پرهیز از نوشیدن چای پررنگ و کاکائو در سحر

خبرگزاری شبستان: یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: صرف چای پررنگ، قهوه و کاکائو باعث دفع بیشتر آب از بدن می شود و از خوردن آنها در هنگام سحری باید پرهیز کنید.

مریم مینابی، مشاور تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندر آستارا با اشاره به ضرورت توجه به تغذیه سالم و منطقی در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: مصرف میوه و سبزی به هنگام سحری کمک زیادی به تنظیم وضعیت آب بدن کرده و احساس تشنگی را در طول روز کاهش می‌دهد.


وی تصریح کرد: این مواد غذایی پرفیبر آب زیادی را در خود جذب کرده و بدن می‌تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود که توصیه می‌شود در وعده سحری چنین مواد غذایی صرف شود.

 

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی، آشامیدن زیاد آب به منظور جلوگیری از تشنگی در طول روز را کاری اشتباه دانست و خاطر نشان کرد: آشامیدن زیاد آب باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می‌شود و باید جهت تامین آب لازم حدود یک ساعت بعد از افطار و تا نیم ساعت قبل از سحری، 6 لیوان آب نوشیده شود.

 

وی با اشاره به نکاتی در خصوص مصرف چای پررنگ، قهوه و کاکائو در ماه رمضان، تصریح کرد:این مواد باعث دفع بیشتر آب از بدن می‌شود و از خوردن آنها در هنگام سحری پرهیز کنید.

 

مینابی، صرف غذاهای گوشتی، چرب و شور در وعده سحری را از عوامل تشنگی در طول روز عنوان و اظهار کرد: جهت کاهش تشنگی و گرسنگی در طول روز در وعده سحری از غلات و حبوبات استفاده کنید.

 

تنوع غذایی و مصرف از هر شش گروه غذایی در ماه رمضان ضروری است

وی با بیان اینکه در روزهای ماه مبارک رمضان همانند سایر روزهای سال رعایت تنوع غذایی و مصرف از هر شش گروه غذایی ضروری است، افزود: هنگام سحری از سیفیجاتی که دارای آب فراوان در ترکیب خود هستند همچون هندوانه، طالبی و خربزه استفاده کنید چرا که با مصرف این میوه‌های آبدار طول زمان ماندگاری آب در بدن هنگام روزه داری افزایش پیدا می‌کند.

 

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: وعده افطاری باید با آرامش مصرف شود به همین دلیل به روزه‌داران توصیه می‌شود با فاصله زمانی مناسب بین وعده افطار و شام غذا را با آرامش مصرف کنند.

 

بهترین زمان برای انجام فعالیت‌های ورزشی در ماه رمضان دو تا سه ساعت بعد از افطار است

وی با اشاره به اینکه انباشت چربی در بدن در ماه مبارک رمضان زیاد است، گفت: ورزش کردن در طی روزه داری به کنترل وزن، کاهش استرس و حفظ سلامتی افراد کمک کرده و از افزایش وزن ناشی از تغذیه نامناسب و عدم تحرک در ماه رمضان پیشگیری می‌کند.

 

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی، بهترین زمان برای انجام فعالیت‌های ورزشی در ماه رمضان را دو تا سه ساعت بعد از افطار عنوان کرد و ادامه داد: ورزش کردن بلافاصله بعد از افطار موجب خستگی، وارد شدن فشار عصبی، مفصلی، گوارشی و به ویژه عضلانی می‎شود که در نهایت ممکن است موجب بروز بیماری‌ها و آسیب‌های ورزشی شود.

 

مینابی، بهترین ورزش برای انجام فعالیت در ماه رمضان را شنا و پیاده روی دانست و گفت: روزه داران از انجام فعالیت‌های ورزشی خیلی سنگین پرهیز کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 274816

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha