به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به فرمان امام خمینی(ره) در دفاع از مردم مظلوم فلسطین روز جهانی قدس نام گرفت که هر ساله در این روز راهپیمایی گسترده ای با حضور تمامی احاد مردم در ایران و سایر کشورهای مسلمان برگزار میشود. اعلام این روز جهانی از سوی امام خمینی(ره)، هرسال نویدبخش تحرکی تازه برای بازگرداندن مسیر مبارزات ملت فلسطین و حمایت های جهان اسلام به سرچشمه اصلی آن یعنی تکیه بر ایمان دینی و بسیج امکانات جهان اسلام برای آزادی قدس مغصوب بود.
در گزیدهای از بیانات امام خمینی(ره) درباره روز قدس آمده است؛ «روز قدس یک روز اسلامی است و یک بسیج عمومی اسلامی است. من امیدوارم که این امر مقدمه باشد برای تشکیل یک «حزب مستضعفین» در تمام دنیا، ...روز قدس روزی است که باید سرنوشت ملتهای مستضعف معلوم شود، باید ملتهای مستضعف اعلام وجود بکنند در مقابل مستکبرین...، روز قدس روزی است که باید به ابرقدرتها فهماند که دیگر آنها نمیتوانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند...، من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم میدانم. روزی است که باید ما تمام قوای خودمان را مجهز کنیم و مسلمین از آن انزوایی که آنها را کشانده بودند خارج شوند.»
علاوه بر این، مقام معظم رهبری نیز در بخشی از بیانات خود درباره روز قدس گفتهاند؛ «خودتان را برای راهپیمایی روز قدس آماده کنید، روز قدس از روزهای مهم و تعیین کننده است. روز قدس، یک روزجهانی است؛ روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد، روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است. روز قدس، روز حیات اسلام است، روزی است که اسلام را باید احیا کرد. فلسطین آزاد خواهد شد، در این هیچ شبههای نداشته باشید.»
در طی سالهای پس از انقلاب که این روز به این عنوان نام گرفت، مبارزات مردم مظلوم فلسطین برای آزاد کردن کشورشان شدت یافت و به تبع آن هنرمندان و نویسندگان بسیاری در این عرصه فعالیت کردند. کتابهای بسیاری با محتوای سیاسی، داستانی، اجتماعی و حتی شعر برای فلسطین و به امید آزادسازی قدس شریف، به رشته تحریر درآمده و منتشر شدهاند که برخی از آنها را در ادامه معرفی میکنیم.
* فلسطین همیشه در اشغال: فلسطین از درون و بیرون/ ساری ماکدیسی؛ ترجمهی سپیده مهرجویا و سمیرا صادقابدالی/ تهران: انتشارات روایت فتح، ۱۳۹۲/ 512 ص.
* روز جهانی قدس در نگاه حضرت امامخمینی و مقام معظم رهبری/ تهیه و تنظیم جمعیت حامیان آزادی قدس شریف/ تهران: حامیان آزادی قدس، ۱۳۹۱/ 50 ص.
* انقلاب اسلامی و امامخمینی، مساله فلسطین و طرح صهیونیسم، حاکمیت علما یا روشنفکران/ راشد الغنوشی؛ ترجمه و توضیحات سیدهادی خسروشاهی/ تهران: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ۱۳۹۰/ 256 ص.
* اسراییل؛ کانون ناامنی/ شامل مواضع ضدصهیونیستی محمود احمدینژاد/ 1390/ دو جلد
محتوای این کتاب بر اساس مطالب منتشر شده در سایت ریاست جمهوری تنظیم شده که اطلاعات سایتهای مختلف و جراید رسمی کشور آن را کامل کرده است.
* فلسطین به کجا میرود؟/ نویسنده عزمی بشاره؛ ترجمه حسین موسوی/ تهران: مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه، ۱۳۸۹/ 122 ص.
* آخرین سنگ: (۷۹ پرسش و پاسخ درباره فلسطین، لبنان و صهیونیسم)/ابوالفضل رافعی ؛ [برای] جمعیت دفاع از ملت فلسطین/ تهران: جمعیت دفاع از ملت فلسطین، نشر قبله اول، ۱۳۸۹/ 120 ص؛ مصور.
* انتفاضه و نقشه راه/ نویسنده احمد بخشایشاردستانی/ تهران: جمعیت دفاع از ملت فلسطین ، نشر قبله اول، ۱۳۸۹/ 157 ص.
* فلسطین و رژیم صهیونیستی از دیدگاه مقام معظم رهبری/ مولف سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، دفتر سیاسی/ تهران: سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، انتشارات دفاع، 1382/ 195 ص.
* امام در برابر صهیونیسم: مجموعه دیدگاهها و سخنان امام درباره رژیم اشغالگر قدس/ تهران: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دفتر سیاسی، 1361/ 250 ص.
این کتاب مجموعه دیدگاهها و سخنان امام امت درباره اسرائیل از سال 1341 تا 1361 است و به مناسبت روز قدس 1361 منتشر شده است.
* زن در انتفاضه: مجموعه مقالات/ تهیه و تدوین دانشکده تربیت دبیر فنی دکتر شریعتی، با همکاری ستاد انتقاضه و قدس؛ برای دبیرخانه همایش نقش زن در انتقاضه فلسطین/ تهران: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، نشر هماهنگ، 1383/272 ص.
* نقض حقوق بشر در فلسطین/ تهیه و تنظیم موسسه تحقیقات پژوهشهای سیاسی- علمی ندا/ تهران: نداء زیتون، 1388/ 33ص.
* مسأله فلسطین و خیزش نسل جدید، به بهانه سالروز روز قدس/ محمدتقی تقی پور/ سازمان تبلیغات اسلامی، بخش مطالعات و تحقیقات سیاسی اجتماعی/ 1369.
* فلسطین: روایتی ساده از سرگذشت و سرنوشت فلسطین / مجید صفاتاج / آرون / 1390.
* زیتون و زخم (مجموعه شعر فلسطین)/ بهکوشش عباس براتیپور/ تهران: جمعیت دفاع از ملت فلسطین، ۱۳۸۱/ 47 ص.
* کتابشناسی فلسطین، یهود، صهیونیسم و اسرائیل/ گردآورنده مرکز مطالعات فلسطین/ تهران: مرکز مطالعات فلسطین، ۱۳۸۱/ 119 ص.
* تاریخ فلسطین القدیم/ سامی سعید الاحمد/ بغداد: مرکز الدراسات الفلسطینیه ، م۱۹۷۹ = .۱۳۵۸/ ۴۸۴ ص.مصور.
* این نقشه جعلی است: نگاھی به تاریخ فلسطین از آغاز تا به امروز/ نوشته زهرا اشعری/ تهران: موسسه میراث اهل قلم، ۱۳۹۰/ 72 ص.
پایان پیام/
نظر شما