شهادت امام علی(ع) در مسجد چه پیامی برای شیعیان دارد؟

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام جعفریان با اشاره به شهادت امیرالمومنین(ع) در مسجد گفت: این چه پیامی جز این دارد که شیعه امام علی (ع) باید اهل مسجد و نماز جماعت باشد و این توصیه خود دین است.

حجت الاسلام و المسلمین رسول جعفریان، محقق و پژوهشگر تاریخی در گفتگو با خبرنگار حوزه مسجد خبرگزاری شبستان در رابطه با شهادت و ضربت خوردن امیر المومنین علی(ع) در محراب مسجد گفت: روایت شهادت امام علی (علیه السلام) در محراب روایت مشهوری است، اما روایت دیگری هم وجود دارد که می گوید امام علی (علیه السلام) در وقت ورود به رواق مسجد به شهادت رسید. یعنی از در که وارد شد و سرش را پایین گرفته بود ابن ملجم بر او شمشیر زد.

 

وی افزود: در کتاب های کهن هر دو روایت آمده است. ابن ابی الدنیا در مقتل امام علی (ع) نوشته که وسط نماز بود و سوره یوسف را می خواند که ابن مجلم بر آن حضرت حمله کرد. اما همان طور که گفتم در منابع دیگر نوشته اند که در وقت ورود به رواق مسجد ضربت خورده است. هرچه هست امام علی (علیه السلام) در مسجد به شهادت رسیده و این در وقتی بوده که خلیفه بوده و امامت مسلمانان را عهده دار بوده است.

 

نویسنده کتاب «تاریخ سیاسی اسلام» (سیره رسول خدا و سیره خلفا) با اشاره به پیام شهادت امام علی(ع) خاطر نشان کرد: شهادت آن حضرت در مسجد چه پیامی جز این دارد که شیعه امام علی (ع) باید اهل مسجد و نماز جماعت باشد. این توصیه خود دین است.

 

نویسنده کتاب «اطلس شیعه» و رئیس سابق کتابخانه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در روایات آمده است که ویژگی شیعه این است که موذن محله باشد؛ امام مسجد باشد؛ اهل پنجاه و یک نماز باشد. شیعه وقتی شیعه است که شبانه روز پنجاه و یک رکعت نماز بخواند. هفده رکعت نماز واجب، یازده رکعت نماز شب، و نمازهای نافله یومیه که هشت رکعت قبل از نماز ظهر است. (هشت رکعت قبل از نماز عصر. چهار رکعت به صورت دو رکعتی بعد از مغرب. دو رکعت نشسته بعد از نماز عشاء که یک رکعت محسوب می شود. و دو رکعت هم قبل از نماز صبح. این مجموعا می شود پنجاه و یک رکعت. می دانید که نماز شب را می توان روز هم به صورت قضا خواند. حتی در راه رفتن و در ماشین هم می توان خواند. نافله های یومیه هم همین طور. البته اگر وقت خودش خوانده شود بهتر است).

 

 وی با یاد آوری ضربت خوردن امام علی(ع) در مسجد گفت: در آن شب امام علی (ع) مردم را برای نافله شب بیدار کرد. (نافله شب که همان نماز شب است باید به صورت فرادا یعنی بدون جماعت خوانده شود. البته اهل سنت جماعت می خوانند که به آن تراویح گفته می شود، اما شیعیان قبول ندارند و می گویند این زمان پیغمبر (ص) مرسوم نبوده و بعد رواج یافته است. اصولا نافله نمازی است که فردا خوانده می شود به خصوص که پیغمبر (ص) نماز شب خود را در خلوت و در گوشه ای تاریک می خواند.)

 

پایان پیام/

کد خبر 276807

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha