پیامهای معنوی شبهای قدر باید به درستی تبیین شود

خبرگزاری شبستان: عضو هئیت علمی موسسه آموزشی وپژوهشی امام خمینی(ره) گفت: پیام شبهای قدر اگر به خوبی تبیین و درک شود می تواند گام مؤثری درراستای جذب جوانان باشد.

حجت السلام ابوالفضل ساجدی عضو هئیت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به فرارسیدن شبهای با عظمت قدر در ماه مبارک رمضان گفت: شب های قدر اوج نزول برکات در ماه مبارک رمضان است.
 

وی افزود: ماه رمضان ماه تسویه درون و آماده سازی اصلاحات رفتاری، ذهنی و قلبی است که باید مقدمات خودسازی را به صورت مرحله ای در ایام ماه مبارک رمضان در خود ایجاد کنیم.


عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: رشد معنوی از نظر اسلام نیازمند برنامه ریزی و در حقیقت ماه رمضان نوعی قرنطینه سازی انسان نسبت به کانالهای مختلف ورودی است.


حجت الاسلام ساجدی تصریح کرد: کانالهای ذهنی، قلبی، رفتاری و آموزه های اسلام در ماه رمضان بیانگر چند بعدی بودن رشد معنوی و استجابت دعاست که اگر فردی انتظار استجابت دعا را دارد باید توجه ویژه ای به برنامه جامع اسلام در ماه مبارک رمضان داشته باشد.


وی خاطر نشان کرد: این برنامه جامع نشان دهنده تسویه جسم، روح و تعادل دو سویه آنها با یکدیگر است که استجابت دعا بدون کنترل و قرنطینه کانالهای ورودی تغذیه امکان پذیر نخواهد بود.


عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) اذعان داشت: اگر فردی بخواهد بهره مندی لازم را از این شبها بدست آورد باید پیوند جسم وروح را مورد توجه قرار دهد و از سوی دیگر میتوان آموزه های ماه مبارک رمضان و ابعاد فرهنگی و اجتماعی دعا را در شبهای قدر بدست آورد.


حجت الاسلام ساجدی یادآور شد:یکی دیگر از ابعاد فرهنگی شبهای قدر در ماه مبارک رمضان اثرات قردی آن بوده که انسان در ارتباط شخصی خود با خدا پیدامی کند و همین دعا در انسان رنگ اجتماعی به خود میگیرد.


وی افزود: در اسلام نیز ایام قدر موردتوجه خاصی بوده که توجه به این ماه و نگاه جامع به شبهای قدر اهمیت و خاص بودن این شبها را در طول اسلام بیان کرده و کسب دانش و معرفت را از طریق ارتباط با خدا را جزیی از آداب شبهای قدر عنوان میکند .


عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)ادامه داد: انسان مسلمان در عین خال که در مسیر پیوند با خدا حرکت می کند کسب معرفت و بینش را در راستای همین تقرب به خدا قرار می دهد.


حجت السلام ساجدی تصریح کرد:تسویه دل و آماده سازی انسان برای حرکت در مسیر خداوند در طول ماه مبارک رمضان سال آینده از مهمترین رویکرد های نگاه جامع به ماه رمضان است که انسان باید این ظرفیت را در خود ایجاد کندبهره مندی لازم الهی را در طول سال بدست خواهد آورد.


وی با اشاره به اینکه شبهای قدر عصاره ماه رمضان هستند ابراز داشت: ظرفیت موجود در شبهای قدر ظرفیت هدایت سالیانه انسان با اولویت سامان بخشی تغذیه مادی ومعنوی است.


وی گفت: آسیب شناسی اجتماعی جامعه مسلمان و رخداد آسیب های اقتصادی نیز حرکت در مسیر سعادت انسان را به دنبال خواهد داشت.


عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در پایان گفت: انتقال پیام از شبهای قدر اگر به خوبی درک شد می تواند گام مؤثری در راستای جذب جوانان خواهد داشت که توجه به آن میزان کارایی و تاثیرپذیری انسان از رمضان وبهره مندی از شبهای قدر را در انسان تقویت می کند.


پایان پیام/
 

کد خبر 277955

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha