مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری و آسیب شناسی اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان افزایش طلاق در کلان شهر ها را ناشی از 5 عامل اصلی دانست و گفت: مهاجرت پذیری شهرهای بزرگ و هنگامیکه از روستاها و شهرهای کوچک یک خانواده به شهری بزرگ یا کلانشهری مهاجرت می کند سبک زندگی و دیدگاههای آنها دستخوش تغییرات اساسی می گردد.همین علت یکی از اصلی ترین دلایل بروز اختلاف زناشویی و مشکلات بعدی در زندگی می شود.
وی عوامل محیطی در کلانشهرها را از دومین دلایل افزایش طلاق دانست و تصریح کرد: تورم، گرانی، مشکلات مسکن باعث می شود که زن و شوهر یا یکی از آنها متحمل کارهای سنگین شده و وقت کمتری صرف خانواده کند؛ بنابراین روابط عاطفی تضعیف می شود و خانواده آماده متلاشی شدن است.
آسیب شناس رفتاری با بیان اینکه عوامل محیطی فرهنگی از دیگر عوامل افزایش طلاق است اظهار کرد: نوع پوشش آرایش، روابط اجتماعی در شهرهای بزرگ زوجین را تحت تاثیر قرار می دهد که همین عامل اصلی ؛ یکی از محوری ترین دلایل بروز اختلاف می گردد و روابط فراخانوادگی اتفاق می افتد و به دنبال آن اختلافات عمیق تر می شود و منجر به طلاق می گردد.
ابهری گذر از زندگی ساده و گرایش به مصرف گرایی را از دیگر عوامل افزایش طلاق در کلانشهرها دانست و گفت: این مساله باعث می شود تا بگومگوهای زناشویی افزایش پیدا کند و به مراتب مشکلات بعدی به وجود آید و زوجین برای تن دادن به طلاق آماده کند.
آسیب شناس اجتماعی تغییر سبک زندگی فشارهای اقتصادی، گرایشهای فرهنگی برای فاصله گرفتن از زندگی ساده و ساده زیستی و تنوع طلبی را از مهمترین عوامل اصلی از نگاه رفتارشناسی و بروز افزایش طلاق در شهرهای بزرگ دانست.
ابهری با بیان اینکه باید افراد قبل از شروع زندگی زناشویی آموزش مهارت های زندگی را ببیند اظهار کرد: رسانه ها و خانواده ها و آموزش و پرورش باید عهده دار آموزش مهارت های زندگی باشند.
وی ایجاد زیرساختهای اقتصادی برای جلوگیری از مهاجرت در درازمدت، آموزش مهارت زندگی در زمینه گزینش همسر و ادامه زندگی با وی، مخصوصاً با هدف ساده زیستی و پذیرش فرهنگ خانوادگی برای ادامه زندگی را از مهمترین راهکارهای برای جلوگیری از افزایش طلاق عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما