جایگاه آیه تطهیر از دیدگاه آیت‌الله مکارم‌شیرازی

خبرگزاری شبستان: یکی از مراجع عظام تقلید قم گفت: آیه تطهیر یکی از سرمایه‌های شیعه بوده و مخصوص اهل بیت پیامبر(ص) مطرح شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم‌، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی امروز (3 مرداد) در ادامه درس تفسیر سوره احزاب با اشاره به آیه 33 گفت: در این آیه خطاب به زنان پیامبر(ص) عنوان شده که اطاعت خداوند و پیامبر(ص) را انجام دهید و به موضوعات مختلف توجه داشته باشید و در همه چیز و همه کار و برنامه‌ها باید مطیع خداوند و پیامبر(ص) باشید.
 

وی افزود: زندگی شما در خانواده، کسب و کار، سیاسی و اجتماعی و اخلاقی و... در همه مسائل باید هماهنگ با فرمان خداوند و جانشینان بر حق او باشد.
 

این مرجع تقلید تصریح کرد: یکی از نکات مهم در اسلام این است که خلا قانونی نداریم و ما شیعیان به این موضوع تاکید داریم که هیچ چیزی در زندگی بشر وجود ندارد که اسلام، قانون و دستوری برای آن نداشته باشد و تمام اینها در قرآن و سنت آمده است.
 

آیت‌الله مکارم‌شیرازی افزود: ما معتقدیم که دین ما دین کامل است و به همین دلیل در همه مسائل دستوراتی دارد و اگر موضوعی را خودتان می‌دانید که هیچ اما اگر نمی‌دانید باید از مرجع تقلید خود سئوال کنید.
 

وی عنوان داشت: برخی می‌گویند که قرآن گفته‌ است اطاعت خداوند و پیامبر(ص) کنیم پس ما سراغ پیامبر(ص) می‌رویم و عمل می‌کنیم و چه نیازی به مراجع و اطاعات داریم؟
 

این مرجع تقلید در پاسخ به این سئوال گفت: ما به این افراد می گوییم قرآن به زبان عربی است و تا سه علم صرف، نحو و لغت را ندانی نمی‌توانی استفاده کنی و بعد از آن در احادیث باید به دنبال سند صحیح آن باشید و علم رجال را هم داشته باشیم تا بتوانیم به آن عمل کنیم.
 

وی افزود: علاوه بر‌آن باید به قواعد علم اصول و فقه را هم بدانیم تا پاسخی برای این مسائل داشته باشیم و فردی که این همه علم را یاد گرفت مجتهد می‌شود اما بدون فراگیری این علوم نمی‌توان به حرف خود عمل کرد و باید از یک متخصص پرسید که مراجع تقلید در حکم این متخصص‌ها هستند.
 

آیت‌الله مکارم‌شیرازی با اشاره به آیه « إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکمُ‏ْ تَطْهِیرًا» گفت: این آیه تطهیر است که یکی از سرمایه‌های شیعه است و مخصوص اهل بیت پیامبر(ص) است.
 

وی افزود: این آیه به عنوان آیه عصمت است و برای پنج تن آل عبا(ع) است و غیر از آنها هیچ مخاطبی ندارد. خداوند در این آیه به اهل بیت(ع) اشاره می‌کند و می‌گوید که انما و یعنی فقط اهل بیت(ع) را مورد خطاب قرار می‌دهد.
 

این مرجع تقلید تصریح کرد: مخاطب این آیه اهل بیت(ع) هستند و حدیث کسا هم در این راستا است که پیامبر(ص) پنج تن آل عبا(ع) را زیر عبا گرفت و فرمودند که خداوند اینها را از آلودگی دور ساز و در آن همان زمان جبرائیل آیه تطهیر را بر قلب پیامبر(ص) از سوی خداوند نازل کرد.
 

آیت‌الله مکارم شیرازی افزود: ما چنین الگویی‌هایی داریم و باید از آنها استفاده کرده و در این ایام هم از فرصت ماه مبارک رمضان استفاده کنیم.


پایان پیام/

کد خبر 276493

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha