داستان های قرآنی نماد علم و قدرت خداوند متعال است

خبرگزاری شبستان: استاد عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه قرآن کریم غنی ترین منبع برنامه های زندگی است، گفت: داستان های قرآنی نماد علم و قدرت خداوند متعال است.

به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، آیت‌الله سید جعفرسیدان، استاد عالی حوزه علمیه خراسان، عصر روز گذشته (30 تیر) در تفسیر آیاتی از سوره نمل و داستان حضرت سلیمان (ع) گفت: دروغ بستن عمدی به خدا و پیامبر(ص) برای اثبات حرف خود از مواردی است که سبب باطل شدن روزه شده و قضای آن بر فرد واجب است ولی کفاره ندارد، اما اگر شخصی بدون اطلاع از دروغ بودن مطلب و از روی اعتقاد از آن استفاده کند و پس از آن متوجه شود که دروغ بوده، روزه‌اش باطل نمی‌شود.


استاد عالی حوزه علمیه خراسان به تلاش‌های شیطان برای گمراه کردن بشر اشاره کرد و ابراز داشت: موضوعی که شیطان بسیار برای آن تلاش می‌کند شرک است، همان‌گونه که شیطان مردم سبا را از راه حق دور کرد، برای همه انسان‌ها تلاش می‌کند تا آنان به راه حق هدایت نشوند.

 

آیت الله سیدان داستان هدهد و حضرت سلیمان را نشانه علم و قدرت خداوند دانست و گفت: ذات مقدس حضرت حق بی‌نقص است و از هر آنچه در دل داشته باشیم آگاه است.

 

 استاد عالی حوزه علمیه خراسان به آیه 22 سوره نمل «فَمَکَثَ غَیْرَ بَعِیدٍ فَقَالَ أَحَطتُ بِمَا لَمْ تُحِطْ بِهِ وَجِئْتُکَ مِن سَبَإٍ بِنَبَإٍ یَقِینٍ» اشاره کرد و افزود: حضرت سلیمان در جست و جوی هدهد متوجه عدم حضور او در جایگاه خود شدند و دلایل عدم حضور او را جویا شدند، پس از مدت کوتاهی هدهد بازگشت و با وجود تمام علمی که حضرت سلیمان داشت برای فرار از بازخواست ایشان، گفت من از چیزهایی خبر دارم که شما ندارید.

 

آیت الله سیدان گفت: نقلی است که می‌گوید هدهد در زمان غیبت در موقعیت خود با هدهد دیگری مواجه می‌شود که خبر از سرزمینی می‌دهد که نام آن سبا است.

وی با اشاره به آیه «إِنِّی وَجَدتُّ امْرَأَةً تَمْلِکُهُمْ وَأُوتِیَتْ مِن کُلِّ شَیْءٍ وَلَهَا عَرْشٌ عَظِیمٌ» تصریح کرد: هدهد از سرزمین سبا و حکمران او که زنی به نام بلقیس بود خبر داد و امکانات و تخت باشکوه او را بیان کرد.


وی به دین مردم سبا و آیه «وَجَدتُّهَا وَقَوْمَهَا یَسْجُدُونَ لِلشَّمْسِ مِن دُونِ اللَّهِ وَزَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَصَدَّهُمْ عَنِ السَّبِیلِ فَهُمْ لَا یَهْتَدُونَ» اشاره کرد و بیان داشت: فرمانروای آنجا و مردمی که در این سرزمین زندگی می‌کردند به جای پرستش خدا، بر خورشید سجده کرده و به خدا مشرک بودند؛ شیطان این عمل آنان را زینت بخشیده و از خدا غافلشان کرده است.


وی آیه 25 سوره نمل را مورد بررسی قرار داد و افزود: هدهد به تسبیح خداوند پرداخت و گفت که شیطان مانع از سجده آن مردم بر خدایی شده که تمام پنهانی‌های زمین و آسمان را آشکار می‌سازد و تمام چیزها را خلق می‌کند به این معنا که هر چیزی را از هیچ، ایجاد می‌کند نه این که خود را به شکل آن تبدیل کند.


وی با اشاره به قدرت حضرت سلیمان و پدرش در درک منطق‌الطیر، تصریح کرد: خداوند به آنان علم درک سخن پرندگان و بلکه همه جنبندگان را عطا فرموده و آنان نیز حمد خداوند را می‌گفتند، از معصوم(ع) پرسیدند آیا پیامبر(ص) نیز چنین توانایی داشت؟ در پاسخ گفته شد که پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) افزون بر این امکان، بر تورات، انجیل، زبور و تمام این مسائل احاطه داشته‌اند و این امکان فقط در اختیار معصومان(ع) است.


پایان پیام/
 

کد خبر 275190

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha