خبرگزاری شبستان - قم: شهر مقدس قم همواره در عرصه کارهای فرهنگی و مذهبی سرآمد دیگر استانها بوده است و بارها و بارها این موضوع را نشان داده است که البته با توجه به جایگاه این شهر مقدس هم این موضوع دور از انتظار نیست.
قم میراث دار کارهای عظیم فرهنگی و مذهبی بوده است که در تاریخ نمونه نداشته و بارها و بارها مورد توجه و تاکید بزرگان دینی از جمله مراجع عظام تقلید قرار است.
قم از گذشته مورد توجه ائمه معصومین(ع) بوده است و وجود حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در این شهر و بیش از 400 امامزاده در استان قم، خود گواه بر جایگاه عظیم و رفیع شهر مقدس قم است.
جرقه های انقلاب اسلامی نیز از قم زده شد و اگر قیام خونین مردم قم در 19 دی نبود، شاید هم اکنون نامی از اسلام در کشورمان نبود و مردم قم بودند که در این زمینه نیز همانند مسائل گذشته به عرصه آمده و در شکل گیری انقلاب تلاش کردند که این روند تا بعد از پیروزی انقلاب ادامه یافت.
طی چند سال گذشته، مردم قم بنا به اعتقادات مذهبی خود، در حرکتی خودجوش اقدام به ساخت ضریح امام حسین(ع) کردند که این ضریح پس از طراحی و آماده سازی با تشریفات خاص بدرقه و بر مضجع نورانی امام حسین(ع) نصب شد.
در کنار ساخت این ضریح نورانی، ساخت ضریح مطهر و منور امامین عسکرین(ع) نیز در دستور کار قرار گرفت و با اتمام این ضریح برگی دیگر بر افتخارات مردم و شهر قم افزوده خواهد شد.
ضریح نورانی امامین عسکرین(ع) در سال 88 توسط وهابیون افراطی و تکفیریها مورد تهاجم قرار گرفت و بخش عمده این حرم مطهر بر اثر انفجار بمب تخریب شد و از همان سالها طرح ساخت ضریح مقدس امام حسن عسکری(ع) و امام هادی(ع) در دستور کار قرار گرفت.
برای آشنایی بیشتر با چگونگی ساخت این ضریح نورانی به سراغ حجت الاسلام سید ابراهیم لاجوردی، مدیر کارگاه ساخت ضریح مطهر امامین عسکریین(ع) رفتیم و در خصوص آخرین وضعیت این پروژه پرسیدیم.
در خصوص ساخت این ضریح نورانی توضیحاتی را ارائه بفرمایید.
کار عملیات ساخت این ضریح توسط آیتالله سیستانی در داخل ایران از سه سال پیش آغاز شده و از طریق حجتالاسلام شهرستانی، نماینده ایشان در ایران پیگیری میشود.
برای ساخت ضریح جلساتی برگزار و پیشنهادهایی ارائه شد اما ایشان متقبل شدند که کار ساخت را شخصا بر عهده گرفته و کارگاه و مسئولان کارگاه مشخص شدند.
همچنین پس از بررسیهای صورت گرفته و انجام کارهای کارشناسی شده در نهایت استاد سید مهدی علمدار به عنوان طراح و مجری قلم زنی، استاد مهدی دیدار به عنوان سرپرست نجاران، مهندس خوشنژاد به عنوان مسئول سازه و نیز استاد موحد به عنوان خطاط پروژه انتخاب شدند.
پروژه در حال حاضر در چه وضعیتی است؟
پس از انتخاب اساتید و متخصصان پروژه، از سه سال پیش کار ساخت این ضریح مطهر آغاز شد و در حال حاضر کار قلم زنی به پایان رسیده و هم اکنون در مرحله نازک کاری هستیم.
همچنین مرحله آب کاری طلا هم به پایان رسیده است و در خصوص نجاری هم فقط سقف ضریح باقی مانده است.
لطفا در خصوص ابزارها و مصالح به کار رفته در این پروژه تو ضیحاتی بفرمایید.
برای بدنه این ضریح از چوب ساج استفاده شده است که کیفیت بسیار عالی داشته و 400 سال عمر مفید آن است. وزن کل چوب ها یازده تن است و در سازههای آهنی نیز تقریبا هزار و صد کیلو مس و پنج و چهار دهم تن نقره به کار رفته است.
همچنین 70 کیلوگرم طلا برای نازک کاری استفاده شده که در جای جای این ضریح نورانی به کار خواهد رفت.
بر بدنه این ضریح هم آیات نورانی قرآن کریم و احادیث اهل بیت(ع) به کار رفته شده و اشعاری در مدح اهل بیت(ع) و منزلت و جایگاه سامرا سروده شده است که طلا کاری خواهد شد.
چه زمانی امکان بازدید از این ضریح مطهر برای عموم مردم وجود دارد؟
به محض اتمام مونتاژ ضریح، امکان بازدید مردمی از آن فراهم خواهد شد که امیدواریم تا پایان امسال این کار مهم صورت پذیرد.
در این کارگاه فقط ضریح مطهر ساخته میشود؟
خیر، علاوه بر ضریح مقدس چهار صندوق خاتم هم ساخته شده که بر روی مرقدهای مطهرامام هادی(ع)، امام حسن عسکری(ع) و همچنین حضرت نرجس خاتون(س) و حکیمه خاتون(س) که همگی در یک ضریح هستند، نصب خواهد شد.
علاوه بر اینها، درب های حرم مطهر هم ساخته شده که شامل چهار درب اصلی و هشت درب فرعی میباشد.
چه زمانی این ضریح نورانی به عراق منتثل و در آجا نصب خواهد شد؟
در حال حاضر ما منتظر اتمام ساخت بنای حرم هستیم که در این خصوص نیز خوشبختانه گنبد آماده شده است. گل دستهها هم تقریبا در مرحله آخر است و آیینه کاری داخل حرم هم در حال انجام است.
پس از اتمام این کارها که احتمالا پایان امسال خواهد بود، ضریح منور منتقل و نصب خواهد شد.
آیا همانند ضریح نورانی امام حسین(ع) برنامه استقبال در شهرهای مختلف خواهید داشت؟
قطعا چنین کاری صورت خواهد پذیرفت تا مجددا شاهد شور عظیم معنوی در سراسر کشور باشیم.
پایان پیام/
نظر شما