حجت الاسلام سید عبدالباقی اسحاقی، از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با اشاره به مبحث گذشت و ایثار از منظر روایات اهل بیت(ع)، اظهار کرد: ایثار در روایات، به عنوان ویژگی برتر انسانهای شایسته و اولیای الهی، بهترین نوع احسان و بالاترین درجه ایمان، شمرده شده است.
وی با اشاره به اهمیت خالص شدن ایمان در انسان، گفت: طبق روایات نشانه خالص بودن ایمان، نیکى کردن به برادران و کوشش براى رفع نیازهای آنان است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه کسی که نسبت به برادران دینیاش نیکوکار است، خداوند نیز او را دوست دارد، افزود: در حقیقت سنت نیکوکاری به برادران دینی، مایه طرد و خوارى شیطان، دورى از آتش دوزخ و ورود به بهشت است.
حجت الاسلام اسحاقی خاطرنشان کرد: در حدیثی از امام صادق(ع)، ایشان بزرگان یاران خویش را آن دسته از کسانی میشمرد که به برادران دینیشان چه در سختی و چه در آسایش کمک مىکنند.
وی با تاکید بر اینکه نیکی کردن و کمک به افراد نیازمند برای اشخاصی که دارای وضعیت مناسب اقتصادی هستند، آسان است، افزود: خداوند بلندمرتبه کسانی را که مالِ اندک دارند [و در عین حال، همان را ایثار مىکنند] ستوده است.
مدیر مدرسه عالی نائب الصدر شهرستان رشت اظهار کرد: مقدم داشتن دیگران بر خود هرچند به چیز اندک، در روایات اسلامی امری پسندیده شمرده شده است و کسی که افراد دیگر را به آسانی بر خود مقدم داشته و خویشتن را به خاطر آسایش دیگران به رنج میاندازد، یک ایثارگر شایسته است.
حجت الاسلام اسحاقی اضافه کرد: البته باید به این نکته ظریف نیز توجه کرد که ایثار و از خودگذشتگی نباید به گونهای باشد که اسباب ناراحتی و فشار بر فرزندان خودِ فرد ایثارگر را فراهم و نظام زندگیاش را به خطر بیفکند.
وی با اشاره به آیات الهی در خصوص مسئله ایثار، گفت: قرآن کریم، «ایثارگران» را که از همه چیز دنیا گذشته و جان بر کف به میدان نبرد میشتابند، مورد ستایش قرار داده و کارشان را یک معامله الهی میداند لذا میتوان گفت از نگاه قرآن ایثار شایسته و مفید، ترجیح دادن خواست و رضای خدا بر خواسته خود برای پیروزی دین اسلام و دفاع از حق حتی در صورت وجود خطر و ضرر است.
پایان پیام/
نظر شما