ابراهیم سلطانیان، مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه، در گفتگو با خبرنگار شبستان نیاز به خون را یک امر حیاتی دانست و گفت: علی رغم تمامی پیشرفت های علمی و ساخت مصنوعی بسیاری از اعضای بدن، نیاز بیماران به خون تنها از طریق اهداء این ماده حیاتی برطرف می شود و هیچ جایگزین مصنوعی ندارد.
وی افزود: در استان کرمانشاه سالانه حدود 50 هزار واحد خون اهدا می شود که بیش از 50 درصد آن توسط اهداء کنندگان مستمر دارای دو بار اهدا خون در سال، صورت می گیرد.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه، مصرف ماهانه خون در استان را هفت هزار واحد عنوان کرد و گفت: روزانه به طور متوسط نیاز به 200 واحد خون داریم.
وی با قدردانی از اهداکنندگان خون و توصیه اهداء خون در دو نوبت از سال، اظهار داشت: هر فردی که 18 سال تمام حداکثر 60 سال سن داشته باشد، می تواند یک اهدا کننده خون باشد.
سلطانیان، بررسی سلامتی عمومی اهداء کننده با معاینات پزشکی و کنترل فشار خون را از اقدامات اولیه برای هر یک از مراجعه کنندگان متقاضی جهت اهداء خون عنوان کرد و گفت: سلامتی اهداء کننده خون و در کنار آن سلامت خون اهدایی یعنی سلامت گیرنده آن نیز مورد توجه است.
وی با اشاره به نیاز بیماران به تمامی گروه های خونی به ویژه گروه های منفی به سبب فراوانی کم این گروه خونی در جامعه، گفتک از تمامی کسانی که در این گروه خونی قرار داشته و توانایی لازم را برای اهداء خون دارند جهت کمک به بیماران و تأمین خون مورد نیاز آنان دعوت می کنیم.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه، از فعالیت کارکنان این سازمان در سه شیفت در طول ماه مبارک رمضان به جهت تأمین و آماده سازی فرآورده های خونی مورد نیاز بیماران خبر داد و اظهار داشت: باتوجه به روزه داری مردم، آمارهای روزانه ما به نصف رسیده است این درحالی است که نیاز بیماران ثابت بوده و گاهاً افزایش نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه پیش از فرارسیدن ماه رمضان ذخیره سازی در فرآورده های اصلی صورت گرفته است، گفت: این ذخیره سازی شامل فرآورده هایی با بیش از یک ماه مدت زمان مصرف است اما در مورد برخی از فرآورده های خونی مانند پلاکت که طول عمر آن سه روز است، نیازمند اهداء خون هستیم.
سلطانیان، ساعت کاری انتقال خون استان در این ماه را از 8:30 صبح تا 23 شب اعلام کرد و گفت: کسانی که به سبب شرایط خاص روزه نیستند در صیح و یا ظهر می توانند مراجعه کنند و ساعات بعد از افطار نیز جهت روزه داران پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از اهداء کنندگان در ماه رمضان را روزه داران تشکیل می دهند، اظهار داشت: روزه دارانی که نسبت به اهداء خون اقدام می کنند باید پس از اهداء خونف در طول شب تا زمان سحر مایعات بیشتری مصرف کنند.
مدیرکل انتقال خون استان، با بیان اینکه در صورت برخورداری از توان جسمی لازم برای روزه داران مشکلی پیش نمی آید، ادامه داد: خون اهدایی در طول همان 24 ساعت اول در بدن جبران می شود.
وی از اهدای خون به عنوان مصداق واقعی انفاق در راه خدا یاد کرد و گفت: اهداء کنندگان خون هیچ گاه افرادی را که به آنان حیات بخشیده اند، نمی شناسند بلکه با نیتی خیرخواهانه قسمتی از وجود خود را که بالاتر از ارزش های مالی است و نمی توان روی آن قیمت گذاشت را هدیه می کنند و این همان مصداق واقعی انفاق در راه خداست.
سلطانیان، با بیان اینکه اهداء خون صدقه ای برای سلامتی است، عنوان کرد: همکاران ما در طول ماه مبارک رمضان همه روزه در ساختمان مرکز انتقال خون واقع در خیابان بنت الهدی و روزهای فرد در انتقال خون خیابان منزه مهیای شهروندان عزیز جهت اهداء خون هستند.
پایان پیام/
نظر شما