سمینار «نقش زنان مسلمان در نشر فرهنگ و آموزش خانواده» در چین برگزارشد

خبرگزاری شبستان :سمینار«نقش زنان مسلمان در نشر فرهنگ و آموزش خانواده» به همت رایزنی فرهنگی ایران در محل سالن اجلاس مرکز بین المللی انرژی خورشیدی شهر لنجو مرکز استان گانسو برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، این سمینار 27 تیر با همکاری کمیته توسعه فرهنگی اقوام استان گانسو و با حضور اساتید و محققین هیات ایرانی ؛ خانم صدیقه حجازی مدیر کل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزن فرهنگی کشورمان، یوگوی مین رئیس کمیته توسعه فرهنگ اقوام استان گانسو؛ اساتید و محققین دانشگاههای استان گانسو و از شهرهاای پکن وشین و یونن و استان چن خه و جمعی از زنان و مردان مسلمان استان گانسو برگزار شد.


در مراسم افتتاحیه جلیلوند رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی گفت: همه ادیان بزرگ برای رسیدن به جامعه مورد نظر خود یک نظام ارزشی را بوجود می آورند و مردم تنها با پیروی از این دستورات است که می توانند خود را پیرو آن دین تلقی نمایند . مصلحان اجتماعی هم با پیشنهاد یک نظام تربیتی سعی در تربیت انسان های مورد نظر خود دارند و این همه تنها از طریق یم نظام تربیتی هدفداراست که می تواند تحقق پیدا نماید.


وی اظهار داشت: نظام های تربیتی وقتی موفق جلوه می کنند که بتوانند فرد را برای داشتن یک نقش فعال در سیستم اجتماعی تربیت و آماده نمایند.


جلیلوند افزود: نظام تربیتی اسلام دارای ویژگی ها و مشخصه هایی است که همه ارکان این سیستم تربیتی تلاش می کنند تا به این ویژه گی ها و مشخصه ها برسند . شهروند فعال بودن و آماده بودن برای حضور در عرصه های مورد نیاز جامعه از جمله ویژگی های مورد نظر نظام تربیتی اسلام است .



رایزن فرهنگی کشورمان برگزاری این سمینار مشترک با کمیته توسعه فرهنگی اقوام استان گانسو را اولین تجربه دو کشور برای تبین نظام تربیتی اسلام دانست و افزود: امیدوارم تجربه موفق برگزاری این سمینار زمینه همکاری بیشتر مجامع دانشگاهی و پژوهشی دو کشور را بیش از پیش فراهم نماید.


یوگوی مین رئیس کمیته توسعه فرهنگ اقوام استان گانسو در سخنانی برگزاری این سمینارها را در ارتقاء روابط دوستی و آشنایی بیشتر مردم مسلمان دو کشور ایران و چین مفید ارزیابی نمود.


وی در ادامه به پیشرفت اقتصادی استان گنسو اشاره نموده و نقش زنان مسلمان را در این پیشرفت موثر دانست .


رئیس کمیته توسعه فرهنگ اقوام استان گانسو خاطر نشان ساخت: زنان در عصر حاضر نسبت به گذشته از پیشرفت قابل ملاحظه ای برخوردارهستند که این به استحکام نظام خانواده کمک شایانی می نماید.


خانم "صدیقه حجازی" مدیر کل زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی اظهار داشت :خانواده اولین کانون شکل گیری تربیت فرزندان است . خانواده و مخصوصا مادر نقش بسزایی در تربیت فرزندان دارد . اسلام برای مادران اهمیت زیادی قائل است و ما باید تلاش نماییم با با برگزاری اینگونه سمینار ها زنان مسلمان دو کشور بیشتر با هم آشنا گردند.


وی افزود: برگزاری اولین سمینار مشترک زمینه همکاری های بیشتر جامعه مسلمان دو کشور را فراهم می نماید که امیدواریم در آینده نیز با کمک مسئولین دو کشور ادامه پیدا نماید.


خانم "خونگ ما شیان" مدیر عامل صندوق مریم استان نینگ شیا در بخش اول سمینار با عنوان "زنان مسلمان و نشر فرهنگ اسلامی به عنوان" در سخنانی گفت: کشور چین برای تربیت فرزندان وفادار به خانه و خانواده و کشور اهمیت زیادی قائل است .


وی افزود: برای تربیت فرزندان خود و آموزش آنان به علوم دینی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد. ایشان با بیان تجارب موفق خود به عنوان معاون شهرداری نینگ شیا از فعالیت اجتماعی زنان مسلمان دفاع نموده و خود را به عنوان یک نمونه موفق این عرصه معزفی نمود.



در ادامه خانم "علم " الهدی استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز در سخنانی اظهار داشت : خانواده همچون جامعه یک پدیده غیر عینی است و به نظر می رسد حاصل گردهم آمدن افرادی است که قبل از پیدایش خانواده دارای وجود عینی مستقل، آزاد و خود کفا بوده اند. ولی به واقع پیدایش افراد در درون خانواده و پس از تشکیل جامعه صورت می گیرد. اینکه اندیشمندان در تعریف خانواده از مفاهیمی همچون «گروه» یا «سیستم» استفاده می کنند مایه شگفتی است؛ زیرا خانواده بطور طبیعی بر فرد تقدم دارد و به لحاظ منطقی باید نسبت به تمام مؤلفه های زندگی اجتماعی درک پذیری و توضیح دهندگی بیشتری داشته باشد.وانگهی مفهوم «گروه» یا مفهوم «سیستم» - که حاصل تمدن ماشینی اخیر است، در مواردی بکار می رود که اجزاء آنها نسبتا کامل و مجزا هستند و برحسب یکسری روابط ساختگی با نوعی انسجام عمدی دریک زمینه از هم گسیخته اولیه، به منظور خاصی و به نحو معینی صورتبندی شده اند.


وی خاطر نشان ساخت: برداشتهای نادرست در باره ماهیت خانواده و ملاحظه آن به مثابه یک «گروه» یا یک «سیستم» که بر فردگرایی و تکثر بینی منظر انسانی متکی است، سبب شده تصور کنیم افراد پدید آورنده و دوام بخش خانواده هستند و هویتی مستقل از آن دارند. چنین برداشتی که تلاش وتمایل به توسعه استقلال فردی از لوازم آن محسوب می شود، ممکن است به جهتی صحیح باشد، ولی کامل نیست. زیرا تکوین فردیت و تشخص خودبخودی, بدون مقدمه و بی ریشه صورت نمی گیرد؛ هویت فرد درخانواده شکل گرفته و تقریبا به آن وابسته است. اشتغال، ازدواج، مهاجرت، قهر، طلاق و حتی مرگ نمی تواند ریشه های فرد را از خانواده بگسلد و هویت مستقل افراد هر گز به معنای انزوا و جدایی از خانواده نیست؛ بلکه به افزایش تاثیرگذاری و جایگاه تعیین کننده آن ناظر می باشد؛ چه اینکه تشکیل پیوندهای جدید نیز تفصیل و بسط خانواده- نه انفکاک از آن- تلقی می شود.


خانم "لوی گوی خوا" پرفسور دانشکده جامعه شناسی دانشگاه قومیتهای استان گانسو در مقاله خود در باره خانواده مسلمانان چین اظهار داشت: فرهنگ مردم نسبت به سابق دستخوش تغییراتی شده است، از جمله اینکه در گذشته دختران زود ازدواج می کردند و ترغیب به بچه دار شدن می شدند و فرزند پسر از جایگاه بالاتری نسبت به دختر برخوردار بود، حال آنکه در زمان فعلی دختران و پسران دیر ازدواج می کنند و ترغیب به فرزند کم و بین فرزند دختر و پسر تفاوتی زیادیی قائل نیستند.
وی در انتها به اختلاف حقوق زنان مخصوصا" در استان چین خه اشاره نموده و بیان داشت که این نوع برخورد اجتماعی نشانه مردسالاری در این منطقه است .

در ادامه خانم "رهبر" نماینده مجلس شورای اسلامی ایران در سخنانی گفت: به لحاظ ویژگی خانواده و روابط خانوادگی و قوانین مربوط به آن از اهمیت خاص برخوردار است و قانونگذاری در امور خانواده باید با بررسی‌های همه جانبه صورت گیرد. در این راه تنها تبحر در حقوق کافی نیست، بلکه قوانین مذبور باید با در نظر گرفتن جنبه‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، روان‌شناسی و ..... تهیه و تدوین گردد.


در بخش دوم این سمینار خانم "ماهروزاده" استاد دانشگاه و مشاور وزیر علومتحقیقات و فنآوری کشورمان با ارائه مقاله ای ، در ابتدا در مورد معرفی و تاسیس شبکه زنان مسلمان جهان توضیات مبسوطی اراده نمود و در ادامه افزود : طرح تاسیس شبکه فوق ابتدا" توسط اینجانب به وزارت علوم مطرح شد و در سال 2008 در باکو توسط وزیر علوم کشورمان این طرح مطرح و مورد توجه و تایید کشورهای حاضر قرار گرفت. این طرح در سال 2010 توسط سازمان آی سیسکو مطرح گردیید و اعضای آن از میان هشت کشور انتخاب شد. سپس در کشور مراکش برای این شبکه برنامه ریزی گردید.


وی افزود: این شبکه به سه زبان فارسی؛ انگلیسی و عربی راه اندازی شد ودر حال حاضر 800 عضو داخلی و خارجی از کشورهای اسلامی ؛ اروپایی و آمریکایی دارد.


وی در خصوص وظایف این شبکه افزود: وظایف شبکه تهیه بانک اطلاعاتی و علمی از اعضا شبکه ؛ اهدا بورس و فرصت مطالعاتی به اعضا می باشد.

 

در ادامه سمینار خانم "جان چی " مهندس مسلمان معماری از استان چن خه در خصوص نقش زنان در خانواده و جامعه اظهار داشت : خانواده عضو کوچک اجتماع می باشد ولی این جامعه کوچک بسیار مهم و حائز اهمیت است .


وی بر حقوق زنان تاکید نمود و افزود: وظایف براساس توانایی هر کدام مشخص شده ولی حقوق براساس توانایی زنان و مردان بطور عادلانه مشخص نشده است.


خانم "جان چی " خاطر نشان ساخت: مادران معلمین اول فرزندان هستند و رفتار فرزندان بیشترمتاثر از مادران خود می باشد.


بنا بر گزارش سازمان فرهنگ و ارتباطات ،در ادامه خانم "مایا پینگ" محقق علوم اجتماعی استان گانسو در خصوص مطالعات زنان و اقوام و جنسیت اجتماعی اظهار داشت :نقش زنان مسلمان چین اهمیت زیادی دارد حتی نقش آنان از مردها هم بیشتر و مهمتر است.


وی افزود: در کشور چین تنوع فرهنگ بسیار است و بایستی برای حفظ خانواده ازفرهنگ سنتی کمک گرفت.

 

گفتنی است در حاشیه این سمینار نمایشگاه کتابهای اسلامی توسط کمیته توسعه فرهنگی اقوام استان گانسو برگزار شد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 275458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha