توزیع بسته های فرهنگی و بروشور راهنما واجرای این برنامه ها باعث جذب گردشگرا ن و زایران خواهد شد به طوری که امسال نیز همچون سال های قبل مراسم دعای تحویل سال قرائت دعای توسل دراین مکان برگزار شد.
 
وی افزود: پیش بینی می شود بیش از 5هزار نفر در طول نوروز به زیارت این امامزاده مشرف شوند. 
 
به گفته وی، امامزاده  سید حمزه‌ در محله سرخاب‌ تبریز، در محل‌ تقاطع‌ خیابان‌ ثقه الاسلام‌ و بازارچه‌ سید حمزه‌ قرار دارد که‌ در گذشته‌ از شکوه‌ و عظمت‌ زیادی‌ برخوردار بوده‌ است‌. در منابع مکتوب «روضات‌ الجنان‌ و جنات‌ لجنانشکوه‌ و زیبایی‌ و بلندی‌ بنا را تعریف‌ ‌ و گنبد و عمارت‌ مقبره‌ را از کمال ارتفاع با آفتاب برابر ذکر شده است.
 
باقری در خصوص مشخسصات این بنا افزود: قرار گرفتن بقعه امامزاده سید حمزه بن موسی بن جعفر(ع) در کنار مقبرة الشعرا قداست و معنویت خاصی به این مکان تاریخی و فرهنگی بخشیده است.
 
وی یادآور شد: نمونه های حجاری ظریف باقی مانده از این بقعه نشاندهنده عظمت بنای اولیه است که نزد مردم تبریز از اعتبار و ارزش والایی برخوردار بوده و اعتقاد به عزت و برکت آن باعث شده است که تنی چند از عارفان و بزرگان بنا به وصیتشان درجوار آن دفن شوند.

باقری ادامه داد: طبق منابع تاریخی بنای نخست این بقعه به روایت سنگ مرمر بالای سر در صحن در سال 714 هجری قمری احداث شده و  بعد از سال ها، در سال 1382 با تخصیص اعتباری معادل 681 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی توسط سازمان میراث فرهنگی استان بازسازی و مرمت شد و با آیینه کاری داخل بقعه توسط سازمان اوقاف و امور خیریه استان اندکی احیا گردید اما هم اینک نمای خارجی این مکان به قدری آشفته و ناهمگون است که از دور برای هر رهگذری مشخص نیست، اما با این وجود داخل صحن همه روزه مملو از زائران است.
 
 
مدیر بقعه امام زاده سید حمزه تبریز با اشاره به نسب این امامزاده خاطرنشان کرد: صاحب مقبره که سید جلیل القدر به نام ابوالحسن حمزه بن حسن بن محمد می باشد با 16 واسطه نسبتش به امام موسی بن جعفر(ع) می رسد.
 
به گفته وی و به استناد آنچه از تاریخ به جا مانده، سید حمزه‌، که‌ در دربار غازان‌ خان‌ از جایگاه‌ ویژه‌ای‌ برخوردار بوده‌ در سال‌ 714 هـ ق‌ به‌ دست‌ مغولان‌ کشته‌ شد و در بنایی‌ که‌میرزا ابوطالب‌، وزیر آذربایجان در همان‌ سال‌ بر آرامگاه‌ وی‌ احداث‌ کرده‌ به‌ خاک‌ سپرده‌ شد.
 
باقری افزود: آنچه‌ امروز از بقعة‌ سیدحمزه‌ باقی‌ مانده، صحن‌ نسبتاً وسیعی‌ است‌ که‌ در سمت‌ جنوب‌ آن‌، مقبره‌ قرار گرفته‌ و در سمت‌ شرق‌ و شمال‌ آن‌، حجرات ‌ومدرس‌هایی‌ است‌ که‌ از ده‌ها سال‌ پیش‌ متروک‌ مانده است‌.

 پایان پیام/
کد خبر 27999

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha