به گزارش خبرگزاری شبستان، احمدرضا دستغیب، رئیس کارگروههای تعامل با دولت مجلس در جمع خبرنگاران درخصوص کارگروههای تعامل با دولت مجلس گفت: آنچه در ارتباط با تعامل دولت منتخب با مجلس پیشبینی میکردیم بر این اساس بود که مجلس دخالتی در تعیین وزرا نخواهد داشت و هیچگونه پیشنهادی از کارگروههای خانه ملت به دولت نشده و وارد مصداقها نشده است. دولت نیز از مجلس برای وزارتخانهها گزینهای درخواست نکرده و بنابراین هیچگونه توافقی در این خصوص وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه مجلس نظراتی درباره ویژگیها، صلاحیتها و شرایط وزرا داشت، بیان کرد: شایسته بود که دولت قبل از معرفی وزرای خود، شرایط عمومی و نظر مجلس را بداند.
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: پیشنهاد دیگر ما این بود که وقت بیشتری برای مجلس در انتخاب وزرا گذاشته شود زیرا نمایندگان باید به افراد معرفی شده از سوی دولت رای اعتماد دهند.
دستغیب ادامه داد: همانطور که قانون به مجلس اجازه نداده که وارد تعیین مصادیق برای انتخاب وزرا شود، موضوع رای اعتماد به وزرا را نیز در حوزه اختیارات مجلس قرار داده و دولت حق دخالت در اینخصوص ندارد.
وی بیان کرد: کارگروههای مجلس در ارتباط با تعامل با دولت تغییر نام و رویکرد میدهد و به محض دریافت لیست اعضای کابینه، آنها در کارگروهها مطرح و همه وزرا از طریق شاخصها و ویژگیهای تعریف شده بررسی میشوند.
این نماینده مردم در مجلس نهم یادآور شد: شایستهتر بود که دولت منتخب قبل از ارائه لیست کابینه، تعاملی با مجلس داشته باشد تا در یک افق معنایی نزدیک به هم قرار گیرند برای کسب رای اعتماد.
وی با اشاره به اینکه کمیسیونهای تخصصی مجلس حائز اهمیت است، ادامه داد: نمایندگان مجلس در حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی با دولت و دستگاههای اجرایی کار کردهاند و سابقه کار کارشناسی دارد، بنابراین بهتر بود دولت منتخب وقتی را برای ارتباط با کمیسیونها تعریف میکرد.
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرد: اگر قرار است تعامل خوبی بین دولت و مجلس شکل بگیرد، ارتباط باید دوسویه باشد در غیر این صورت روابط خشک و رسمی خواهد شد.
دستغیب گفت: اگر دولت منتخب مایل به شکلگیری روابط رسمی باشد، تداوم آن کار را دشوار میکند و لذا باید در یک فضای دوستانه و تعامل کامل، مطالبات مجلس و مردم براساس وضعیت کنونی مطرح شود تا به یک نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه تا این لحظه پاسخ مثبتی به پیشنهادی مجلس درخصوص تعامل از سوی دولت داده نشده، تصریح کرد: هفته آینده کارگروههای مجلس به بررسی وزرای پیشنهاد شده از سوی دولت میپردازند.
دستغیب با اشاره به اینکه خواسته ما ارتباط دولت منتخب با بدنه مجلس بود، افزود: مجلس دو فراکسیون اصلی دارد و پیشنهاد ما این بود که در قبال همکاری و تعامل با دو فراکسیون اصلی مجلس کار پیش رود، ولی ظاهرا نظر تیم دکتر روحانی بر این بود که این کار در خود دولت انجام شود و خروجی آن در قالب لیست کابینه و به صورت رسمی به مجلس ارائه گردد.
وی بیان کرد: ما آمادگی و سازوکار و تمهیدات لازم برای تعامل با دولت قبل از معرفی وزرا را بدون ورود به مصادیق داشتیم ولی از این ظرفیت استفاده نشد و دولت منتخب یک فرصت را در مرحله اول از دست داد و اکنون باید به بحث رای اعتماد پرداخته شود.
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: به نظر میآید که اکنون همه چیز بر مدار رسمی و مکتوبات قانونی پیش میرود که البته درست است ولی براساس شعارهای دکتر روحانی مبنی بر دولت فراگیر و استفاده از همه ظرفیتها، انتظار بود مجلس بهعنوان یک ظرفیت مهم و جدی مورد توجه باشد.
پایان پیام/
نظر شما