کنکور اقتصاد و آرامش خانواده تهدید می‌کند/رونق دانشگاه پولی باطرح سنجش

خبرگزاری شبستان: در ادامه جلسه علنی امروز نمایندگان با طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی موافقت کردند و موافقان و مخالفان این طرح به بیان نظرات خود پرداختند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 6 مرداد نمایندگان با طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی موافقت کردند.

ایرج ندیمی نماینده لاهیجان در مخالفت با کلیات این طرح گفت: اصرار بر تایید قانون گریزی و اینکه بعد از تصویب حذف کنکور ما وظایفمان را انجام ندهیم و برای این موضوع امکان جدید به وجود آوریم خلاف قانون است.

وی اظهار کرد: بدون توجه به مسایلی که باعث حذف کنکور شده است اگر بخواهیم روشی را از خودمان تعریف کنیم که بار دیگر کنکور بماند و به آن نحوی که بوده است مجدداً برگزار شود یعنی اینکه آرامش و اقتصاد خانواده را تهدید کرده ایم و فقط بنگاههای کنکور را به ثروت عظیم می رسانیم.

ندیمی تصریح کرد: ما می خواهیم عدم اجرای وظایف را با چند بند به نوعی تهدید کنیم چرا ما می خواهیم کنکور بماند؟ چه کسانی از این موضوع نفع می برند؟ یادآور شد: کافی است یک دانش آموزی روز کنکور سردرد بگیرد و نتواند در جلسه حضور یابد آیا همه زحمات او به باد نمی رود چرا اصرار می کنیم کنکور بماند؟ چرا می خواهیم به نام علم روش های منسوخ شده دنیا را برگردانیم؟

قاسم جعفری نماینده بجنورد در موافقت با کلیات این طرح گفت: در روایات داریم که بهترین عمل در شب قدر علم آموزی است بالاخره واقعیتی وجود دارد به نام مسابقه در ورود به دانشگاهها و باید به منظور رعایت عدالت آموزشی و آنچه شرع قانون و عقل ما را دعوت کرده است حتماً مسیری را طی کنیم که استعدادها و توانمندیها به درستی هدایت شود.

وی تصریح کرد: در سال 86 مجلس طرحی را تصویب کرد که براساس ان قرار بود طی فرصت 5 ساله کنکور حذف شود به نظر می رسد دغدغه دوستان نیز درست بوده است زیرا ممکن است کنکور یک سری معایت و از جمله گردش مالی بالا در موسسات آموزشی ایجاد کند.

وی گفت: اما با همه این تفاسیر آیا تا به حال جایگزین منطقی و مورد پذیرش که محاسن کنکور را داشته باشد طراحی کرده ایم؟ آیا در سال 86 که برحسب کنکور شد تدابیر را انجام دادیم؟

وی با طرح این سوال که آیا آرمانگرایی ما توام با واقع بینی بوده است گفت: مخالف محترم می گوید این طرح فرصتی برای قانون گریزی است، اتفاقات این طرح برای جلوگیری از قانون گریزی طراحی شده است و به سند تعامل بنیادین در آموزش و پرورش توجه کرده است.

علیرضا خسروی نماینده سمنان در مخالفت با کلیات این طرح گفت: اصل 30 قانون اساسی می گوید دولت باید آموزش و پرورش رایگان را برای همه فراهم کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر دو نوع آزمون در سازمان سنجش موجود است نخست آزمون موظفی و دیگر آزمون غیرموظفی و قرار شد تا سال 90 کنکور حذف شود. آیا اینگونه شد؟

وی با اشاره به نقاط ضعف و قوت این طرح گفت: از جمله نقاط قوت این طرح ارتباط گسترده و مستمر بین معلم و دانش اموز است و اینکه مشاورین به جایگاه خودشان برمی گردند خسروی با اشاره به نقاط ضعف طرح فوق یادآور شد: این طرح بازار دانشگاه پولی و کم کیفیت را بیشتر می کند و سطح ورود به این رابطه افراد به دانشگاه دولتی را نیز اضافه می کند.

وی تصریح کرد: با این طرح کلاسهای درس مدارس به طور کامل به کلاس کنکور تبدیل می شود و جزوه های درسی دبیران و نمونه های سوالات آنها جای مهمی در آموزش و پرورش پیدا می کنند.

وی تصریح کرد: طرح جدید بازار رسمی و غیررسمی آموزشگاههای کنکور را بیشتر می کند.

سیدهادی حسینی نماینده قائم شهر را نیز در موافقت با این طرح گفت: ما موظف کردیم که کنکور نباشد اما در سالهای 90 و 91 کنکور را برگزار کردیم چه کسی مخالفت کرد که کنکور برگزار شده است.

وی تصریح کرد: آیا استرسی که در حال حاضر در بین دانش آموزان است فکر کرده اید؟ این استرس برای کنکور چقدر زیاد است آیا با حذف کنکور این استرس از بین نمی رود؟

حسینی تصریح کرد: ممکن است طرحی که مطرح شده است اشکالاتی داشته باشد و ما منکر ان اشکالات نیستیم اتفاقا می خواهیم نقاط قوت و ضعف این طرح را بپذیریم و حذف کنیم.

وی تصریح این طرح تاییدی بر این است که قانون به درستی اجرا شود نه تاییدی بر قانون گریزی و می خواهد مشکلاتی را که کنکور در جامعه ایجاد می کند حذف کند.

وی یادآور شد: ما باید خلاء قانونی را که در مورد کنکور است پر کنیم و این خلا پر نمی شود مگر با چنین طرح هایی.

جواد جهانگیرزاده نماینده ارومیه به عنوان دیگر مخالف این طرح گفت: قاعدتاً ما به جای مجموعه وسیعی از کارشناسان خودمان می نشینیم و در مورد چنین طرح هایی تصمیم می گیریم و چنین قانونی را تصویب می کنیم این درست نیست.

وی یادآور شد: کسی مخالف این نیست که در کنکور عدالت رعایت شود و از استرس ها و عصبانیت های بی جای بچه های خودداری کنیم اما اینکه می گویید طی 3 سال انجام شود چه تضمینی دارید که این امر طی 3 سال به نتیجه برسد که ما بر مبنای آن به آرامش فکر کنیم.

وی با اشاره به تشکیل شورایی که در این طرح به ان ارایه شده است گفت: آیا واقعا این شورا قابلیت کاری را که برای آن در این طرح مشخص کرده است دارد، در حال حاضر در این طرح مجموعه وسیعی از نیروهای فنی را بیرون می اندازیم بدون اینکه وزارت صنعت معدن و تجارت و یا اقتصادی اعلام نیاز کند.

وی اضافه کرد: اگر بناست این شورا پذیرش دانشجو را علمی کند قطعاً این شورا پاسخگو نیست زیرا این شورا فقط امر سنجش را پاسخگو است.

جهانگیرزاده تاکید کرد: کجای موسسات کمک آموزشی غلط است که شما می خواهید ان را حذف کنید نحوه استفاده ما از این موسسات اشتباه است که ما باید انها را اصلاح کنیم.

وی گفت: چرا روسای سه دانشگاه را به عنوان ناظر در این طرح آورده ایم اگر قرار است نظارتی بر اجرای ان صورت گیرد مجلس باید نظارت کند نه کارکنان دولت، این بدترین نوع قانون گذاری است.

علی محمداحمدی نماینده دهلران به عنوان دیگر موافق این طرح گفت: اگرچه کنکور یک سازوکار سنجش تحصیلی است اما در کشوری که حداقل یک و نیم میلیون داوطلب وجود دارد اگر بعد خانوار را 4 نفر در نظر بگیریم و با وجود موسسات آموزشی یعنی که قریب 7 الی 8 میلیون نفر در کشور درگیر این سازوکار می شوند.

وی با بیان اینکه برگزاری کنکور بدون قانون و سازوکار اجتماعی توجیه پذیر نیست دغدغه مخالفان این طرح قابل احترام است اما مواد این طرح نیز قابل تجزیه و تحلیل است و آنچه در این طرح آمده است مواردی است که مورد پیش بینی است و آن این است که کنکور به تدریج حذف شود و نه به صورت کامل.

وی گفت: آیا با فقدان قانون ما می توانیم جلوی فعالیت آموزشگاههای کنکور را بگیریم یا نه باید سازوکاری در این زمینه تدوین کنیم قطعا این طرح می تواند سنجش آموزش کشور باشد و ما را از شرایط موجود به سمت شرایط مطلوب راهنمایی کند.

نماینده دولت نیز در موافقت با این طرح گفت: طرح قبلی در سه محور تاکید داشت: نخست اینکه تا سال 90 کنکور حذف شود و سوابق سه ساله دوران متوسطه و پیش دانشگاهی دانش آموزان جایگزین کنکور شود و دیگر اینکه امتحانات متوسطه و پیش دانشگاهی به صورت نهایی باشد و در این زمینه نیز کارگروهی تشکیل شود که این موضوع تاکنون اجرایی نشده است.

وی یادآور شد: احتساب سوابق تحصیلی که در طرح مذکور به آن اشاره شده است انباشت نمره در ده درصد بالا را بسیار بالا می برد و ما نمی توانیم رشته های پرمتقاضی را جدا کنیم.

وی با بیان اینکه قانون قبلی قانون قوی نبوده است و باعث چالش میان سه وزارتخانه علوم، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش شده است گفت: قانون قبلی به گونه ای تدوین شده است که انگار هر کس که هر موقع خواست برود هر جایی درس بخواند.

وی با اشاره به طرح فوق گفت: با این طرح ما قانون قبلی را اجرا می کنیم و اشکالات ان را نیز رد می کنیم.

همچنین عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز که این طرح در این کمیسیون تدوین شده است گفت: یک عده ای می خواهند در این کشور کنکور بماند و عده ای فکر می کنند وقتی ما طرحی را می آوریم امکان فراهم شدن زیرساخت های ان نیست.

وی گفت: دوستانی که مایلند کنکور به این شکل باقی بماند آیا به مشکلاتی که کنکور تاکنون برای این کشور ایجاد کرده است فکر کرده است.

وی اضافه کرد: ما می گوییم در یک فاصله 5 ساله و با سوابق تحصیلی دانش آموز کنکور را حذف کنیم زیرا کابوس کنکور در حال حاضر خواب از چشم دانش آموزان ما گرفته است.

وی با اشاره به تشکیل سازمان مستقلی در این طرح گفت: این سازمان در نقشه علمی کشور آمده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه به دلیل کنکور یک بی توجهی مفرطی در بین دانش آموزان نسبت به امتحانات و درس خواندن ایجاد شده است و می گویند که سال آخر کلاس کنکور می رویم و روش تست زنی می آموزیم و قطعاً به دانشگاه راه می یابیم که با این طرح این بی دقتی و بی توجهی دانش آموزان از بین می روید و با احتساب سابقه تحصیلی سه ساله آنها این بی توجهی مفرط آنها به تعلیم و تربیت کاهش می یابد.

پایان پیام/
 

کد خبر 277139

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha