حجت الاسلام سید مجتبی فلاح، پژوهشگر مهدوی در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان بااشاره به فرازی از دعای افتتاح "اَللّهُمَّ اجْعَلْهُ الدّاعِىَ اِلى کِتابِکَ وَالْقآئِمَ بِدینِکَ اسْتَخْلِفْهُ فى الاْرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفْتَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِ مَکِّنْ لَهُ دینَهُ الَّذِى ارْتَضَیْتَهُ لَهُ اَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ اَمْناً یَعْبُدُکَ لا یُشْرِکُ بِکَ شَیْئاً" "اى پروردگار جهانیان خدایا (وسائل آمدنش را) آماده کن تا او به کتابت دعوت کند و به دین تو قیام کند و او را روى زمین جایگزین گردان چنانچه جایگزین کردى آنانکه پیش از او بودند و آن دینى را که برایش پسندیده اى بدست او پابرجا کن و پس از ترس و خوفى که داشته آسایش خاطرى به او بده که با کمال خلوص تو را پرستش کند."، گفت: براساس روایات امام زمان(عج) قبل از بیعت با یاران ویژه، در جمع آنها در سخنانی آنها را به کتاب خدا دعوت می کند. همانطوری که در روایات به نقل از امام صادق(ع) آمده است: حضرت مهدی(ع) همراه لشکریان خود از شهرهای گوناگون عبور می کنند و مردم را به سوی قرآن دعوت می نمایند.
حجت الاسلام فلاح ادامه داد: از همین روست که وقتی در این فراز دست به دعا برمی داریم و از خداوند متعال می خواهیم که امام را با ظهورش به گونه ای قرار بده که مردم را دعوت به قرآن کنند.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به لقب قائم در این فراز از دعای افتتاح، اظهارداشت: از خداوند درخواست می کنیم که خدایا آن حضرت را برپا دارنده دین قرار بده، این درحالی است که قائم برای تمام امامان استفاده می شود ولی وقتی به صورت مطلق به کار می رود، منظور امام دوازدهم و امام عصر(ع) است که در چهارچوب حق محض برای برپا داشتن دین خدا قیام می کند.
امام زمان(ع) حکومت الهی را در زمین اداره می کنند
وی بااشاره به حدیثی در این باره تصریح کرد: حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) خدمت امام جواد(ع) می رسد و می پرسد شما همان امام قائم هستید که حضرت پاسخ می دهند: همه ما برپا دارنده امر خداوند و هدایت کننده هستیم اما آن امام قائم زمین را پر از عدل و داد می کند. به این ترتیب ما از خدا درخواست می کنیم که ظهور امام عصر(ع) را برسان تا دین حق در زمین برپا شود.
حجت الاسلام فلاح افزود: در این دعا از خداوند درخواست می کنیم که امام را جانشین خود در زمین قرار ده. این فراز از دعا در واقع برگرفته از وعده الهی است که خداوند در آیه 55 سوره نور به مومنان وعده داده است، جانشینی در روی زمین کنایه از این است که امام زمان(ع) حکومت الهی را بر روی زمین به دست می گیرد.
این متخصص مباحث مهدوی بااشاره به واژه "مَکِّنْ لَهُ دینَهُ" ادامه داد: در این فراز از دعا مکنت یافتن دین خدا را درخواست می کنیم و می گوییم خدایا دین را در جامعه به گونه ای مستقر کن که مورد عمل قرارگیرد و با ثبات و بدون اضطراب و تزلزل حاکم شود تا کسی دین را سبک نشمارد.
وی ولایت امام زمان(ع) را در راستای ولایت امام علی(ع) دانست و بیان داشت: در این بخش از خدا می خواهیم که دینی را برای امام در روی زمین مستقر کن که تو بر آن رضایت داری، امام زمان(ع) وقتی ظهور می کنند، دین اسلام را توام با ولایت در روی زمین حاکم می کنند.
حجت الاسلام فلاح بااشاره به پیام های متعدد این فراز از دعای مهدوی افتتاح، خاطرنشان کرد: گستره حکومت امام براساس این فراز همه کره زمین است؛ چراکه واژه الارض به صورت مطلق آمده و حکومت جهانی در تمامی کرده زمین برپا می شود.
جامعه ای خالی از ترس و دلهره در حکومت امام زمان(ع)
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه در این بخش درمی یابیم که دین از سیاست جدا نیست، افزود: امام زمان(ع) به عنوان مومن ترین انسان ها قرار است حکومت جهانی را در چهارچوب دین برپا کند، همچنین امام مهدی(ع) نماد کامل دین است و قرار است حکومت جهانی را براساس وعده قرآن برپا کند.
وی ادامه داد: مومنان صالح در جامعه ای که توحیدی و مهدوی است، امنیت دارند و در دوره حکومت امام زمان(ع) اهل ایمان در ترس و دلهره در جامعه به سر نمی برند، بنابراین اگر می خواهیم زمینه ساز حکومت مهدوی باشیم باید فضای جامعه ما فضایی پر از امنیت برای اهل ایمان باشد.
حجت الاسلام فلاح گفت: هدف اصلی از حکومت عدل مهدوی رسیدن به بندگی محض خداوند از هر گونه شرک است، این درحالی است که سعادت کمال انسان در قرب به خدای متعال است.
پایان پیام/
نظر شما