ثبت خاطره شیرین روزه داری برای سال اولی ها

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه اخلاق و رسانه مرکزپژوهش های اسلامی صدا وسیمای قم پیشنهاد کرد: با برپایی جشن برای سال اولی ها، روزه داری را به عنوان خاطره ای شیرین برایشان ماندگار کنیم.

خبرگزاری شبستان - قم: حجت الاسلام محمد حسین دُرافشان، کارشناس فرهنگی و مذهبی و مدیر گروه اخلاق و رسانه مرکزپژوهش های اسلامی صدا وسیمای قم در رابطه با ماه رمضان و اثرات معنوی روزه داری به سوالات خبرنگار ما پاسخ داد.
1. چه کارهایی انجام دهیم تا بتوانیم درک واقعی از ماه مبارک رمضان و این ضیافت الهی داشته باشیم؟ به عبارتی چه کارهایی ما را برای بهره بردن بیشتر از این ماه آماده می کند و چه اعمالی موجب دور ماندن از برکات این ماه می شود؟
پیامبر(ص) در آخر شعبان در خطبه ای فرمودند:" ماه رمضان، ماهی است که در آن نفس های شما تسبیح است و خواب شما عبادت. شیاطین همه در غل و زنجیرند." لذا باید مواظب باشیم این غل و زنجیر را با دست خود باز نکنیم. افضل اعمال در این ماه تقوای از محرمات است. برای درک واقعی از ماه مبارک رمضان باید از گناه دوری کرد. می توان سه توصیه در این باره نمود: اول اینکه در این ماه، با خدا آشتی کنیم. شاید در ماه های گذشته کارهایی انجام داده ایم که مورد رضایت و خشنودی خداوند نبوده است، لذا در این ماه باید جبران کنیم و رضایت حق را کسب کنیم. دوم اینکه تا می توانیم در مساجد حضور یابیم و در برنامه های نماز جماعت و قرآن خوانی و راز و نیاز شرکت کنیم و از نماز شب غفلت نکنیم. سوم اینکه ماه رمضان، ماه قرآن است و خداوند عنایت خاصی به قرآن در این ماه دارد. لذا تدبر در معنا و مفاهیم قرآن داشته باشیم. کسانی که نمی توانند، حداقل از رو خوانی قرآن غفلت نکنند. ختم قرآن کریم در این ماه شریف، معادل شصت هزار ثواب ختم قرآن در ماه های دیگر است.


از کارهای دیگر که شایسته است در این ماه بیشتر به آن بپردازیم خلوت کردن با خدا در سحرهای ماه مبارک رمضان است. رسیدگی به محرومان و نیازمندان، افطاری دادن و حسن خلق از دیگر کارهای شایسته است که باید بیشتر مورد عنایت قرار گیرند.


2. با توجه به اعمالی که فرمودید موجب بهره بردن از ماه مبارک رمضان می شود، اثرات معنوی روزه داری بر جسم و جان آدمی چگونه است؟
روزه داری هم جنبه های فردی دارد و هم جنبه های اجتماعی. اگر انسان جنبه های فردی را رعایت کند اثرات آن نیز در اجتماع پدیدار می شود. یکی از اثرات روزه داری تقوای الهی است. همه اعمال در گروی این تقوای الهی است. اثر دیگر روزه داری بردباری و صبر است. یکی از مشکلات ما نداشتن بردباری و شکیبایی است که با روزه داری این خصیصه در ما تقویت می شود.


همچنین در گرفتاریها و مشکلات روزمره می توان به روزه تمسک جست؛ متاسفانه به روزه برای بردباری در برابر گناه و رفع گرفتاریها توجهی نداریم.از روزه می توان برای حل مشکلات بهره جست.


روزه باعث تقویت و نورانیت دل می شود. همچنین روزه در کنترل غرایز بسیار مهم است. امساک از خوردن و آشامیدن خود در کنترل غرایز بسیار موثر است و موجب تقویت اراده می شود.
از اثرات دیگر روزه داری، تقویت روحیه آخرت گرایی و قناعت پروری در انسان است.


3. چطور می توان افرادی که تازه به سن تکلیف رسیده اند را به روزه داری تشویق کرد آن هم در این روزهای بلند و گرم سال؟
بایستی نوجوانان را با احکام دینی آشنا و تکلیف شرعی شان را به آنها گوشزد کرد. اینها تازه به این میهمانی دعوت شده اند و خدا آنها را پذیرفته است. خوب است برای کسانی که تازه سال اولی است که روزه می گیرند، جشن گرفت. چرا که خدا آنها را به صورت ویژه به این ضیافت دعوت کرده است. لذا با گرفتن جشن برایشان، روزه داری به خاطره ای شیرین برایشان به یادگار می ماند.


البته نباید به آنها سخت گرفت و به انجام مستحبات وادارشان کرد. در حدی که به واجباتشان عمل کنند خوب است.


پایان پیام/
 

کد خبر 276411

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha