فضیلت مسجد کوفه/ نقل قول حضرت علی (ع) درباره اهمیت مسجد کوفه

خبرگزاری شبستان: در روز قیامت مسجد کوفه شبیه شخص محرِمی که لباس پوشیده، آورده می‌شود و برای اهل خود و نمازگزارش شفاعت می‌کند و زمانی می رسد که این مسجد، مصلای حضرت مهدی (ع) و هر مؤمنی است.

خبرگزاری شبستان: علمای شیعه و سنی در فضیلت مسجد کوفه بر دیگر مساجد (به جز مسجدالحرام و مسجدالنبی (ص)) به تفصیل سخن گفته‌اند. از رسول خدا (ص) روایت شده‌ است که مسجد کوفه مسجد پربرکتی است که خداوند آن را برای اهلش برگزیده‌است و روز قیامت برای نمازگزارش شفاعت می‌کند.

 

اصبغ بن نباته نقل کرده ‌است که امام علی (ع) فرمود: ای مردم کوفه، خداوند متعال چیزی به شما عطا کرد که به هیچ کس نداده است؛ مسجد و عبادتگاه شما را برتری داد که در آن خانه آدم (ع)و نوح(ع) و ادریس (ع) و مصلای حضرت ابراهیم (ع) و برادرم خضر (ع) و مصلای من است و یکی از چهار مسجد با فضیلت است.

 

در روز قیامت این مسجد شبیه شخص محرِمی که لباس پوشیده، آورده می‌شود و برای اهل خود و نمازگزارش شفاعت می‌کند و زمانی می رسد که این مسجد، مصلای حضرت مهدی (ع) و هر مؤمنی است و اگر مردم برکت آن را می‌دانستند، از چهارگوشه جهان حتی با کشیدن خود بر روی برف و یخ به این مسجد می‌آمدند.

 

برخی از روایات سجده گاه ملائک بر آدم (ع) را در پشت مسجد کوفه می دانند. بنا بر بسیاری از روایات اسلامی، حضرت نوح نبی (ع) در کوفه سکونت داشته اند.


مسجد کوفه بنا بر روایات، پس از مسجد الحرام در مکه و مسجد النبی در مدینه، مهمترین مسجد جهان اسلام بوده و برخی کرامت آنرا از مسجد الاقصی نیز بالاتر دانسته اند. غالب احادیث معراجیه از نماز خواندن رسول گرامی اسلام (ص) در شب معراج را در مسجد کوفه یاد کرده اند.


امیر المؤمنین علی(ع) پس از جنگ صفین و در کوفه مستقر می شوند. ایشان مقر حکومت خود را مسجد کوفه قرار داده و تمامی امور از قضاوت، حکومت و عبادت را در آنجا انجام می دادند.

 

اهمیت مسجد مقدس کوفه
1. از روایات به دست می‌آید همان طور که مسجد الحرام از زمان خلقت آدم و قبل از آن مورد توجه خدا، ملائکه و انبیاء و صالحان بوده است، مسجد کوفه هم مورد توجه و از قداست خاصی برخوردار بوده است.
2. چنانکه مسافر می‌تواند نماز را در مسجدالحرام، کربلا(حرم امام حسین (ع)) و مسجدالنبی تمام یا شکسته بخواند. در مسجد کوفه هم می‌تواند تمام یا شکسته بخواند.
3. همانطور که مسجدالحرام (کعبه) حرم امن الهی، و کربلا هم دارای حائر، و مدینه هم دارای حد و حریم است، مسجد کوفه هم دارای حدود و حریم است.
4. چنان که کربلا قطعه‌ای از بهشت است و مسجدالحرام، مسجد پیامبر (ص) و بیت المقدس از قصرها و باغ‌های بهشتی هستند، مسجد کوفه هم از باغ‌های بهشتی است.
5. همان طور که زائر مسجدالحرام، کعبه و زائر کربلا پس از بازگشت گناهانشان بخشیده می‌شود، همچنین اگر کسی وارد مسجد کوفه شود، آمرزیده است زیرا نوح در مسجد کوفه که خانه‌اش در آنجا قرار داشته از خدا طلب مغفرت طلبید، فرمود: "رب اغفرلی و لوالدی و لمن دخل بیتی مؤمنا".
6. همانطوری که پیامبران متعددی از کربلا عبور کردند و همچنین پیامبران و وصی پیامبرانی در کربلا و مسجد الحرام مدفون می‌باشند، انبیاء فراوانی هم در کوفه و در مسجد کوفه نماز خوانده‌اند و سیصد و هفتاد پیامبر و ششصد وصی در آنجا دفن شده‌اند.
7. از آنجا که مسجد کوفه و شهر کوفه دارای قداست خاصی است و با توجه به عنایت خداوند و فرشتگان و انبیاء، به مسجد کوفه و اینکه در روایات آمده است، شهر کوفه مرکز حکومت امام زمان (عج) و مسجد کوفه، مرکز ستاد فرماندهی حضرت است و با توجه به اینکه حضرت آدم در وسعت زیادی اقدام به بنای این مسجد کرده است، چنین برداشت می‌شود که خداوند تبارک و تعالی با عنایت به ظهور امام زمان از قبل این منطقه را برای حکومت جهانی آن حضرت مهیا کرده است و مسجد کوفه محل نماز امام زمان(عج) می شود.
مفضل بن عمر از امام صادق (ع) درباره محل حکومت حضرت مهدی (عج) سوال کرد. آن حضرت فرمود: محل حکومت ایشان شهر کوفه است و محل حکومت آن حضرت مسجد جامع کوفه است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 277628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha