شرایط پرداخت زکات فطره از دیدگاه آیت‌الله مکارم شیرازی

خبرگزاری شبستان: یکی از مراجع عظام تقلید قم در پاسخ به این سئوال که چه کسانی باید زکات فطره را پرداخت کنند گفت: هر کسی که به اندازه هزینه‌اش درآمد دارد باید زکات فطره بدهد و این امری واجب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی امروز (14 مرداد) در ادامه درس تفسیر قرآن کریم به آیه 39 سوره احزاب اشاره کرد و گفت: این آیه در واقع دلداری پیامبر(ص) است و می‌فرماید که انبیا قبل بودند که دیگران آنها را اذیت می‌کردند اما استوار بودند و شما هم نگران نباشید و از احدی جز خداوند نترسید.


وی تصریح کرد: شجاعت انبیا بی نظیر بود و از هیچ کس به جز خداوند نمی‌ترسیدند و شما برای نمونه حضرت ابراهیم(ع) را نگاه کنید که تک و تنها در برابر این همه بت پرست ایستادگی می‌کرد.
 

این مرجع تقلید تاکید کرد: ما هم باید در برابر هر گونه موضوع ضد دینی ایستادگی کنیم و نترسیم و شرط اول تبلیغ دین این است که از غیر خدا نترسیم.
 

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به موضوع تاثیر تبلیغ دین گفت: احساس مسئولیت الهی، نترسیدن از غیر خدا و برقراری حساب و کتاب با خداوند از جمله شروط اساسی در این زمینه است که در قرآن آمده است و در روایات هم آمده است که با توکل به خداوند و هماهنگی عمل و سخن به تبلیغ دین بپردازیم.
 

وی با تاکید بر اهمیت هماهنگی عمل و سخن گفت: این موضوع مهمی است که باید اول خودمان آن مشکل را ترک کنیم و بعد به دیگران بگوییم و حضرت علی(ع) در این خصوص می‌فرمایند که اگر می‌گویم که فلان کار را انجام ندهید اول خودم انجام نمی‌دهم.
 

این مرجع تقلید با اشاره به وظایف مومنان در تبلیغ دین گفت: دو کار است که همه ما ماموریت داریم و باید انجام دهیم و اگر کسی به اخلاق و احکام اسلامی آشنا نبود باید او را آگاه سازیم و این وظیفه یک مسلمان است.
 

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر یکی از موضوعات مهمی است که باید همه به آن بپردازند، پدر و مادر نسبت به فرزندان، اساتید نسبت به دانشجویان، رسانه‌ها به خوانندگان و... همه وظیفه دارند که امر به معروف و نهی از منکر کنند.
 

این مرجع تقلید تاکید کرد: متاسفانه در گذشته نسبت به مسائل اخلاقی بی توجهی شد و امیدوارم که در این دوره جدید این مشکلات از بین برود و به مسائل اخلاقی و مذهبی اهمیت داده شود.
 

آیت‌الله مکارم شیرازی افزود: اگر مسائل دینی خوب اجرا شود موجب امنیت در جامعه خواهد شد، اگر امر به معروف رواج یابد مشکلات ما برطرف خواهد شد.
 

وی گفت: دنیای امروز مملو از آتش شده چون دینی حاکم نیست و اگر به روز قیامت و جزا اعتقاد داشتند اینگونه نمی‌شد.
 

این مرجع تقلید در ادامه با اشاره به موضوع فطریه دادن در عید سعید فطر گفت: یکی از وظایف و واجبات در روز عید فطر، پرداختن زکات فطره است و در روایات آمده است که کسی که فطریه بدهد هم روزه‌هایش مورد قبول واقع شده و هم بیمه الهی برای یک سال خواهد شد
 

آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پاسخ به این سئوال که چه کسانی باید زکات فطره را پرداخت کنند گفت: هر کسی که به اندازه هزینه‌اش درآمد دارد باید زکات فطره بدهد و این امری واجب است.
 

وی در خصوص میزان ذکات فطره گفت: اگر قوت قالب یعنی بیشترین استفاده ما در سال، گندم باشد بر اساس گندم محاسبه شده و برای هر نفر سه کیلو یعنی 3 هزار تومان می‌باشد که برای شهروندان تهرانی به دلیل گران‌تر بودن گندم برای هر فرد 3 هزار و 500 تومان می‌شود.
 

این مرجع تقلید تصریح کرد: اگر بیشترین مصرف ما در سال برنج باشد باید بر اساس آن پرداخت و برای هر نفر سه کیلو برنج در حدود 15 هزار تومان می‌شود.


پایان پیام/

کد خبر 279750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha