اولین « گاف » آمریکا در مقابل روحانی

خبرگزاری شبستان:پایگاه اطلاع رسانی «بلومبرگ»در یادداشتی با اشاره به تحریم های جدید مجلس نمایندگان آمریکا علیه ایران خاطرنشان کرد که واشنگتن باید با وتوی این تحریم ها استقبال بهتری از رییس جمهوری جدید می کرد.

خبرگزاری شبستان:در حالی که حسن روحانی از روز گذشته کار خود را به طور رسمی به عنوان رییس جمهوری ایران آغاز کرده است و می رود تا تعهدات خود را برای بهبود روابط با دنیای خارج عملی کند،واشنگتن با به کار گرفتن همان سیاست سابق تشدید تحریم ها گویی می خواهد نشان دهد که حاضر نیست حتی یک قدم به سوی آشتی با ایران بردارد.
پایگاه اطلاع رسانی «بلومبرگ» با ارائه گزارشی در این زمینه می نویسد:مجلس نمایندگان آمریکا شیوه ای عجیب را در استقبال از رییس جمهوری جدید ایران در پیش گرفت.
درست چند روز قبل از اینکه حسن روحانی به طور رسمی پست ریاست جمهوری را احراز کند،این مجلس لایحه ای را مبنی بر اعمال سخت ترین تحریم ها علیه ایران به تصویب رساند.
این در حالی است که روحانی از همان آغاز تبلیغات انتخاباتی اش با حسن نیت نسبت به ایجاد روابط با دنیای خارج وارد عمل و متعهد به شفاف سازی در مورد برنامه هسته ای ایران شد.
این خط مشی دقیقا همان است عالی رتبه ترین  مقام رسمی یعنی رهبر ایران نیز بر آن تاکید می کند.
آیت الله خامنه ای چندی پیش در سخنانی اعلام کرد که در صورتی که آمریکا از خود حسن نیت نشان دهد ما آماده مذاکره با آن هستیم اما در عین حال خاطرنشان کرد که نمی توان به واشنگتن در این زمینه خوش بین بود.
به این ترتیب،اقدام مجلس نمایندگان برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران منجر به تضعیف شیوه ای می شود که باراک اوباما،رییس جمهوری آمریکا در مورد مسئله هسته ای ایران مبنی بر حل این مسئله بدون ایجاد جنگ در پیش گرفته است.
اگرچه نمی توان این حقیقت را نادیده گرفت که روحانی دوست غرب نیست و به عنوان یک روحانی و از بنیان گذاران  انقلاب اسلامی بخشی از ساختار محافظاکاران در ایران است اما به هر حال در این شرایط تصمیم به بازسازی مناسبات ایران و غرب گرفته که این مهم می تواند فرصتی طلایی برای آمریکا و همپیانانش محسوب شود .

به هر حال اکنون حسن روحانی به عنوان رییس جمهوری جدید ایران آمده است تا پنجره گفتگوها را باز کند و اگر واشنگتن واقعا بر این ادعا تاکید دارد که ایران تا اواسط سال 2014 میلادی به اورانیوم غنی شده کافی برای ساخت بمب اتم دست پیدا می کند،بهتر است در این شرایط چماق خود را کنار بگذارد تا موضوع هسته ای ایران از راه دیپلماتیک خاتمه پیدا کند.
ممکن است ایران به دست یافتن به دانش نظامی هسته ای مصمم باشد و یا ممکن است همانطور که رهبر ایران تاکید کرده،ایرانی ها ساخت سلاح های اتمی را غیر شرعی دانسته و واقعا قصد چنین اقدامی نداشته باشند و به شرط برداشته شدن تحریم ها هر دو طرف بتوانند به منافع خود دست یابند.
به هر حال آمریکا هیچ گاه نمی تواند بفهمد که کدامیک از این فرضیه ها درست است.
در این میان وظیفه دولت اوباما این است که نشان دهد احترام بیشتری برای ایران قایل است و می تواند آشکارا اعلام کند که به دنبال تغییر رژیم درتهران نیست.
رییس جمهوری آمریکا می تواند قول دهد که مادامی که مذاکرات هسته ای ادامه پیدا می کند هرگونه لایحه از سوی کنگره برای اعمال تحریم ها بر ایران را وتو می کند.
مقامات آمریکا می توانند نشان دهند که چگونه این تحریم ها کاهش پیدا می کند و چه تضمین های امنیتی در صورت ایجاد توافق با ایران برای این کشور وجود خواهد داشت.
آمریکا قبلا اعلام کرده بود که تولید اورانیوم با غنای پایین را در ایران خواهد پذیرفت زیرا تهران متعهد شده است که به تعهدات خود به آژانس بین المللی انرژی اتمی وفادار است.
اوباما می تواند بار دیگر در شرایط جدید بر این مسئله تاکید کند زیرا حق غنی سازی بر اساسا قوانین آژانس باید برای ایران محفوظ باشد.
و در نهایت اینکه متقاعد کردن ایران در صورتی امکان پذیر است که سیاست آمریکا فراتر از اعمال تحریم های یکجانبه دیگر علیه تهران باشد.
 

کد خبر 279576

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha