به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، نسرین سلطانخواه، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان با حضور در نخستین جشنواره رسانه علم و فناوری که شب گذشته در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد گفت: در سالهای اخیر روند پیشرفت علم و فناوری بسیار زیاد بوده است.
وی افزود: برای دستیابی به علم ، دانش و فناوری و کسب استقلال فناوری کشور شهدایی را هم در این راه تقدیم کرده ایم .
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری افزود: واقعیت این است هنوز رویکرد رسانه های ما درخصوص علم با آنچه که باید باشد فاصله دارد عملکرد رسانه ها نه در جایگاه ظرفیت رسانه هاست نه در جایگاه علم و فناوری کشور است.
وی ادامه داد: رسانه های خارجی توجه بیشتری به حوزه علم و فناوری نسبت به رسانه های داخلی دارند و رسانه های خارجی با اخبار کذب در فضای بین المللی علیه ایران عمل می کنند.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری با اشاره به سرعت پیشرفت علمی در کشور اظهار کرد: ترویج علم و فناوری در کشور موجب می شود تا سرعت تولید علم افزایش پیدا کند.
سلطانخواه خاطرنشان کرد:در نظام ملی نوآوری و ترویج علم هم بخشی از پیکره نظام است و در ترویج علم نهادهای مختلفی از جمله رسانه نقش بسیار مهمی دارد.
به گفته وی در ترویج علم؛ خلق ایده جدید و تولید علم، رسانه هایی که اطلاعات را منتشر می کنند و مصرف کنندگان علم از سه عنصر ترویج علم است.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری با بیان اینکه یکی از ابزارهای ترویج علم ژورنالیست علمی است تصریح کرد: ژورنالیست علمی باید اطلاعات تخصصی علمی را قابل درک برای مردم جامعه کند و یک ژورنالیست علمی ضمن اینکه منتقل کننده اطلاعات علمی است حلقه واسط مردم و دانشمندان هم است که داده ها و اطلاعات را به عامه مردم ارایه می دهد.
وی با بیان اینکه تبدیل اطلاعات تخصصی به گزارش قابل فهم از عمده ترین خطاهای رسانه است خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع انتخاب مطلب است موضوعی که دارای اصالت باشد و شبه علم نباشد دارای اصالت علمی که قابل فهم برای جامعه علمی باشد.
سلطانخواه با بیان اینکه نحوه پرداخت به بحث علمی مهم است اظهار کرد: خبرنگار باید از بزرگنمایی و ایجاد توقعات غیرواقعی دوری کند اما در عین حال به جذابیت موضوع توجه نماید.
وی با تاکید بر اینکه دستاوردهای علمی و فناوری یک موضوع لوکس نیست خاطرنشان کرد: دستاوردهای علمی یک موضوعی است که با زندگی روزمره سروکار دارد علاوه بر اینکه در گذشته نیازمند اسناد بالادستی و اسناد فناوری بوده ایم امروز نیازمند یک سند فراگیر علمی هستیم.
پایان پیام/
نظر شما