به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، امام جمعه بجنورد در خصوص فعالیت هشتمین نمایشگاه علوم قرآنی خراسان شمالی و نیاز جامعه به توسعه و ترویج بیش از پیش فرهنگ قرآن بیان کرد: خداوند کتاب قرآن را شفای تمام دردهای بشری معرفی کرده است و هر درد و رذیله اخلاقی که روح انسان را گرفتار کرده باشد با به کار بستن تعالیم کتاب وحی درمان می شود.
قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با بیان اینکه کتاب وحی، داروخانه دردهای بشر است، گفت: انسان هر چه بیشتر با کتاب خداوند انس بگیرد بیشتر از خطا و اشتباه ها مصون خواهد ماند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی افزود: نمایشگاه های قرآن و عرضه محصولات قرآنی نیز بهترین فرصت برای مانوس کردن مردم با کتاب آسمانی قرآن و نیز ارزش های اسلامی و دینی است و به ویژه در ماه رمضان که بهار قرآن است دلها بیش از هر زمان دیگری آماده پذیرش آموزه های خداوند است.
حجت الاسلام یعقوبی اظهار داشت: فضای معنوی که در نمایشگاه های قرآنی ایجاد می شود می تواند روح تازه ای در کالبد انسان دمیده و جان را جلا بخشد بنابراین می تواند بستر ساز ایجاد تحول در زندگی انسان در مسیر حرکت به سوی کمال و تعالی باشد.
وی اذعان کرد: زندگی انسان با دستورات قرآنی گره خورده و سعادت بشری نیز در گرو پیش گرفتن سبک زندگی دینی و قرآنی است و این همان توصیه و خواسته رهبر معظم انقلاب است که آهنگ زندگی و سبک زندگی مسلمانان همنوا با صدا و نوای قرآنی نواخته شود.
***تأسی از آموزه های قرآنی نقطه مطلوب انسانیت است
حجت الاسلام قدیرمحمدیان، امام جمعه اسفراین نیز گفت: رصد گاه و نقطه مطلوب ما تجلی روح و باور قرآنی و بهره برداری از آموزه های کتاب وحی در جای جای زندگی بشر است.
وی بیان کرد: آنچه از تعالیم و معارف قرآنی در جامعه در حال انجام است جنبه شخصی دارد و افراد برای اغنای روح خود نسبت به حفظ، قرائت و یا معارف قرآنی مبادرت ورزیده اند و این درحالی است که نقطه مطلوب ما ظهور و حاکم شدن روح قرآنی در خیابان، خانه، محل کار و در تمام ابعاد زندگی است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان اسفراین در بخش دیگر سخنان خود درباره جایگاه کتاب قرآن گفت: قرآن، روح ماه مبارک رمضان است.
حجت الاسلام محمدیان تصریح کرد: آنچه به ماه مبارک رمضان روح و عظمت داده است؛ کتاب آسمانی خداوند است که بر آخرین پیامبر خود در این ماه مبارک و در شب قدر نازل شد.
امام جمعه اسفراین اظهار کرد: باید قدر این کتاب آسمانی را بدانیم و بیش از پیش آموزه های آن را در زندگی به کار ببندیم و معارف آن را به خانه ها ببریم.
***قرآن کریم، شیوه نامه بی عیب برای زندگی بشر است
حجت الاسلام موسوی، امام جمعه جاجرم گفت: کلام وحی قرآن بر پیامبر اکرم نازل شده تا سبک درست زندگی کردن را به انسان ها بیاموزد.
وی، بهره گرفتن از کتاب قرآن را تنها راه سعادت انسان ها عنوان کرد و گفت: قرآن قانون بی عیب و نقص خداوند است که برای رشد و تعالی بشر بر آخرین پیامبر خداوند نازل شده است.
حجت الاسلام موسوی درباره نقش نمایشگاه ها در ترویج معارف قرآن نیز گفت: برگزاری نمایشگاه ها و عرضه محصولات قرآنی و دینی نقش بسزایی در گسترش معارف اسلامی در جامعه دارد.
وی ادامه داد: این فضاهای معنوی و به ویژه در ماه مبارک رمضان فرصتی است تا مردم با علوم قرآنی و نیز معارف دینی و اسلامی آشنا شوند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان جاجرم افزود: امروز ابزار و شرایط برای ترویج علوم قرآنی و نیز آموزش معارف کتاب وحی بیش از گذشته فراهم است لذا مسئولان باید تلاش کنند از این ابزار برای تاثیرگذاری بیشتر قرآن بر زندگی مردم بهره برداری کنند.
حجت الاسلام موسوی، کیفیت برگزاری نمایشگاه های قرآنی در سال های گذشته را خوب ارزیابی کرد و گفت: اقدامات و هدف برپایی این نمایشگاه ها همچون شناسایی و معرفی فعالان قرآنی، توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه، اجرای برنامه ها و فعالیت های قرآنی و ترویج فضایل اخلاقی در جامعه اقدامات ارزشمندی است که جای تقدیر دارد.
*** برپایی نمایشگاه های قرآنی، تأثیر بسزایی در نشر عقاید اسلامی دارد
حجت الاسلام یونسعلی گرمابی، امام جمعه گرمه با مثبت ارزیابی کردن تاثیر نمایشگاه در نشر عقاید اسلامی گفت: آمار بازدید کنندگان از نمایشگاه های قرآنی نشانه اثرگذار بودن آن در نشر معارف قرآنی است.
وی بیان کرد: دایر کردن اینگونه نمایشگاه ها یکی از بهترین و اثرگذارترین راه ها برای انتقال فرهنگ قرآنی به خانواده ها و به ویژه نسل جوان است.
وی ادامه داد: همانگونه که پیامبراکرم آموزش علوم در کودکی را به نوشتن و کتابت علم بر روی سنگ تشبیه کرده اند، آموزه های قرآنی نیز وقتی در سنین پایین ارائه شود؛ ماندگارتر می شود بنابراین آموزش و پرورش باید به صورت جدی تر در عرصه آموزش روخوانی، روان خوانی و تفسیر قرآن به دانش آموزان وارد شود و کار کند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان گرمه خاطرنشان کرد: دل های مردم در ماه مبارک رمضان برای فراگیری آموزه های دینی و به کار بستن فرامین کتاب خداوند آماده تراست بنا براین نمایشگاه های قرآنی در این ماه تاثیرگذاری بیشتری دارند اما در عرضه محصولات قرآنی در این نمایشگاه ها نباید صرفا به ظاهر کتاب، نحوه چاپ و نیز خطوط آن توجه کرد بلکه باید زیبایی و اعجاز کتاب الهی به نمایش گذاشته شود.
*** باید نشر علوم قرآنی در جامعه نهادینه شود
حجت الاسلام عباسعلی احمد زاده، امام جمعه شهرستان مانه و سملقان نیز اظهار کرد: دایر کردن نمایشگاه های قرآن، به ویژه در ماه مبارک رمضان که بهار قرآن است می تواند فضای مناسبی برای آشنایی بیشتر خانواده ها و نسل جوان با علوم مختلف قرآنی باشد.
وی با اشاره به تاثیر قرآن در حل مشکلات و آسیب های اجتماعی گفت: به یقین آنچه از پایبندی به ارزش های انسانی در جامعه مشاهده می شود، متاثر از به کار بستن آموزه های دینی و قرآنی در زندگی بشری است که می بایست در فرهنگ سازی سبک زندگی قرآنی و آشنایی با معارف قرآنی بیشتر تلاش شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان مانه و سملقان گفت: همانگونه که نذر به اهل بیت و وقف میان مردم نهادینه شده، باید نشر علوم قرآنی همچون تفسیر، روخوانی و روانخوانی و قرائت و آموزش آن میان مردم نهادینه شود تا قرآن بیش از پیش در جامعه نشر پیدا کند.
یادآوری می شود؛ هشتمین نمایشگاه قرآن کریم خراسان شمالی از 29تیر الی 4مرداد ماه سال جاری از ساعت 30/16 الی 30/22 در محل مدرسه شهدای فرهنگی بجنورد برای بازدید عموم دایر است.
پایان پیام/
نظر شما