به گزارش خبرنگار شبستان، کتاب«مروری بر گسترة دعا پژوهی» که پیرامون دعا است، به مطالعاتی پراکنده در بارۀ دعا و دعاپژوهی اعم از ترجمه و تألیف می پردازد که هر یک از منظری پدیدۀ دعا را در جوامع مختلف کاویده است.
این اثر همچنین کوشیده است نگرشی کلان و کلی نسبت به دعا را شناسایی کند و رابطۀ دعا را با دین، مذهب، قدرت سیاسی، فرهنگ، تقسیم کار اجتماعی، روان آدمی، و مقولاتی از این دست واکاوی کند.
کتاب حاضر به برخی از مطالعات که رویکردی دینشناسانه دارند و همچنین مطالعاتی که ابزارهایی مفهومی برای مطالعۀ تاریخ دعا و ادبیات دعایی جهان اسلام دارند و آنها را به کار میگیرند، پرداخته است.
درکتاب«مروری بر گسترة دعا پژوهی» هدف اصلی توجه دادن خوانندگان به اهمیت پژوهش در عرصۀ دعا، و هم ایجاد پایهای نظری برای مطالعۀ تاریخ دعا است.
چاپ نخست کتاب«مروری بر گسترة دعا پژوهی» نوشته فرهنگ مهروش به تازگی از سوی انتشارات حکمت منتشر شده است.
تاریخمندی فهم در هرمنوتیک گادمر، راوی دورۀنهضت اصلاح دینی تا هایدگر
کتاب حاضر ابتدا راوی سخنان گادامر دربارۀ تاریخ و مراحل اندیشه هرمنوتیکی از دورۀنهضت اصلاح دینی تا زمان هایدگر است و آنگاه به بیان تفصیلی مهمترین فکرت هرمنوتیکی گادامر میپردازد.
در این کتاب نویسنده تلاش دارد به نوعی فکرت هرمنوتیکی گادامر بپردازد که در آن تاریخ، سنت و پیش داوریها نه فقط سد راه فهم متن نیستند، بلکه معد ممد آن هستند و مفسر باید آگاهانه به این واقعیت که این امور خواه ناخواه در فهم دخیلاند تن دهد و نقش مثبت آنها را در مقام فهم و تفسیر دریابد و از آن بهره بگیرد.
منبع اصلی این مجموعه بخش دوم کتاب کلاسیک گادامر موسوم به «حقیقت و روش»که در آن به تفصیل از موضوعات یاد شده سخن گفته شده است، می باشد.
چاپ نخست کتاب« تاریخمندی فهم در هرمنوتیک گادمر» نوشته امداد توران در 186 صفحه و به قیمت 3 هزار و 950 تومان به تازگی از سوی انتشارات حکمت منتشر شده است.
«صدر مسیحیت و پایدیای یونانی» گذری به کشمکشهای میان فلسفة یونانی و مسیحیت
کتاب «صدر مسیحیت و پایدیای یونانی» آخرین اثر ورنر یگر، یونانشناس برجسته آلمانی است که به استمرار تاریخی و تغییر تدریجی سنت پایدیای یونانی در مسیحیت چهار قرن نخست میلادی میپردازد.
نویسنده در این کتاب به بیان ضرورت یونانیشدن مسیحیت و وجوه اشتراک و کشمکشهای میان فلسفة یونانی و مسیحیت میپردازد.
ورنر یگر بر این اعتقاد است که بسط و گسترش مسیحیت در سدههای نخست میلادی بدون توجه به فلسفة یونانی ممکن نبود، چرا که مسیحیت این دوران نیازمند زبانی بود که بهواسطة آن به تبلیغ آموزههایش بپردازد و فلسفة یونانی این زبان را در اختیار مسیحیت قرار داد.
کتاب«صدر مسیحیت و پایدیای یونانی» ادامة اثر برجستة یگر با عنوان «پایدیا: آرمانهای فرهنگ یونانی» است.
چاپ نخست«صدر مسیحیت و پایدیای یونانی» نوشته ورنر یگر و ترجمه فریده فرنود فر _امیر نصری به تازگی از سوی انتشارات حکمت منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما