نادر سقاء مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی،هنری مساجد استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل ضمن تبریک ولادت با سعادت امام حسن مجتبی(ع) اظهار داشت: امام حسن مجتبی(ع) در طول زندگی پر برکت خود اموالشان را به سه قسمت تقسیم کرده بودند که بخشی از آن را برای خود، بخشی را در راه خدا و بخشی را نیز برای نیازمندان هزینه می کردند به همین دلیل این امام همام به کریم و بخشنده اهل بیت(ع) شهرت دارند.
وی با تاکید بر لزوم الگو قراردادن منش و شیوه زندگی امام حسن(ع) افزود: امام حسن مجتبی(ع) معنای کرامت را بخشش قبل از خواهش دانسته اند و همواره مسلمانان را به نیکی و دستگیری از نیازمندان دعوت می کردند.
سقاء ماه مبارک رمضان را بهترین فرصت برای عمل به فرمایشات امام حسن مجتبی(ع) دانست و گفت: ما در ماه بهار قرآن کریم که در آن احسان و نیکی اجر و ثواب بسیاری دارد باید بیشتر از سایر ماه ها به دستگیری و اکرام نیازمندان اقدام کنیم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی،هنری مساجد اردبیل خاطر نشان کرد: اکرام و دستگیری از نیازمندان تنها یکی از مهمترین فضایل اخلاقی امام حسن مجتبی(ع) بود و ایشان به لحاظ علم، تقوی، زهد و عبادت نیز دارای جایگاه و مرتبه ای ممتاز بودند.
صلح امام حسن (ع) بر اساس شرایط سیاسی حاکم و ضامن بقای اسلام بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که صلح امام حسن (ع) با معاویه بر اساس شرایط سیاسی حاکم و ضامن بقای اسلام بود افزود: هیچ کس نمی تواند ادعا کند که امام حسن(ع) در طول زندگی خود همواره در صلح بوده است چرا که ایشان علاوه بر همراهی پدر بزرگوارش حضرت علی (ع) در بسیاری از جنگ ها در زمان خود نیز که به عنوان خلیفه پنجم از سوی مردم شناخته می شدند ابتدا تصمیم به جنگ با معاویه داشت اما چون مردم اسیر حیله ها و نیرنگ های معاویه شدند بر اساس شرایط حاکم برآن زمان و مصلحت دین مبین اسلام مجبور به صلح و واگذاری حکومت به معاویه شدند.
سقاء ادامه داد: صلح امام حسن(ع) شامل بند و تبصره هایی از جمله این که معاویه در خط اسلام نبوده و از این پس باید در راستای عمل به دستورات دین مبین اسلام عمل کند و دوم اینکه خلافت او محدود بوده و حق ندارند جانشینی برای خود انتخاب کند بود که معاویه با عدم پایبندی به این بند ها دروغ گویی و کذب بودن خود را بیش از پیش برای تمام اعصار تاریخ ثابت کرد.
پایان پیام/
نظر شما