عصر ظهور دوران برترین نمازها و کامل ترین دعاها

فراز "یَعْبُدُونَنِی لَا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئًا" سوره نور، عصر ظهور را عصر برپایی عبودیت کامل می داند. به این معنا که عبودیت عصر ظهور، عبودیت خالص است و هیچ نوع شرکی حتی خفی در آن وجود ندارد.

خبرگزاری شبستان: باتوجه به اینکه ریشه اصلی تفکر مهدویت در قرآن در بیش از یکصد آیه بیان شده است، لزوم توجه به آیات مهدوی بیش از پیش احساس می شود، درحالی که در تفسیر این آیات، روایات فراوانی بر پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) نقل شده است که بنابر آنها، حکومت امام مهدی(ع) در آخرالزمان همان حکومت مستضعفان و صالحانی است که در قرآن به آن بشارت داده شده است.
تفسیر مهدوی آیه 55 سوره نور به کارشناسی حجت الاسلام علی محمدباقی.
"وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُم فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضَى لَهُمْ وَلَیُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا یَعْبُدُونَنِی لَا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئًا وَمَن کَفَرَ بَعْدَ ذَلِکَ فَأُوْلَئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ"
"خدا به کسانى از شما که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده‏اند وعده داده است که حتما آنان را در این سرزمین جانشین [خود] قرار دهد همان گونه که کسانى را که پیش از آنان بودند جانشین [خود] قرار داد و آن دینى را که برایشان پسندیده است به سودشان مستقر کند و بیمشان را به ایمنى مبدل گرداند [تا] مرا عبادت کنند و چیزى را با من شریک نگردانند و هر کس پس از آن به کفر گراید آنانند که نافرمانند."
با توجه به اینکه این آیه معروف ترین آیه مهدوی است باید گفت که معارف بلند مهدوی در این آیه به طور ظریف گنجانده و با دقیق ترین روایت ها ارائه شده است.
این فراز از آیه "یَعْبُدُونَنِی لَا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئًا" دارای معانی بلند و دقیقی است و می توان گفت که نتیجه فرازهای قبلی آیه است.
از این فراز درمی یابیم که در عصر ظهور عبودیت کامل برپا می شود. در این فراز لایشرکون صفتی شده برای یعبدوننی به این معنا که عبودیتی در عصر ظهور اتفاق می افتد که عبودیتش خالص خالص است و هیچ نوع شرکی حتی خفی در آن وجود ندارد.
این اتفاق بی نظیر است و در هیچ عصری از تاریخ اثری از آن نمی بینیم، با این نگاه درمی یابیم که هدف از خلقت بشر عصر ظهور است و اوج هدف خلقت و عالی ترین هدف خلقت در عصر ظهور اتفاق می افتد.
در سوره ذاریات نیز هدف از خلقت، عبودیت ذکر شده است درحالی که عبودیت کامل در عصر ظهور اتفاق می افتد. بنابراین اگر خلقت ما به خاطر عبودیت باشد، هدف از خلقت در عصر ظهور به وقوع می پیوندد.
اگر به این اصل پایبند شویم، می توانیم بگوییم که تمام اعصار زندگی بشر همه مقدمه ای برای عصر ظهور است و تمام انبیاء و اولیاء مقدمه ساز عصر ظهور هستند. حتی پیامبر اکرم(ص) و امامان نیز جهان را به سمت حاکمیت الله پیش بردند و چشم انداز بلند اهل بیت(ع) عصر ظهور است.
اگر به این مساله دقت کنیم تمام مشکلات و مسائل برای ما حل می شود، قرآن در داستان جناب آدم و اعتراض ملائکه به خداوند مبنی بر اینکه این آدم در زمین فساد و خونریزی می کند که خداوند می فرماید، من چیزی می دانم که شما نمی دانید نقل شده است که خداوند متعال آنجا عصر ظهور را به ملائکه نشان داد و آنها به این ترتیب آرام شدند.
عبودیت کامل در سه نوع ارتباط محقق می شود، ارتباط بشر با خودش، ارتباط بشر با پیرامون خود در اجتماعی انسانی و غیرانسانی و ارتباط بشر با خدای خود که در هر سه مرحله در عصر ظهور بشر به عبودیت کامل می رسد.
ارتباط بشر با خودش در بستر بندگی خدا اتفاق می افتد، پس به هیچ عنوان ظلمی به خودش نمی کند. چون اگر این ظلم وارد گوهر الهی او شود آن را مخدوش می کند، به این ترتیب در عصر ظهور گناه از بین می رود.
در عبودیت اجتماعی هیچ ظلم اجتماعی انجام نمی شود و بشر به هیچ عنوان به هم نوع خودش ظلم نمی کند. به طوری که حتی حیوانات نیز در عصر ظهور به هم ظلم نمی کنند و اختلاف بین زن و شوهر نیز از بین می رود.
در ارتباط بشر با خدا نیز در عصر ظهور ارتباط جانانه و در اوج کمال اتفاق می افتد، به طوری که نماز بشر بهترین نماز و دعای او بهترین دعا می شود.


پایان پیام/

کد خبر 273089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha