یک هزار و ۵۰۰ شبکه نیکوکاری کمیته امداد در کشور ایجاد می شود

مدیرکل هماهنگی شبکه های مردمی و موسسات عام المنفعه کمیته امداد کشور از طرح ایجاد یک هزار و ۵۰۰ شبکه نیکوکاری در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان حمید نصیری در آیین افتتاح همزمان 300 شبکه نیکوکاری کشور از استان سمنان افزود: این شبکه امسال در چهار محله در استان های مختلف کشور ایجاد و فعال می شوند.

 

نصیری گفت: شبکه های نیکوکاری با هدف تقویت نقش مردم در شناسایی نیازهای واقعی محرومین و مردمی شدن حمایت های اجتماعی از محرومان با محوریت مساجد توسط کمیته امداد امام خمینی در کشور اجرایی شده است.


وی با بیان اینکه شبکه نیکوکاری امداد محله شعبه ای از کمیته امداد امام(ره) است و نقش پیشخوان امداد را ایفا می کند گفت: حوزه فعالیت مرکز نیکوکاری محله، محل ایجاد مرکز مسجد است و هیات عامل مهمترین رکن شبکه نیکوکاری است.


وی شناسایی خیرین و جذب کمک های آنان، واگذاری وظایف مردمی به مردم و کاهش هزینه های اجرایی، مردمی شدن حمایت های اجتماعی و مبارزه با فقر، بازسازی افکار عمومی و اطلاع رسانی چهره به چهره، نظارت معتمدین محلی و اعتماد سازی در میان مردم را از جمله اهداف این شبکه ها عنوان کرد.


نصیری اظهار کرد: مشارکت خیر محور به جای صندوق محور، مشارکت همگانی و گسترش حضور مردم در کارهای خیر، پیوند نیازهای مددجویان با توانمندی های مردمی و تقویت همبستگی های اجتماعی و نشاط جامعه از دیگر اهداف و کارکرد شبکه های نیکوکاری امداد محله است.


وی با بیان اینکه با راه اندازی این شبکه ها مسوولیت اجتماعی مردم تقویت می شود افزود: ایجاد این شبکه ها در محلات اقدامی مناسب در جهت استقلال مالی امداد، شناسایی ظرفیت ها و تحصیل منابع جدید و تعامل با تشکل ها و مجامع و موسسات مختلف است.


وی به دیگر اهداف راه‌اندازی مراکز نیکوکاری اشاره و اظهار کرد: ترویج روح انفاق و نیکوکاری در جامعه، خودکفاشدن کمیته امداد، اجرای منویات رهبری، توسعه ساختار مردمی، ایجاد شبکه مردمی کارآمد، تبدیل امداد به یک نهاد توسعه‌گر محلی، برنامه‌ریزی محله مبنا و توسعه اجتماعی اجتماع محور، بهره‌گیری از منابع انسانی، خدمات تخصصی و احیای سنت‌های حسنه اسلامی از مبانی و اهداف تشکیل این مراکز است.


نصیری تصریح کرد: کمیته امداد امام با تشکیل مراکز نیکوکاری به دنبال مردمی شدن حمایت‌های اجتماعی و مبارزه با فقر است.


وی افزود: بازسازی افکار عمومی و ارتباط چهره‌به چهره، ارتقا کارکرد اجتماعی مساجد، تسهیل دسترسی و ارتقا رضایت‌مندی محرومین و خیرین و توسعه ساختار مردمی با انظباط نهادی از دیگر اهداف راه‌اندازی مراکز نیکوکاری است.
 

به گفته نصیری، مشارکت‌های مردمی باید برنامه‌محور باشد چراکه برنامه‌ریزی مهم‌ترین رکن در موفقیت در هر تصمیم و کاری است.


وی بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی به منظور توسعه مشارکت‌های مردمی را از دیگر برنامه‌های این نهاد برشمرد و گفت: باتوجه به گستردگی و جهانی بودن شبکه‌های اجتماعی می‌تواند تأثیر بسزایی در توسعه بیش از پیش مشارکت‌های مردمی و رفع مشکلات اقشار نیازمند باشد.


نصیری با بیان اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه مشترکین مشارکت‌های مردمی امداد به 30 میلیون نفر برسند اضافه کرد: عدم پاسخگویی ساز و کار فعلی امداد در راستای تحقق این مهم موجب اجرای طرح ایجاد مراکز شبکه نیکوکاری توسط این نهاد در سطح کشور شد.


به گفته وی، مرکز نیکوکاری شعبه‌ای از امداد است که جنس آن مردمی بوده و نقش پیشخوان امداد دارد.


مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی و موسسات عام‌المنفعه کمیته امداد گفت: سهم هر شاخه در ایجاد مراکز نیکوکاری مشخص شده است و هر شاخه موظف است تا پایان سال جاری دو مرکز را ایجاد کرده و از تجمع این مراکز در شهرستان‌ها و استان‌ها شبکه‌های نیکوکاری ایجاد می‌شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 276417

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha